CikkekEgyébSzolgálati közlemény

Nyereményjáték – Eredményhirdetés

Gyorsan elröppent ez a három hét, és máris itt vagyunk az eredményhirdetésnél.

Mindenekelőtt köszönöm mindenkinek, hogy részt vett egy olyan játékban, amely az egyszerű „kattints és oszd meg” típusú nyereményjátékoknál kicsit több időt és utánanézést igényelt. Remélem, hogy a válaszok keresgélése közben olvastatok néhány számotokra is érdekes és izgalmas dolgot a wow lore-jából!

De nem húzom tovább az időt, nézzük, hogy a 3. fordulónak mik voltak a helyes válaszai.

„Természetesen” ez a forduló sem múlhatott el úgy, hogy ne rontottam volna el egy kérdést, vagy legalábbis feltettem egy olyat, amelyet igazán nem lehet eldönteni jelen tudásunk alapján (szóval beküldöm a következő Ask the Devs-re :)). De nézzük sorban:

1. Milyen két alfaja ismert a titánoknak?
Aesir és Vanir.

2. Tudjuk, hogy a sárkányok képesek változatos humanoid formát ölteni. Korialstrasznak, a vörös sárkánynak legalább 3 humanoid alakját ismerjük. Melyek ezek?
Ez volt az egyik vízválasztó kérdés ebben a fordulóban, amely a 3 válasz miatt 2 pontot ért. A 3-ból 2-t majdnem mindenki jól megválaszolt, így ők 1 pontot kaptak, míg az a 3 játékos, aki kitalálta a 3.-at is, 2 pontot kapott erre a kérdésre.
És a válaszok: 1. Krasus, a high elf mágus, aki a Kirin Tor tagja is volt, 2. Borel, szintén high elf mágus, aki a Convocation of Silvermoon tagja is volt és a Sunwell szétrombolása után ebben az alakjában rejtette el a kút esszenciáját Anveena Teague személyében, és a 3. az az ork sámán, aki az időutazás után elvitte Thrallnak Broxigar fegyverét.

3. És még egy kérdés a humanoid alakról: lehetséges-e, hogy egy sárkánynak a humanoid alakja ellenkező nemű legyen?
A kérdés, amely kikerült ebben a fordulóban, mivel nincsen rá jelen tudásunk szerint jó válasz.
A kérdés lényege, mint azt sokan eltalálták, az volt, hogy Chromormu, a bronz sárkány, aki humanoid alakjában egy gnóm mágusnő, Chromie, sárkány alakjában is nő. Annak ellenére, hogy mind a neve, mind a szakálla arra utalna, hogy ő hímnemű, azonban a Blizzard több alkalommal is nőneműként utalt rá. (hogy véletlenül vagy szándékosan rontották el a nevét, azt nem tudjuk).
Azonban van még valaki, akinek a neve és a humanoid alakja között eltérés van, ő pedig Andorgos, a kék sárkány, Arygos testvére, akinek neve szintén hímneműre utal, viszont Chromiehoz hasonlóan ő is egy gnóm nő alakját vette fel. Az ő esetében viszont még nem nyilatkozott a Blizzard arról, hogy sárkány formájában férfi-e vagy nő. A másik pedig, hogy attól, hogy nem találunk valamire példát, az még nem jelenti azt, hogy nem is lehetséges, ahogy arra egy nagyon kedves játékos felhívta a figyelmemet.
Ezért elnézést kérek mindenkitől, aki ezzel a kérdéssel sokat foglalkozott, de jelen állapotában úgy érzem, hogy mégsincs rá helyes válasz, éppen ezért kivettem ennek a fordulónak a kérdései közül és nem adtam rá pontot.

4. Hogy hívták az arakkoák első civilizációját?
Apexis

5. Melyik néppel beszélnek azonos nyelvet a murlocok?
Makrura

6. Ismert, hogy a pandaren monkok harcstílusa azért alakult ki, mert a moguk nem engedélyezték számukra a fegyverhasználatot. Mi volt ennek az oka?
A saurok lázadás után a moguk féltek attól, hogy a pandarenek is fellázadnak ellenük.

7. Ki volt a vezetője a Cult of the Damned nevű szervezetnek?
Kel’Thuzad

8. Mely néptől erednek a halszerű jinyuk?
Murlock

9. Kit tekintenek a quilboarok az istenüknek és ősüknek?
Aggamagant

10. Ki a legerősebb élő nő Azerothon?
Kerri Hicks a Darkmoon Fairből. (The strongest woman alive). Jaina lehet, hogy a legerősebb mágus, de nem ő viseli ezt a címet:)

+1 Bónusz kérdés (ezúttal nem fegyveres): Ki az, aki egy elemental lord gyermeke, és akit egy másik elemental lord ölt meg?
Thunderaan herceg, Al’Akir a légelementál lord fia, akit Ragnaros, a tűzelementál lord ölt meg.

Így erre a fordulóra is összesen 10 pontot lehetett kapni. A három hét elteltével pedig kialakult a végeredmény:

1. helyezett lett a maximális 30 ponttal Rácz Dávid.

2. helyen holtverseny lett 29 ponttal, amelyen vendégírónk, Neston, valamint Gálfalvi Lehel osztoztak.

A független bizottság kihúzza a nyertes nevét :)
A független bizottság kihúzza a nyertes nevét 🙂

A bónusz-kérdésekre jól válaszolók közül egy független bizottság sorsolta ki a szerencsés nyertest, aki Veress Zsolt lett.

A nyerteseknek szívből gratulálunk, a nyereménykönyvről szóló értesítést emailben már megkapták.

Egyébként a továbbiakban elég szoros lett az eredmény, a legtöbben 27-28 pontot értek el, így tényleg minden kérdés számított 🙂

Remélem, hogy összességében tetszett nektek a játék és nem bánta meg senki, hogy részt vett benne.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a részvételt és a sok pozitív visszajelzést, amit a játék folyamán kaptam tőletek! 🙂

És figyeljétek holnap az oldalt, mert fontos bejelenteni valóm lesz!

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .