Artifact fegyverekCikkekWoW:Legion

Twinblades of the Deceiver – a Havoc Demon Hunterek fegyvere

Fájdalom, szegény Varedis! Jól ismertük őt… de ne gyászoljuk. Halála túl gyors és kegyes volt egy olyan árulónak, aki annyi Illidari vérét ontotta.

Ezek a fegyverei igazán veszélyesek, hiszen eredar mesterének, Kil’jaedennek a lényével vannak átitatva. Megpróbálnak majd téged megtenni a Megcsaló (Deceiver) új bábjának. Ne legyél oly gyenge, amilyen Varedis volt.

1. rész

Ezek a fegyverek Varedis Felsoul tulajdonai voltak. Illidaro volt, az egyik legkiválóbb démonvadász, aki valaha is csatlakozott sorainkhoz.

Aztán mindannyiunkat elárult. Ezeknek a fegyvereknek az ereje volt a jutalom, azért, amiért szembefordult fivéreivel és nővéreivel, és csatlakozott a sereghez, amelynek legyőzésére egykor felesküdött. Nem tudjuk megváltoztatni azt, amit tett. De megbosszúlhatunk minden egyes vércseppet, amelyet a Légió oldalán kiontott, és ezekkel a warglaive-ekkel ezerszeresen viszonozhatjuk a szívességet.

Egy kis szerencsével ezeket a fegyvereket egy nap Varedis mestere ellen lehet fordítani.

2. rész

De ne felejtsük el, hogy mit ért el Varedis Felsoul. Az első öt vérelf között volt, akiket Kael’thas Sunstrider, a koronaherceg Lord Illidan Stormrage-hez küldött, hogy képezze ki őket démonvadászoknak. Brutális ügy volt. Az elfek közül hárman meghaltak, egy negyedik pedig megőrült a kiképzés során.

Csak Varedis élte túl. A démonölés iránti éhség erős volt benne, túl erős, hogy hagyja elbukni azelőtt, hogy megízlelhette volna a Légió vérét. Mosolyogva áldozta fel szemeit, és arcizma se rándult a fájdalomtól.

Ő volt – úgy tűnt – az egyik legelkötelezettebb lélek, aki szembeszállt a Lángoló Légióval.

3. rész

Amikor Varedis kiérdemelte helyét az Illidarik között, képzése tovább folytatódott. Ez egy tűzpróba volt. A tapasztalatlan démonvadászoknak nem adatott meg az a luxus, hogy éveken át tanuljanak könyvtárakban és tantermekben, mielőtt harcba bocsátkoztak volna. A friss újoncokat veszélyes missziókra küldték tapasztalt mentorok társaságában.

Varedis Illidan három legjobb harcosával edzett együtt. Időről időre pengéi csatlakoztak a társaiéhoz, hogy a kozmoszon keresztül démonvért ontsanak ki.

Egy éven belül Varendis felülmúlta mentorait, és ő segített más újoncoknak túlélni első találkozásaikat a Légióval. Igazán effektív lett, és alkalmanként magát, Lord Illidant kísérte el legfontosabb utazásain.

4. rész

Varedis legvégzetesebb küldetése egy szóló küldetés volt. Outlanden Lord Illidan túl sok jelentést hallott arról, hogy a Shadow Council (Árnyéktanács) maradék tagjai aktívak voltak ismét. Varedist azzal bízták meg, hogy kémleljen ki – és lopjon el – bármilyen információt, amit tud.

Kevés vért ontottak azon a napon. Varedis beosont egy olyan barlangrendszerbe, amelyet a Shadow Council acolyte-jai laktak, anélkül, hogy felhívta volna magára a figyelmet. Egy különös dolgot talált, egy könyvet, amely démoni esszenciát sugárzott. A könyvben megfizethetetlen információk voltak a démonokról, gyengeségeikről és szokásaikról. Ez a kötet, a Fel Nevek Könyve, elképesztő erőt rejtett magában.

És lehetetlen volt eltávolítani. A Shadow Council úgy bűvölte meg, hogy megakadályozták azt, hogy Varedis elvihesse a könyvet a barlangból.

Rövid gondolkodás után Varedis annyi erőt szívott fel a könyvből, amennyit csak tudott. Aztán otthagyta a könyvet a helyén, így a Shadow Council nem szerzett róla tudomást, hogy egy Illidari egyáltalán ott járt.

Lord Illidan magasztalta őt ezért a cselekedetéért. Végülis a démonok saját erejének a démonok ellen fordítása volt a démonvadászok fő célja. Varedis duzzadt a büszkeségtől.

5. rész

Varedis éveken át élvezte megnövekedett erejét, amelynek segítségével egy állandó tüske lett a Lángoló Légió oldalában. Azelőtt érezte a démonok mozgását, hogy azt megláthatta volna; értette, hogy mire gondolnak, mielőtt még cselekedtek volna.

De Varedis nem tudta, hogy nemcsak ellopta a könyv erejét. Egyszerűen összekapcsolódott a könyvvel.

Amikor a Lángoló Légió megtámadta Outlandet, káosz tört ki. Illidan mozgásba indította végső terveit és az Illidarikat szólította, hogy segítsenek neki.

A Horda és a Szövetség bajnokai viharzottak át a Sötét Portálon, hogy elhárítsák a Lángoló Légió támadását. Szembeszálltak a Shadow Council tagjaival és ellopták a Fel Nevek Könyvét, feltörve a bűbájokat, amelyek egy helyben tartották.

Ez Varedis elbukásához vezetett.

6. rész

Sem a Horda, sem a Szövetség nem érette Illidan terveit. Úgy hitték, hogy a Légió egyik szövetségese. Emiatt a hiedelem miatt megostromolták a Fekete Templomot (Black Temple). Számos Illidari próbálta útjukat állni. Varedis is köztük volt.

Azonban nagyhatalmú ellenfelekkel nézett szembe, akik a Fel Nevek Könyvét birtokolták. Elkezdték elpusztítani a könyvet oldalanként, és Varedis megdöbbenve jött rá, hogy a könyv elpusztítása meggyengítette őt. Kölcsönvett démoni ereje gyorsan halványult.

Varedis a Fekete Templomban halt meg. Lelke, átitatva démoni energiával, nem egykönnyen pihent meg az elfeledés homályában. Elsuhant a Twisting Netherbe.

7. rész

Ez egy olyan kockázat, amellyel minden démonvadásznak szembe kell néznie. Azzal, hogy ellopjuk a démonok erejét, lelkünk lehet, hogy visszatér az ő birodalmukba – és irányításuk alá, – miután elesünk egy csatában.

Ez volt Varedis Felsoul sorsa. Kil’jaeden magának követelte a lelkét, és vég nélküli kínzásnak vetette alá.

Varedis egy ideig ellenállt. Nem a fájdalom volt az, amit megtörte lelkét. Kil’jaedent nem véletlenül hívják a Megcsalónak végülis. Az eredar lord arra a sokkra játszott rá, amelyet Varedis a Fekete Templom csatájában érzett. A bajnokok felkészültek voltak, hogy szembenézzenek Varedis erejével; ki mesélt nekik kölcsönvett erejéről?

Biztosan nem a démonok voltak. A Légiónak jobb lett volna, ha sértetlenül szerzik vissza a Fel Nevek Könyvét. Ugyanezen ok miatt nem lehetett a Shadow Council sem. „Az Illidarik lehetettek azok” mondta neki Kil’jaeden. „Csak ők tudtak az erődről. Ők árultak el téged.”

Varedis egy idő után hitt neki.

8. rész

Miután Kil’jaeden megmérgezte Varedis elméjét, elkezdte megkísérteni a bukott Illidarit. A démonvadász csak megízlelte a Lángoló Légió valódi erejét. Ha felesküszik a Lángoló Légióra, teljes valójában megkaphatja.

Varedis beleegyezett, megtörve ezzel minden egyes esküjét és elárulva ezzel minden egyes társát.

Kil’jaedennek speciális tervei voltak számára. A többi eredar segítségével Kil’jaeden megalkotott egy veszélyes, kínzó rituálét, amellyel lelkének kis részét Varedis szellemével egyesítette. Amikor a szertartás véget ért, Varedis már nem démonvadász volt, hanem egy démon, aki hűséges volt a Lángoló Légióhoz, és szomjazott a bosszúra.

Varedis rájött, hogy fegyverei, ezek a warglaive-ek is megváltoztak. A szertartás felruházta őket Kil’jaeden lenyűgöző erejének egy másik szeletével.

9. rész

Varedis az átváltozását követő években egy terrorveszély lett mindazok számára, akik ellenkezni mertek a Lángoló Légióval. Világtól világig, várostól városig, ártatlantól ártatlanig küldték őt, hogy vérüket vegye.

Gyakran csendben dolgozott. Titokban. A Lángoló Légió nem akarta, hogy Azerothon bárki is tudomást szerezzen valódi képességeiről.

De a Légió időről időre engedélyezett számára egy kis elégtételt. Az a néhány Illidari, aki elmenekült Illidan halála után, Outland és Azeroth távoli sarkaiban bujkált. Varedist elküldték, hogy levadássza őket, egyiket a másik után. Ez a küldetés tetszett neki. Ők árulták el őt, legalábbis így gondolta.

10. rész

Hosszú ideig, mi, Illidarik, nem tudtuk, hogy ki vadász ránk. Egészen a Légió Broken Shore-ral való érkezéséig tartott, hogy végül felfedte magát.

Amikor a Vault of Wardenset megrohamozták, egy árny látszott az égen. Valaki újra és újra is lecsapott, megölve a frissen kiszabadított Illidarikat, akik megpróbáltak elszökni. Varedis Felsoul volt az. Nem tudott ellenállni a lehetőségnek, hogy annyit lemészároljon közülünk.

Valószínűleg taktikai okai is voltak annak, hogy így tett. Tettei felhívták a figyelmünket jelenlétére. Tudta, hogy valaki érte jön majd, az egyik legerősebb Illidari, és azt hitte, csapdát tud állítani neki, hogy megöl,je.

Talán utolsó pillanataiban már megbánta ezt a döntését.

11. rész

Legyen Varedis története egy figyelmeztetés. Elkötelezett volt, nagy erővel rendelkezett, okos volt és hatékony… és mégis, az akarata nem tudta túlélni azt a gondolatot, hogy egy társa árulhatta őt el. Egyetlen Illidari sincsen gyengeség nélkül. Egyetlen Illidari sem immunis a kísértésre.

A Lángoló Légió ismer minket. Akármilyen hibád is van, a Légió azt fogja kihasználni.

De addig a napig hagyjuk, hogy újra féljenek tőlünk. Ezek a warglaive-ek Kil’jaeden erejének egy részét is tartalmazzák, ezért kétségtelenül örült neki, hogy a fajtánkat ezek a pengék ölték meg.

De nem fog örülni annak, hogy láthatja, mit teszünk majd ezekkel a fegyverekkel.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .