Dragonflight: Waking Shores előzetes

A Waking Shores (Ébredő Partok) lesz a Dragonflight kiegészítő kezdő zónája és a Dragon Isles (Sárkány-szigetek) legvadabb területe.

Miután a sárkánynemzetségek elhagyták otthonukat, a Waking Shores tízezer éven át szunnyadt. Most, hogy Azeroth világlelke újraéledt, a Partok félelmetes ősi ereje is újjáéledt, felkeltve a sárkányok ősi szövetségeseit és ellenségeit évezredek óta tartó álmukból.

A Szövetség és a Horda hőseit Alexstrasza kéri meg arra, hogy segítsenek a vörös sárkánynemzetségnek ezen az életerős és veszélyes földön.

Ezen a területen forronganak a felébredt elementál energiák. Régen az elemek a legősibb, zabolátlan formájukban voltak itt jelen; és a mágia újbóli felbukkanása a Sárkány Szigeteken azt eredményezte, hogy ez az energia is felébredt.

A gejzírek és a hőforrások gyakoriak, a sebes patakok és folyók színes köves üledékkel teli barlangokat vájtak ki. A terület szívét és a vörös sárkánynemzetség Life Pooljait (élet medence) a rengeteg ide torkolló víz táplálja.

Habár évezredekkel ezelőtt ez a terület is tele volt sárkány építményekkel a sziget többi részéhez hasonlóan, ezek az építmények régóta az enyészetté váltak és benőtte őket az élővilág.

A vulkáni területek lávával és tűzzel vannak tele. Ahogy egyre magasabbra megyünk, a terület egyre mostohábbá válik. Ezek között az impozáns hegyek között építették fel a fekete sárkányok Nelthariust, az Obszidián Citadellát. hogy az Earth-Warder (Föld-Védő) innen óvja a Broodlandeket (Költőterületek). A tiszteletet parancsoló, régóta elhagyatott erődöt most a djaradinok szerezték meg maguknak.

A Waking Shores lakosai

Az elementál mágia mindenhol megjelenik, a föld, a levegő, a víz és a tűz elemei fizikai formát öltenek itt. Új típusú elementálok emelkednek fel, mellettük pedig elementál mágiával átitatott állati lényekkel találkozhatunk. Egy pár példa arról, hogy kikkel találkozhatunk itt utazásaink során:

Küldetésünk a Waking Shores-on

A Horda és a Szövetség tagjai az Explorers’ League-gel (Felfedezők Ligája) és a Reliquary-val közös expedíció során jutnak el erre a területre, hogy minél többet megtudjanak erről a rejtélyes világról.

Ezen a területen az Alexstrasza Királynőről, az Életkötőről (Lifebinder) és a vörös sárkányokról is többet megtudhatunk. Az ő küldetésük, hogy gondozzanak minden élőlényt és nagyon komolyan veszik ezt a küldetést. Ugyanakkor ennek a küldetésnek is megvannak a maga kihívásai, főleg, ha ez azt jelenti, hogy módot kell találniuk arra, hogy megőrizzék ellenségeik, a Djaradinok életét, miközben megakadályozzák azt is, hogy ezek az ellenségek visszafordíthatatlanul befolyásolják ennek a területnek az ökoszisztémáját. A Djaradinok, ezek a félóriások a magma erejével rendelkeznek, és míg a Sárkány Szigetek szunnyadt, addig ők is, de most a földdel együtt ők is felébredtek és készek arra, hogy káoszt hozzanak erre a vidékre.

A Djaradinok mellett ezen a területen a Primalist-ekkel is meg kell küzdenünk. Ők azok az ősi, hatalmas proto-sárkányok, akik úgy döntöttek, hogy nem csatlakoznak a titánokhoz, hanem maradnak Galakrond követői annak halála után is. Abban hisznek, hogy mindenkinek a sárkányfajok alárendeltjeinek kellene lenniük a sárkányok hatalmas miatt. Ez törést okozott köztük és a Sárkány Aspektusok között és erre válaszként alkotta meg Neltharion a dracthyrokat. Most a Primalestek ismét feléledtek, hogy elementál erejük segítségével megakadályozzák a Sárkány Aspektusok visszatértét és a sárkánynemzetségek jövőjét.

A Waking Shores emellett a fekete sárkánynemzetség ősi otthona is, ami Neltharion bukása és Deathwinggé válása óta nehéz időket élt meg. Wrathion csatlakozik ezen a területen Azeroth hőseihez, ahogy egyre inkább képbe kerül a fekete sárkánynemzetség jelenlegi, jócskán lecsökkent állapotával, miközben igyekszik visszaszerezni ősei otthonát. Emellett olyan fontos kérdéssel is szembe kell néznie, mint hogy ki lesz a fekete sárkányok új vezetője – felbukkan ugyanis Deathwing eddig Outlanden élő fia, Sabellian is.

Forrás: https://news.blizzard.com/en-us/world-of-warcraft/23822253/dragonflight-zone-preview-the-waking-shores

https://worldofwarcraft.com/en-us/news/23785116/world-of-warcraft-dragonflight-deep-dive

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .