CikkekEgyébSzolgálati közlemény

Nyereményjáték – 3. forduló

Már el is érkeztünk a nyereményjáték 3. fordulójához, már csak 1 hét és 10+1 kérdés van hátra, hogy megtudjuk, hogy kik lesznek az Azerothi Históriák nevű ebook szerencsés tulajdonosai!

Ahogy az előző fordulóban, úgy most is a múlt heti kérdések megoldásaival kezdem. Többen is jeleztétek, hogy ez a forduló bizony nehezebb volt az előzőnél, ezzel szemben mégis sokkal jobb eredményt értek el a játékosok összességében, mint az első fordulóban. Habár most csak 4 teljesen tökéletes válasz született, ez annak az eredménye is, hogy most kevesebb vitatott kérdés volt. A legtöbben csak 1-et hibáztak, és majdnem mindannyian ugyanazt a kérdést, lássuk, melyik is volt az:

1. Ki a Frostwolf klán jelenlegi vezetője?
Drek’thar

2. Honnan származnak eredetileg (hol volt az első otthonuk) a Darkspear trollok?
Jungle trollként természetesen Stranglethorn Vale-ből.

3. Mi a neve a goblinokat különösen értelmessé tevő ásványnak?
Kaja’mite

4. Hány olyan val’kyrje maradt Sylvanas Windrunnernek, akikkel egyezséget kötött?
Ennek a fordulónak ez lett a legnehezebb kérdése 🙂
Sylvanas összesen 9 val’kyrrel kötött egyezséget a Lich King halála után az Icecrown Citadelben, ezek közül 1 már akkor az életét adta a Dark Ladyért. Ezután Silverpine Forestben, miután Godfrey lelőtte, 3 val’kyr támasztotta őt fel. Végül pedig Andorhalnál az Alliance is megölt egyet közülük. Így összesen 5 val’kyr halt már meg, ezért az eredeti 9-ből már csak 4 val’kyrje maradt Sylvanasnak (azonban úgy tűnik, ők legalább 2 kiegészítőt is túlélnek 🙂 ).
Tehát a helyes válasz a 4 volt.

5. Ki figyelmeztette Durotant, hogy ne igyon Mannoroth véréből?
Ner’zhul

6. Hogy hívják a tauren paladinokat?
Sunwalkers

7. Hogy hívják Thrall gyermekét?
Durak

8. Kiknek az ötlete volt az Order of the Blood Knights rend megalapítása?
Grand Magister Rommath és Astalor Bloodsworn. (Lady Liadrin „csak” a vezető és az első blood knight, de nem tőle származik az ötlet)

9. Melyik tauren klán kívánta elhagyni Baine Bloodhoofot a Cataclysm idején a Grimtotemeken kívül?
Farwanderers, vagy Messzivándorló klán.

10: Ki az egyik első ork, aki a Forsakenektől tanulta meg az arcane mágia használatát?
Az eheti kérdés, amelyre két jó válasz is létezett, ezért bármelyik kettőt elfogadtam: Hagara the Stormbinder, illetve Acrypha, az orc trainer.

Bónusz kérdés (ismét fegyver):

+1: Melyik az a fegyver és jelenleg ki a tulajdonosa, amelyet egy jelenlegi Alliance vezető készített kifejezetten egy Hordához tartozó harcosnak?
A bónusz kérdésre válaszolók ezen a héten mind eltalálták a választ és szerencsére a jelenlegi tulajdonosát is eltalálták 🙂
A fegyver az Axe of Cenarius volt, amelyet Malfurion Stormrage készített a War of the Ancients során az ork Broxigarnak, jelenleg pedig Broxigar unokahúga, Thura a tulajdonosa.

És akkor elérkeztünk a 3. forduló kérdéseihez, amik szerintem a legnehezebbek lesznek, és talán lesztek páran, akik gondolatban bizonyos helyre fogtok engem küldeni miatta 🙂 De ne felejtsétek, hogy a játék célja, hogy kutakodjatok a lore-ban és sok-sok hasznos és haszontalan információval gazdagodjatok közben!

Íme az utolsó 10+1 kérdés:

1. Kezdjük a világ leghatalmasabb lényeivel, a titánokkal. Milyen két alfaja ismert a titánoknak?

2. Tudjuk, hogy a sárkányok képesek változatos humanoid formát ölteni. Korialstrasznak, a vörös sárkánynak legalább 3 humanoid alakját ismerjük. Melyek ezek?

3. És még egy kérdés a humanoid alakról: lehetséges-e, hogy egy sárkánynak a humanoid alakja ellenkező nemű legyen?

4. Hogy hívták az arakkoák első civilizációját?

5. Melyik néppel beszélnek azonos nyelvet a murlocok?

6. Ismert, hogy a pandaren monkok harcstílusa azért alakult ki, mert a moguk nem engedélyezték számukra a fegyverhasználatot. Mi volt ennek az oka?

7. Ki volt a vezetője a Cult of the Damned nevű szervezetnek?

8. Mely néptől erednek a halszerű jinyuk?

9. Kit tekintenek a quilboarok az istenüknek és ősüknek?

10. Ki a legerősebb élő nő Azerothon?

+1 Bónusz kérdés (ezúttal nem fegyveres):
Ki az, aki egy elemental lord gyermeke, és akit egy másik elemental lord ölt meg?

Jó játékot kívánok mindenkinek!

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

2 thoughts on “Nyereményjáték – 3. forduló

 • F.Dani (TJ)

  A 10. kérdés az WTF? 😀
  Testileg a legerősebb, vagy egyéb képességeket is belevéve? 😀 (mágia, lopási képesség…stb) 😀

  Reply
  • Ennyi a kérdés, ezt a hölgyet Azeroth legerősebb élő hölgyének nevezik 🙂 Többet nem segíthetek, mert azzal könnyű lenne kitalálni.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .