CikkekIsmerd meg az instákatTájak és városokWoW: Battle for Azeroth

Újdonságok a 8.2-ben 1. rész – Az új területek, Nazjatar és Mechagon

Mától elérhető a 8.2. patch, vagyis a Rise of Azshara, két új területtel és rengeteg újdonsággal, amik sok esetben a lore alakulását is érintik. Ennek apropójából ebben a posztban összegyűjtöttem nektek a legfontosabb változásokat és újdonságokat. Nazjatar és Mechagon történetével majd külön is foglalkozni fogunk. Mindenkinek jó szórakozást hozzá!

Újdonságok a 8.2 patch-ben

Június 25-26. napjától elérhető újdonságok:

 • Két új zóna: Nazjatar és Mechagon vár arra, hogy felfedezd őket
 • Heart of Azeroth: A HEart of Azeroth új képességeket kap az Essence formájában és folytatódik Magni története is
 • War Campaign: mindkét oldal War Campaign-e folytatódik, melynek középpontjában Baine Bloodhoof megmentése áll
 • Bentich Gear: teljesen új gear fejlődési rendszer lép életbe Nazjatarban
 • Pocket-Sized Computation Device: Mechagonban személyre szabhatod a trinketjeidet
 • Megszerezheted a BfA-ban is a repülést
 • Mount Equipment: bizonyos képességeket ezentúl a mountjaidhoz kapcsolhatsz
 • 2 új Island Expedition: Crestfallba és Snowblossomba is el lehet mostantól látogatni
 • Újdonságok: új mountok, új rewardok, új frakciók, új hunterek által befogható állatok (Oondasta és Horridon), új battle pet dungeon Stratholme-ban, új modellek
 • Új Heroic Warfront: Battle for Stromgarde
 • Transmog: a nadrág és a fegyver kivételével mostantól bármilyen ruhadarabot el lehet rejteni
 • Stormwindben és Orgrimmarban új portálok nyílnak Caverns of Time-be
 • Heritage Armor: a gnómok éa taurenek szerezhetik meg az új heritage armorokat

Fokozatosan elérhető újdonságok:

 • Új raid! Azshara’s Eternal Palace – 8 új raid boss
  • Július 9. – Normal és Heroic
  • Július 16. – Mythic és a Raid Finder 1. szárnya (Abyssal Commander Sivara, Blackwater Behemoth, Radiance of Azshara)
  • Július 30. – Raid Finder 2. szárnya (Lady Ashvane, Orgozoa, The Queen’s Court)
  • Augusztus 13. – Raid Finder 3. szárnya (Za’qul, Queen Azshara)
 • Új mega dungeon! Operation Mechagon – 8 új boss
  • Július 9. – Mythic
 • BfA PvP Season 3 – Július 9-én kezdődik
 • Mythic Plus Season 3

Nazjatar előzetes

Miután nagyszabású üldözést folytattak a tengeren, a Szövetség és a Horda egy ősi ellenséggel kényszerül szembenézni, aki régóta rejtőzködik a mélyben: Azshara Királynővel és az ő félelmetes naga seregével. Mivel Azshara rajtaütése megtizedelte hajóikat, a Szövetségnek és a Hordának új főhadiszállásokat kell kiépítenie és új szövetségesekkel kell megerősíteniük csapataikat Nazjatar veszélyeket rejtő birodalmában

After a high-stakes chase across the seas, the Alliance and the Horde find themselves facing an ancient enemy who has long been lurking in the depths: Queen Azshara and her fearsome naga army. With their ships decimated by Azshara’s ambush, the Alliance and Horde must establish a new base of operations and join forces with new allies in the perilous realm of Nazjatar. 

Mielőtt még megkezdhetnéd utazásodat Nazjatarba, el kell érned a 120-as szintet és teljesítened kell az Unlocking the World questet, amelynek teljesítésével hozzáférhetsz a World Questekhez a BfA-ban. A 8.2 patch kezdetekor Genn Greymane-től vagy Nathanos Blightcallertől fogsz levelet kapni, amivel elindulnak azok az események, amelyek Nazjatarba vezetnek téged.

Miután Azshara katasztrofális támadása tönkreteszi a hajókat, a romok között ébredsz fel és egy érthetetlen látvány fogad: egy masszív lyuk lesz a tengerben ott, ahol korábban csak víz borított mindent. Az első dolgod az lesz, hogy felkutasd a túlélőket – de Azshara serege még mindig üldöz téged, és nem sokkal később lehetetlen sziklákon és vízeséseken kell átkelned ahhoz, hogy egy biztonságos menedékre bukkanj. Az újonnan talált szövetséges, az Unshackled segítségével a Horda Newhome-ban fog menedékre bukkanni Dél-Nazjatarban, míg a Szövetség a Waveblade Ankoan fogja egyesíteni csapatait Merramere-ben északnyugaton.

Miután létrehoztátok a főhadiszállásokat, a zóna történetét kell végigjátszanotok, mielőtt még felfedezhetnétek Nazjatar teljes event-skáláját és az itt végezhető tevékenységeket. Nem sokkal azután, hogy a hordás játékosok teljesítik a Down Into Nazjatar questet, a szövetséges játékosok pedig az A Brief Respite questet, megnyílik a hozzáférés lehetősége a zónában található óriási mennyiségű tartalomhoz – és Nazjatar csak rátok vár, hogy felfedezzétek.

Nazjatar veszélyes és gyönyörű hely, tele korall-erdőkkel és elképzelhetetlen mélytengeri élőlényekkel, akik keresztül sietnek a gyalogutakon. Olyan titkok kerültek most felszínre, amelyek évezredeken voltak elrejtve a víz alatt, mint Zin-Azshari, a kaldoreiek egykor dicsőséges fővárosának ősi romjai. A mélyben lent pedig a nagák félelmetesen szép városa – és a Hullámok Királynőjének palotája – vár rátok.

Találkozz új barátokkal

Hogy segítsenek eligazodni Nazjatar veszélyei között, a Szövetség hősei a Waveblade Ankoannal egyesülnek, akik az óceán veszélyeinek túlélésében képzett mélytengeri harcosok. Eközben a Horda az Unshackled-ben, ebben a makurák, tengeri óriások és gilgoblinok alkotta csoportban találja meg találja meg méltó szövetségesét, akik azért fogtak össze, hogy a nagák által rájuk kényszerített rabszolgasorsból felszabaduljanak.

Miközben segítséget nyújtasz új szövetségeseidnek és bebizonyítod rátermettségedet, új barátaid is viszonyozni fogják a szívességet azzal, hogy legépzettebb harcosaikat és vadászaikat ajánlják fel neked. Ezek a speciális harci szövetségesek melletted fognak utazni és harcolni, miközben szembenézel Nazjatar veszélyeivel, és ahogy teljesíted az ő külön questjeiket, egyre erősebbek is lesznek – végül teljesen új képességeket és jutalmakat szerezhetsz meg.

A Waveblade Ankoanokkal vagy az Unshackleddel való reputation gyűjtéssel pedig új tárgyakhoz juthatsz hozzá aranyért vagy Prismatic Manapearlsért cserébe. Például a Szövetség játékosai képesek lesznek megszelídíteni és meglovagolni a hatalmas Ankoan Waveray-t, ha elérik az Exalted szintet szövetségeseikkel. Reputationt és egyéb jutalmakat szerezhetsz a World Questek teljesítésével, ha részt veszel a napi tevékenységekben, ritka és nagy erejű lényekre vadászol, vagy ha teljes egészében felfedezed Nazjatar területeit.

Tudtad? Csak egy kis boost

Nazjatar egy veszélyes zóna tele különös és lenyűgözően nagy erejű lényekkel, de ha kihasználod a számos harci bónuszt, amit a zóna felajánl, akkor könnyen előnyre tehetsz szert. Van, amit egyszerűen megtalálhatsz a földön, mint a Poisonous Spiral Leafet, ami egy rövid időre megnöveli a sebzésedet. Másokat a kalandjaid során megölt lényektől vagy ellenségektől szerezhetsz meg. Fedezz fel és találd meg mindazt, ami csak arra vár, hogy te rábukkanj!

Új Benthic Gear

Ahogy felfedezed Nazjatart, Prismatic Manapearl-öket fogsz gyűjteni, ami egy új soulbound fizetőeszköz, amelyekkel Bentich tokeneket és fejlesztéseket vásárolhatsz. Ezek az accounthoz kötött tokenek egy-egy fejleszthető Benthic gear darabra válthatók be az armorod típusától (cloth, leather, mail, plate) függően, 385-ös item leveltől kezdődően. Kellő idővel és energia-befektetéssel a jtáékosok a nehezen megszerzett Manapearljeik segítségével egésznek 425-ös szinting fejleszthetik a gearjüket, ami éppen a Heroic szintű raid gear (430 ilvl) alatt van.

Új PvE események

A mélyről megidézve

Miközben Nazjatarban vagy, Azshara királynő periodikusan fogja előhívni naga seregét ahhoz, hogy megidézzenek egy-egy nagy erejű lényt a mélyből egy egész zónára kiterjedő evet során. Minden ilyen eventnek két fázisa lesz: az első fázis során meghatározott idő alatt meg kell tisztítanod a területet Azshara királynő elit naga seregétől, míg a 2. fázisban a játékosoknak össze kell dolgozniuk annak érdekében, hogy legyőzzék a nagák által megidézett szörnyeteget. Figyeljétek a koponya formájú ikont a térképeteken, mert ez fogja jelezni, hogy hol zajlik ilyen esemény.

Azshara Elit Parancsnokai

Időről időre a játékosoknak az lesz a feladatuk, hogy szembeszálljanak Azshara elit parancsnokai közül öt darabbal, akik Nazjatar területein szétszórva fognak felbukkanni (csak akkor lesz ez elérhető, ha a War Mode kikapcsolt állapotban van). Bármilyen ellenség legyőzésével Prismatic Manapearlt szerezhettek – én minél többet győztök le, annál több Manapearlt szedhettek össze és költhettek el.

Új PvP esemény: Battle for Nazjatar

Azok a játékosok, akik bekapcsolják Nazjatarban a War Mode-ot részt vehetnek egy új PvP eseményben, amellyel különböző jutalmakat és achievementeket szerezhetnek. A Battle for Nazjatar event során a Hordának és a Szövetségnek össze kell hangolniuk csapataikat azért, hogy elfoglaljanak öt zónát ezen a területen: Ala’thir Spire-t, Lemor’athra Spire-t, Thoras’tal Spire-t, Tidal Confluxot vagy Zin-Azsharit.

Ha egyszer elfoglalták a tornyokat, a Horda és a Szövetség megkezdi a pontgyűjtést minden egyes torony számára, amelyet uralmuk alatt tartanak. Az első frakció, amely eléri a 10.000 pontot, vagy akinek a legtöbb pontja lesz 45 perc elteltével, az lesz a győztes.

Ha legalább egy ellenfelet legyőzöl az event során, a nap első győzelme 200 Conquest és 10 Nazjatar Battle Commendationt fog hozni számodra, míg a vesztes frakció egy kisebb mennyiségű Conquest és Nazjatar Battle Commendation pontot kap, amit aztán olyan jutalmakra válthatsz be, mint az impozáns Inkscale Deepseeker mount.

Új World Bossok

Miközben ezt a veszélyes új területet fedezed fel, tartsd nyitva a szemed a két új World Bossra: Ulmath-ra, a Soulbinderre és Wekemarára.

Ulmath, the Soulbinder: Nazjatar nyugtalan szellemeit akarja szolgasorba vetni. Ha felügyelet nélkül marad, egy megállíthatatlan élőholt sereget fog felhalmozni, amely az ő rosszindulatú akaratának engedelmeskedik.

Wekemara: Egy ősi naga szertartással idézik meg a tenger mélyéről, hogy újra és újra pánikot keltsen a felszínen.

Új Raid: Azshara’s Eternal Palace

Nazjatarban való utazásod végül Azshara királynő székhelyéhez vezet majd az Eternal Palace-ben, amely egy új raid 8 új boss-szal, köztük a Hullámok Királynőjének legelkötelezettebb bajnokaival.

Nazjatarban új fejezetét ismerhetitek meg a Battle for Azeroth folyamatos történetének, szemtől szemben állhattok rég elfeledett legendákkal, és rengeteg kincset, mountot, petet, achievementet és sok minden mást szerezhettek az út során. Készüljetek fel Nazjatar veszélyeire!

Mechagon Island előzetes

Legendák szólnak egy helyről Kul Tiras sziklás partvonalat közelében, amelynek lakosai a vérüket és a csontjaikat csavarokkal és öntött rézzel helyettesítik: ez Mechagon Island, a mechanikus szervekkel növekedett gnómok társadalmának és az ő vasöklű vezetőjüknek, Mechagon királynak az otthona.

A legendás szerint réges-régen King Mechagon elindult egy utazásra, melynek során egy misztikus földre érkezett, ami tele volt csodálatos technológiai gyöngyszemmel… és soha többet nem hallottak róla. Évszázadokkal később egy lenyűgöző felfedezés hatására egy expedíció indul útnak, hogy rájöjjenek, mi történt a királlyal és alattvalóival az elzárt Mechagon Szigeten.

A kalandod azután kezdődik el Mechagonban, hogy Nazjatartban kialakul a főhadiszállásod és megerősíted a Heart of Azeroth-odat. Nem sokkal ezután Azeroth legismertebb ezermesterei fognak magukhoz hívatni téged – Gazlowe a Hordában és Tinkmaster Overspark a Szövetségben, hogy egy újonnan nyílt páncélterembe irányítsanak téged Tiragarde Soundban. A barlangon belül Azerothon eddig soha nem látott technológiára bukkantok és rájöttök a mesés sziget helyének titkára.

Miután megérkeztek Mechagonba, találkoztok a találékony és szedett-vedett mechagnómokkal, akik kibernetikus eszközökkel fokozzák fel húsvér formájukat. De ahogy majd arra hamarosan te is rájössz, ez nem az a technológiai paradicsom, amit esetleg vártál. A sziget felszínén élő mechagnómok egy olyan ellenséggel harcolnak, akinek elég kifordított elképzelései vannak Azeroth-tal kapcsolatban: ő pedig maga a legendás Mechagon király, aki vasököllel irányítja Mechagon City földalatti metropoliszát. A lenyűgöző város falai és műhelyei között az őrült király az elmúlt évszázadokat azzal töltötte, hogy megoldást találjon arra, hogyan „gyógyíthatná” meg Azeroth-ot a Curse of the Flesh-től – mégpedig úgy, hogy a szerves életet fokozatosan leépíti és helyette tisztább, sokkal hatásosabb mechanikus formákkal helyettesíti azt.

Üdvözöl a Rustbolt Resistance

A csata frontvonalában az őrült diktátorral szemben a saját fia, Erazmin herceg áll, aki a Rustbolt Resistance vezetője. Ahogy egyre többet tudsz meg arról, mi is történik a szigeten, téged is beszerveznek arra, hogy csatlakozz a harcához, amellyel apja egyeduralmát akarja megdönteni és véget kíván vetni őrült elképzeléseinek. De többre van szükséged, mint arra, hogy kijelented, hogy Mechagon király hatalmával szembeszállsz; ha sikerrel akarsz járni, akkor meg kell erősítened az ellenállás csapatait azzal, hogy számos eseményben és tevékenységben részt veszel, amelyet a sziget környékén fedezhetsz fel, köztük azt, hogy összegyűjtöd az elszórt törmeléket és hulladékot ahhoz, hogy eszközöket és fegyvereket építs, segítesz a sziget napi látogatóinak személyes questjeik végrehajtásában, vagy megalkotsz egy trinketet, ami előnyöket biztosít számodra egy csata során.

Junkyard Tinkering

Az egyik mechanikai gyöngyszem, amellyel a szigeten találkozhatsz, az Pascal-K1N6, egy hatalmas vasrobot, aki segíteni fog a játékosoknak felszerelések, mountok, toyok, és elfogyasztható dolgok egész arzenálját megalkotni Spare Partokért és Energy Cellekért cserébe, amelyeket Mechagon területén találhatsz.

Ahogy felfedezed a szigetet, tervrajzokra bukkansz rá, amelyek segítségével Pascal-K1N6 létrehozhatja ezeket a tárgyakat. Az egyik különösen érdekes tervrajz a Bondo’s Yardnak nevezett szeméttelepen található – egy Mechanocat Laser Pointer terveit találhatod meg, amellyel hamarosan képes leszel egy X-995 Mechanocatet hívni azért, hogy bejárhasd az egész szigetet. Ahogy átverekeded magad a sziget törmelékein, járj nyitott szemmel, hogy rátalálhass olyan festékekre, amelyekkel egyedivé festheted ezt az új robot-cicádat.

Construction Project

Ahogy felfedezed Mechagonod, képes leszel erőforrásokat találni és hozzájárulni a Construction Projectekhez, amelyekkel számos nagyerejű szerkezetet hozhatsz létre. Ezek a projektet bónuszok széles skáláját biztosíthatják számodra és kalandortársaid számára a szigeten, mint a kísérleti fegyverek vagy kísérleti felszerelések, flame turretek, amelyek segítenek megtisztítani egy területet az ellenségtől, egy fúróállvány, amellyel kincsekkel teli barlangra bukkanhatsz (vagy valami olyanra, amelyet jobb észrevétlenül hagyni), és még sok minden más.

Tudtad? Alkatrészekre horgászás

Az alkatrészek, amelyek a Construction Projectekhez kellenek, számos forrásból beszerezhetőek a szigeten – ezek közé tartozik a Mechagon rozsdával szennyezett vizeiben horgászás. Gyakran találhatsz így Spare Partokat és időnként Energy Cellákat is kifoghatsz a vízből. Csak figyelj a rosszul működő szerkezetekre a sziget többi, korántsem barátságos lakói között.

Pocket-Sized Computation Device

Az egyik leglenyűgözőbb technológiai dolog, ami Mechagonon vár, az a Pocket-Sized Computation Device, egy trinket, amit a játékosok az egyéni igényeikhez szabhatnak. A szerkezetnek három Punchcard Socketje van, amelyekbe a játékosok egy piros, egy sárga és egy kék Punch Cardot helyezhetnek el. A Punch Cardok sokféle bónuszt adhatnak, és questeléssel, Mechagon zónájának felfedezésével és az új dungeon, az Operation:Mechagon teljesítésével szerezhetők be. A játékosok az Upgraded questek teljesítése után kapják meg a Pocket-Sized Computation Device-ukat, ami nem sokkal a Mechagonon landolás után érhető el.

ÚJ dungeon: Operation Mechagon

Miután úgy érzed, hogy kellően felszerelkeztél, ideje eleget tenned vállalásodnak és leszámolni Mechagon királlyal egyszer és mindenkorra és felszabadítani uralma alól a mechagnómokat. Légy készen az Operation Mechagonra!

Erazmin herceg fogja vezetni ezt a valószínűtlen szövetségesekből álló csapatot egy kétségbeesett küldetés során Mechagon szívébe. Miközben harcban lesznek az idővel, muszáj túljutniuk Mechagon király mechanikus szerkezeteinek seregén és legyőzniük az őrült géniuszt, mielőtt még a világot elpusztító szerkezete minden szerves életformát elpusztít Azeroth-on.

8 új dungeon boss, Mythic szinten csak 120-as szinten lévő Hordás és Szövetséges játékosoknak július 9. napjától

King Gobbamak: A szemét között veszélye technológiák felkutatása a szenvedélye, és egy sereg ítéletnapi fegyver tetején ül, azonban nincs intelligenciája ahhoz, hogy megértse ezen fegyverek működésének elvét.

Gunker: Miután éveken át egyetlen sűrített pöcegödörben koncentrálódtak, Mechagon veszélyes hulladékai egyetlen rosszindulatú értelemmé fejlődtek. Mivel a közegészségügyi rendszert kiiktatták, Gunker szabadon terjesztheti bűzét egész Azeroth-on.

Trixie & Naeno: Trixie és Naeno, Bondo két top hadnagya, akik egy igen duhaj kapcsolatban vannak. Míg Trixie büszke kegyetlen pontosságára, Naeno a káosz megtestesítője a kormány mögött. Az egyetlen dolog, ami közös bennük, az a szívtelen erőszakra való hajlamuk, amit szeretnek kitölteni mindazokon, akik elég bolondok ahhoz, hogy a területükre tévedjenek.

HK-8 Aerial Oppression Unit: Az egek ragadozójaként a yard felett kering és első számú parancsát követve elpusztít minden átkelőt. Áthatolhatatlan páncélja és egy sor halálos fegyvere segít abban, hogy kiiktasson mindenkit, akire rátalál az árnyékban.

Tussle Tonks: Mechagon elsőrangű mérnökei úgy tesztelik harci és mérnöki képességeiket, hogy személyre szabott harci robotokat építenek. Habár ezek a szerkezetek általában egymás ellen harcolnak a dicsőségért, egyesítették erőiket most annak érdekében, hogy visszaverjék a bolond szerves betolakodókat, akik bemerészkednek Mechagonba.

K.U.-J.O.: Mint a város hulladékának gyűjtőhelye, az Under Junk az elsődleges célpontja a Bondo bandájához tartozó gnómoknak, akik értékes mechanikai alkatrészeket akarnak ellopni. Habár Wendy Cogsworth Hulladékügyi Miniszter fáradhatatlanul szortírozza a város szemetét, hűséges űrkutyája, K.U.-J.O. tartja távol a hívatlan betolakodókat – mechagnómokat és kalandorokat egyaránt.

Machinist’s Garden: Head Machinist Sparkflux egyszerre gyönyörű és veszélyes fémes kertjét a rekreációra és a bütnetés-végrehajtásra egyaránt tervezték. Csak egy kapcsoló átállításával az idilli helyszín halálos csapdává változik, amelyből nem tudnak menekülni a betolakodók.

King Mechagon: Az egyszerre brilliáns és mániákus Mechagon király megvet minden organikus, vagyis szerves életformát. Miután mechoriginatora tökéletesedett és készenlétben áll, most már semmi nem állja útját azon tervének, hogy megtisztítsa egész Azeroth-ot a Curse of the Flesh-től, és mechanizálja az egész világot.

Végre eljuthatsz az egek közé a Battle for Azeroth Pathfinder, Part 2 segítségével

Végigharcoltak Kul Tiras partjait, felfedezted Zandalar távoli csücskeit, és számos ellenféllel szálltál szembe utad során. Túlélted a Battle of Dazar’alort, és segítettél Magni Bronzebeardnek létfontosságú küldetése során, hogy megmentsétek Azeroth-ot súlyos sérüléséből. Utazásod hamarosan Nazjatar mélyébe és Mechagon csodái közé vezet majd, ahol még több veszély vár – de nem a földről kell szembeszállnod belük. Miután teljesíted a Battle for Azeroth Pathfinder 2. részének account-wide achievementjét, képes leszel meghódítani az eget… és egy teljesen új mechanikus mounthoz hozzájutni a folyamat során!

Hogy megszerezd a repülést Battle for Azeroth-ban, a következőkre lesz szükséged:

 • Érd el a Revered szintet a következő frakciókkal: The Rustbolt Resistance és Unshackled (Horda) / Waveblade Ankoan (Szövetség)
 • Szerezd meg a Battle for Azeroth Pathfinder Part 1 achievementet
 • Fedezd fel Nazjatart: Ashen Strand, Azsh’ari Terrace, Coral Forest, Deepcoil Tunnels, Dragon’s Teeth Basin, The Drowned Market, Elun’alor Temple, The Empress’s Approach, Gate of the Queen, The Hanging Reef, Kal’methi, Shirakess Repository, Spears of Azshara, Zanj’ir Terrace, Zanj’ir Wash, Zin-Azshari
 • Fedezd fel Mechagont: Rustbolt, Sparkweaver Point, Junkwatt Depot, The Heaps, Scrapbone Den, Western Spray, The Outflow, The Fleeting Forest

Miután teljesítetted a Battle for Azeroth Pathfinder, Part 2-t, képes leszel repülni Kul Tirasban, Zandalarban, Nazjatarban és Mechagonban – ráadásul egy új Wonderwing 2.0 mechanikus papagáj mountot is kapsz!

A kék ég csak rád vár!

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .