CikkekKasztok történeteWarcraft történelemWoW:Legion

Az Uncrowned tevékenysége – A Rogue Order Hall története

A hősi énekek és a történelemkönyvek nem a rogue-ok tetteitől hangosak. Hiszen kik is ők általában: rablók, tolvajok, bérgyilkosok, kalózok, kémek. Mégis, sokszor a háttérben olyan fontos szerepet töltenek be, olyan fontos tetteket hajtanak végre, amelyből a köznép semmit nem láthat, jelentőségük azonban meghatározza egy-egy királyság történetének alakulását. A Legionben a rogue-ok szervezete, az Uncrowned pont ilyen szerepet tölt be. Ha csak nem vagyunk rogue-ok, fogalmunk sincs arról mi zajlik Daralanban, vagy Stormwind királyságában a színfalak mögött. Most ismerkedjünk meg azzal, mi mindent ért el az Uncrowned, míg mi a Broken Isle-on harcolunk a Legion ellen!

Az Uncrowned

Az Uncrowned a rouge-oknak egy titkos szervezete, akiknek tagjai királyölők, birodalom-rombolók, láthatatlan pengék, akik ennek a világnak az igaz történelmét írják. A szervezet vezetői a Shadows-ok, vagyis Árnyékok, és ők alkotják a Council of Shadows-t. A Council, vagyis Tanács vezetője Jorach Ravenholdt, aki a Ravenholdt nevű bérgyilkos szervezet vezetője is (ez az a szervezet, amelynél a tojásból kikelt Wrathion bújkált). A Tanács tagjai között peidg csupa ismerős arcot láthatunk, akik közül vannak, akik meglepőek, vannak, akikre pedig számíthattunk egy ilyen szervezet létrejötténél.

A szervezet tagja természetesen a legismertebb rogue Azerothon, Garona Halforcen, akinek továbbra is lelkiismeretfurdalása van az Első Háborúban betöltött szerepe kapcsán, ezért különösen gyűlöli a Burning Legiont. Itt van a blood elf Valeera Sanguinar is, aki igazából csak Varian Wrynnhez volt hűséges, halála után pedig kifejezetten hozzá illik ez a Hordától és Alliance-tól semleges szervezet. Az Árnyékok Tanácsának tagja Fleet Admiral Tethys, aki egy kalóz, és a hírek kalózok, a Bloodsail Buccanerek egyik tagja. Némileg talán meglepő, de a szervezethez tartozik még a pandaren Taoshi is, aki a Shado-Pan egyik legjobb tagja Taran Zhu szerint, és akivel a frontvonalban harcoltunk a mantidok ellen Townlong Steppes-nél. Nála is meglepőbb lehet, hogy a szervezet tagja Tess Greymane is, Genn Greymane, Gilneas királyának lánya és feltehetőleg örököse is. Úgy tűnik, hogy a Gilneasnál történt események Tesst is arra késztették, hogy tegyen valamit, de valószínűleg apja mellett nyílt szerepet nem vállalhatott fel (Genn ugye a fiát, Liamet elvesztette Gilneas inváziójakor, ezért valószínűleg nagyon óvja életben maradt gyermekét, és feltehető, hogy nem tud arról, hogy Tess milyen szerepet is játszik valójában).

Ennek a szervezetnek az Árnyéka lesz majd az a kalandor rogue is, aki már olyan sok hőstettet hajtott végre Azerothon, és akinek felajánlanak egy helyet a szervezet vezetői között. Azonban az ünneplésbe pici hiba csúszik: volt valaki, aki úgy gondolta, hogy az utolsó Árnyék helye őt illeti meg a Tanácsban. Ez a valaki pedig nem más, mint Vanessa VanCleef, akiről egész eddig úgy tudtuk, hogy Deadmines-ban megöltük. Azonban kiderül, hogy a ravasz rogue csupán egy toxinnal megmérgezte támadói elméjét, amitől azok azt hitték, hogy megölték őt, holott sikerült neki elmenekülnie a bányából és eddig rejtőzködött. Párbajra hívja ki a kalandort a Tanács utolsó helyéért, amit a kalandor elfogad, és a párharcban sikeresen Vanessa felé kerekedik. Mivel a nő továbbra sem szeretne meghalni, ezért inkább megadja magát, és hajlandó elfogadni, hogy nem ő lesz a Tanács legújabb tagja, helyette inkább a kalandort fogja szolgálni.

A Kingslayers és a Veiled Hand tevékenysége

Természetesen a rogue kalandorhoz egy igazán különleges fegyver dukál, és Tess Greymane azt javasolta, hogy ez a fegyver legyen a Kingslayers, azok az ikerpengék, amelyekkel Garona Halforcen Llane Wrynn királyt megölte. A fegyver és Garona felkutatása ezzel megkezdődött, és kiderült, hogy Garona egy igen veszélyes és mindeddig ismeretlen szervezet, a Veiled Hand nyomába eredt. Ez a szervezet Raven Hill és Duskwood környékén tevékenykedett a Burning Legion számára. Úgy tűnt, hogy Varian Wrynn király halála eléggé megviselte az embereket, és jópáran elgondolkodtak azon, hogy elfogadják a Burning Legion által nyújtott mesés hatalmat és erőt, valamint azt, hogy túlélhetik az inváziót. A szervezet vezetője, a Herald (Hírnök) szinte Raven Hill teljes vezetőségét beszervezte a szervezetbe. Így annak tagja volt Commander Althea Ebonlocke és a Nightwatch nagy része is az Uncrowned legnagyobb rémületére.

A Veiled Hand ugyanis a „csatlakozol vagy meghalsz” politikát követte, és a Scarlet Inn fogadóban szabályos vérontást rendeztek az ártatlan városlakók között, hogy a Burning Legion számára lelkeket szerezzenek. Az igazi veszélyt azonban az jelentette, hogy a szervezet fő célja Stormwind megdöntése volt azzal, hogy démonokat idéznek a fővárosba. Az Uncrowned nem habozott, és Garonával közösen próbálták megakadályozni a katasztrófát. Csakhogy Stormwind egy másik szervezet, az SI:7 érdekeltségi területe volt, és Mathias Shaw nem nézte jó szemmel, hogy mások – legfőképpen Garona – a városban ténykedjenek. Shaw úgy gondolta, hogy pompásan kézben tartja a dolgokat, és elrendelte a város lezárását addig, amíg a Veiled Hand vezetőit és tagjait kézre nem kerítik.

Garona és a kalandor azonban Elling Trias segítségével mégis bejutott a városba, ahol megtudták, hogy a Pig and Whistle nevű fogadóba tartják majd a szervezet vezetői a találkozójukat. Itt derült fény arra, hogy a vezető, a Herald nem más, mint Stormwind város őrségének parancsnoka, Melris Malagan, aki sikeresen el is fogta Garonát. A kalandornak azonban sikerült meglepnie Malagant és megölni őt. Garona pedig a bátor hősnek adta tőrjeit, miközben Shaw elengedi őket a városból.

Akaari Shadowgore és a Fangs of the Devourer

Nem a Kingslayers volt az egyetlen fegyver, amit a rogue kalandor választhatott magának. Valeera Sanguinar azt ajánlotta, hogy szerezzék meg Kil’jaeden személyes orgyilkosának, Akaari Shadowgore-nak a fegyvereit, a Fangs of the Devourert. Ehhez Akaarit kellett elsősorban megtalálniuk. Valeera egyik legfőbb informátora szerint az eredar Dalaranban tartózkodott titokban. Ez az informátor Val’zuun volt, egy man’ari eredar – úgy tűnik, az eredarok között is vannak olyanok, akik egy kis fizetségért cserébe akár a Burning Legiont is képesek elárulni. Az információ szerint Akaari a Legerdemain Lounge-ban tartózkodott, azonban akit a kalandor és Valeera megöltek, csak egy Shadowgare Baldemaiden volt, Akaari harcosa.

Valeera úgy gondolta, hogy Val’zuun szándékosan csapta be őket azért, hogy megszerezhesse a Rune of Portalst, azonban az eredar ezt tagadta és állította, hogy fogalma sem volt róla, hogy valójában egy ál-Akaari vár rájuk a fogadóban. Hogy bebizonyítsa ártatlanságát, hajlandó volt egy átjárót biztosítani a két rouge számára Akaari birodalmába, a Shadowgore Citadelbe a Twisting Netherben. Itt végül sikeresen végeztek a Kil’jaeden áldásában is részesülő Akaari Shadowgare-rel, és így megszerezték Azeroth számára a Fangs of the Devourert.

Az SI:7 és egy rejtélyes holttest

Az Uncrowned a fegyverek megszerzése után sem koncentrálhatott kizárólag a Burning Legion elleni harcra. Ugyanis Dalaran egyik csatornájában egy női holttestet találtak késsel a hátában. Ráadásul minden jel arra utalt, hogy a nő az SI:7 tagja vol.t Az Uncrownednak ezért muszáj volt felderítenie, hogy ki és miért ölte meg a nőt, mielőtt még őket gyanúsítanák meg azzal, hogy közük van a gyilkossághoz. Az SI:7 az utóbbi időben amúgyis meglehetősen különösen viselkedett, a jelentések szerint jelentősen növelte például a Horda területén állomásozó ügynökeinek számát.

Az első feladat a nő személyazonosságának kiderítése volt. A Legerdemain Lounge-ban két ügynök beszélgetését hallgatják ki, amiből kiderül, hogy a meggyilkolt nő Amber Kearnen, az SI:7 veterán ügynöke volt. A nő Westfallban tevékenykedett sokáig, majd tagja volt annak az SI:7 különítménynek, akiknek Pandarián Anduin herceget kellett volna szemmel tartaniuk. Ráadásul az is kiderült a két ügynök, Jones és Smith ügynökök beszélgetéséből, hogy a gyilkosságot ők maguk követték el, méghozzá Mathias Shaw parancsára. A hír mindenkit rendesen felkavart az Árnyékok Tanácsában.

További információért a stormheimi Citrin Baybe utaztak, ahol a Red Blade kalózaitól szereztek további információkat. Kiderült, hogy Shaw Stromwind aranyát ajánlotta fel nekik azért, ha levadásszák Ambert. Ennél azonban az Uncrowned tagjai nem jutottak közelebb a megoldáshoz. Az egyetlen megmaradt nyom egy kódolt levél volt, amit Amber Kearnen kezében találtak, azonban hiába használták a legmodernebb és legfejlettebb eszközöket, a levelet nem sikerült dekódolniuk. Ekkor Valeera felvetette, hogy ő hallott egy régi eszközről, a Raven’s Eye-ról, amivel állítólag bármilyen szöveget lehet dekódolni. Kis kutatás után kiderült, hogy az eszköz Black Rook Holdban található Lord Ravencrestnél.

Miután megszerezték a Raven’s Eye-t és dekódolták a szöveget, egy jelenet jelent meg előttük, melyből kiderült, hogy az SI:7 tagjai még a Horda és az Alliance előtt jártak Broken Shore-on, és felismerték azt, hogy a hely csak egy csapda, a halálon kívül más ne mfogja ott várni őket. Amber Kearnen és Mathias Shaw ezért minél előbb vissza akart jutni Stormwindbe, hogy figyelmeztethessék a királyt, azonban ebben Detheroc, a nathrezim megakadályozta őket. Bár a Harmadik Háború után Sylvanas  látszólag végzett vele, a nathrezim a Twisting Netherben újjáéledt, és most újult erővel készült lecsapni Azeroth lakosaira. Hogy ne derüljön ki Broken Shore valódi természete, Detheroc felvette Mathias Shaw alakját, miután elfogta a rouge vezetőt, Ambernek pedig akkor még sikerült elmenekülnie előle.

Már csak egyetlen dolog volt hátra: megtalálni a valódi Mathias Shaw-t, hogy vele együtt szembesítsék Detherocot még azelőtt, hogy túl nagy hazugságokkal tudná teletömni Stormwind ifjú királyának, Anduin Wrynnek a fejét. A férfit a suramari Felsoul Holdban, a Halls of Eclipse-ben tartották fogva, innét a rogue kalandor Taoshi segítségével szabadította ki. A kiszabadítás után mindannyian azonnal Stormwindbe mentek, ahol szembeszálltak Detheroc-kal, felfedték csalárd tevékenységét és le is győzték őt (bár mivel ezúttal sem a Twisting Netherben, így előfordulhat, hogy szintén nem ez volt az utolsó alkalom, hogy Dehteroc-kal találkoztak). Ezután Mathias Shaw visszavette az irányítást az SI:7 felett, és olyannyira megbékélt az Uncrowned-dal, hogy még szolgálatait is felajánlotta a hős kalandornak, aki megmentette őt.

Lilian Voss visszatérése

Habár sokat elértek már Azeroth hősei a Burning Legionnel szemben, a harcnak továbbra sem volt vége. Tess Greymane, Lilian Voss – aki időközben az Uncrowned tagja lett – és Admiral Tethys hírét vették, hogy a főszigettől nem messze egy hatalmas barlangban nagyerejű démonok fognak találkozni annak érdekében, hogy kiterveljék, hogyan szálljanak szembe a Legionfall seregeivel. Tessnek, Liliannek és Tethynek azonban volt egy terve: először is, kalózoktól hatalmas fel-energiával átitatott puskaporos hordókat szereztek be. Ezután a kalandor rogue, aki már a Shadowblade (Árnypenge) címmel büszkélkedhetett, a puskaporos hordót elrejtette a démonokkal teli barlangban, majd óvatosan kikúszott, és a barlangot a démonokkal együtt felrobbantották.

A siker mellett azonban volt más, ami nyugtalanította őket: Lilian Voss állította, hogy áruló járkál az Uncrowned tagjai között. Ez nem volt más, mint Tearir, aki egy night elf rogue-nak tűnt és szabadon járkálhatott a rend székháza, a Halls of Shadows falai között. Valójában azonban nem egy night elf volt, hanem egy homunculus, egy élőholt szerkezet, amely képes volt még a legképzettebb rogue-oket és demon huntereket is megtéveszteni, és így a Burning Legion könnyedén elrejtethette ügynökeit Azeroth csapatai között. A veszély abban rejlett, hogy ezek az élőholt szerkezetek képesek voltak önállóan gondolkodni és cselekedni, ugyanakkor kizárólag akkor lehetett megbizonyosodni róla, hogy valójában homunculusok, ha megvágták őket, ekkor ugyanis zöld folyadék folyt ki testükből.

Lilian Voss nemcsak az Uncrownedért aggódott: rájött arra is, hogy az Alliance és a Horda legfőbb városaiban több ilyen homunculust is elrejthetett a Burning Legion, sőt, az sem kizárt, hogy magukat arisztokratának, vagy a vezetőség tagjainak adják ki, és így akár a legfelsőbb vezetői szintekre is beszivároghattak a démonok ügynökei. Ezért Lilian utasítására és irányítása mellett a Shadowblade beszivárgott az ellenséges frakciók városába, hogy a homunculusokat megölje. A feladat nehéz volt, hiszen nem fedhette fel magát, mivel általában tiszteletreméltó polgároknak tűntek a démonok. Miután azonban végeztek az összes általuk ismert homunculus-szal, Jorach Ravenholdt a személyes gyűjteményéből ajándékozott egy madarat, a Murderous Oment a Shadowblade részére, hogy az repítse őt a hátán a további kalandok és kihívások felé.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .