CikkekHírekTájak és városokWoW: Dragonflight

Dragonflight: Waking Shores előzetes

A Waking Shores (Ébredő Partok) lesz a Dragonflight kiegészítő kezdő zónája és a Dragon Isles (Sárkány-szigetek) legvadabb területe.

Miután a sárkánynemzetségek elhagyták otthonukat, a Waking Shores tízezer éven át szunnyadt. Most, hogy Azeroth világlelke újraéledt, a Partok félelmetes ősi ereje is újjáéledt, felkeltve a sárkányok ősi szövetségeseit és ellenségeit évezredek óta tartó álmukból.

A Szövetség és a Horda hőseit Alexstrasza kéri meg arra, hogy segítsenek a vörös sárkánynemzetségnek ezen az életerős és veszélyes földön.

Ezen a területen forronganak a felébredt elementál energiák. Régen az elemek a legősibb, zabolátlan formájukban voltak itt jelen; és a mágia újbóli felbukkanása a Sárkány Szigeteken azt eredményezte, hogy ez az energia is felébredt.

A gejzírek és a hőforrások gyakoriak, a sebes patakok és folyók színes köves üledékkel teli barlangokat vájtak ki. A terület szívét és a vörös sárkánynemzetség Life Pooljait (élet medence) a rengeteg ide torkolló víz táplálja.

Habár évezredekkel ezelőtt ez a terület is tele volt sárkány építményekkel a sziget többi részéhez hasonlóan, ezek az építmények régóta az enyészetté váltak és benőtte őket az élővilág.

A vulkáni területek lávával és tűzzel vannak tele. Ahogy egyre magasabbra megyünk, a terület egyre mostohábbá válik. Ezek között az impozáns hegyek között építették fel a fekete sárkányok Nelthariust, az Obszidián Citadellát. hogy az Earth-Warder (Föld-Védő) innen óvja a Broodlandeket (Költőterületek). A tiszteletet parancsoló, régóta elhagyatott erődöt most a djaradinok szerezték meg maguknak.

A Waking Shores lakosai

Az elementál mágia mindenhol megjelenik, a föld, a levegő, a víz és a tűz elemei fizikai formát öltenek itt. Új típusú elementálok emelkednek fel, mellettük pedig elementál mágiával átitatott állati lényekkel találkozhatunk. Egy pár példa arról, hogy kikkel találkozhatunk itt utazásaink során:

Küldetésünk a Waking Shores-on

A Horda és a Szövetség tagjai az Explorers’ League-gel (Felfedezők Ligája) és a Reliquary-val közös expedíció során jutnak el erre a területre, hogy minél többet megtudjanak erről a rejtélyes világról.

Ezen a területen az Alexstrasza Királynőről, az Életkötőről (Lifebinder) és a vörös sárkányokról is többet megtudhatunk. Az ő küldetésük, hogy gondozzanak minden élőlényt és nagyon komolyan veszik ezt a küldetést. Ugyanakkor ennek a küldetésnek is megvannak a maga kihívásai, főleg, ha ez azt jelenti, hogy módot kell találniuk arra, hogy megőrizzék ellenségeik, a Djaradinok életét, miközben megakadályozzák azt is, hogy ezek az ellenségek visszafordíthatatlanul befolyásolják ennek a területnek az ökoszisztémáját. A Djaradinok, ezek a félóriások a magma erejével rendelkeznek, és míg a Sárkány Szigetek szunnyadt, addig ők is, de most a földdel együtt ők is felébredtek és készek arra, hogy káoszt hozzanak erre a vidékre.

A Djaradinok mellett ezen a területen a Primalist-ekkel is meg kell küzdenünk. Ők azok az ősi, hatalmas proto-sárkányok, akik úgy döntöttek, hogy nem csatlakoznak a titánokhoz, hanem maradnak Galakrond követői annak halála után is. Abban hisznek, hogy mindenkinek a sárkányfajok alárendeltjeinek kellene lenniük a sárkányok hatalmas miatt. Ez törést okozott köztük és a Sárkány Aspektusok között és erre válaszként alkotta meg Neltharion a dracthyrokat. Most a Primalestek ismét feléledtek, hogy elementál erejük segítségével megakadályozzák a Sárkány Aspektusok visszatértét és a sárkánynemzetségek jövőjét.

A Waking Shores emellett a fekete sárkánynemzetség ősi otthona is, ami Neltharion bukása és Deathwinggé válása óta nehéz időket élt meg. Wrathion csatlakozik ezen a területen Azeroth hőseihez, ahogy egyre inkább képbe kerül a fekete sárkánynemzetség jelenlegi, jócskán lecsökkent állapotával, miközben igyekszik visszaszerezni ősei otthonát. Emellett olyan fontos kérdéssel is szembe kell néznie, mint hogy ki lesz a fekete sárkányok új vezetője – felbukkan ugyanis Deathwing eddig Outlanden élő fia, Sabellian is.

Forrás: https://news.blizzard.com/en-us/world-of-warcraft/23822253/dragonflight-zone-preview-the-waking-shores

https://worldofwarcraft.com/en-us/news/23785116/world-of-warcraft-dragonflight-deep-dive

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .