Hírek – Nazmir előzetes

Egykor a troll civilizáció fénylő szíve volt Nazmir, ma egy sivár mocsár, tele rejtélyes romokkal, melyek korábbi nagyságára emlékeztetnek. A jelenlegi troll fővárosban, Zuldazarban generációkról generációkra szállnak a történetek, amelyek figyelmeztetik a gyerekeket arra, hogy jól viselkedjenek, különben Nazmir eltorzult vérmágia gyakorlói jönnek és elviszik őket ágyukból. És akik bátran bemerészkednek a mocsárban, azoknak is az a szörnyű szokásuk, hogy eltűnnek és soha nem térnek vissza. Nazmir vér-trolljai azok a szörnyetegek, akik a Zandalari gyermekek rémálmaiban kísértenek – méghozzá jogosan.

Üdvözöl Nazmir.


Nazmir egy ősi mocsárvidék, tele a legkülönbözőbb rovarokkal és veszélyes vadállatokkal. Az egykor hatalmas templomok és épületek nagy része most romokban hever szerteszét a vidéken, mint a törött fogak. A növényvilág betolakodott a kőfalakon át, és lépésről lépésre foglalja el az épületeket. Bizonytalan kimenetelű utazásod Talanji hercegnő oldalán Nazmir egyik törött és vizenyős gyalogútja mentén kezdődik.

Itt a vértrollok aljas szertartásokat mutatnak be véristenük, G’Huun tiszteletére. Míg a Zandalarik királya, Ratakhan és tanácsadói hosszú időn keresztül nem foglalkoztak ezzel a fenyegetéssel, lánya, Talanji hercegnő kész arra, hogy fejjel nekimenjen ennek a veszélynek – és a Nazmirban található négy loával való szövetség lehet az egyetlen válasz.

Az első küldetésed: kutasd fel a denevér loát, Hi’reeket, a halál loáját, Bwonsamdit, Torgát, a teknős loát és Krag’wát, a béka loát, majd kérd segítségüket – ha képesek megadni neked.

A vértrollok komoly fenyegetést jelentenek a Zandalarikra. Véristenük erejével el akarják pusztítani a hatalmas troll nemzetet – és valószínűleg a szigeten túl is terjeszkedni szeretnének. Voodoojukat szentségtörő vérszertartásokkal erősítik fel, élőholt szörnyeket használva arra, hogy elvégezzék a munkájukat. Sokan, akik belépnek a mocsárba, soha nem távoznak, mivel áldozatok lesznek G’huun számára.

Fülledt lápok és mellékfolyók tagolják Nazmir látképét, amiket a Zuldazar magas szikláiról lezuhanó vízesések táplálnak. A Razorjaw folyó és a Shattered folyó egyaránt Nazmiron fut keresztül, amelyek szintén hozzásegítenek a régiót uraló mocsarak és vízi világ létrejöttéhez.

Dolgok, amiket ki kell próbálni: Gyűjts takarmányt szabadon
Járj nyitott szemmel, mert ehető növények és más dolgok biztosíthatnak egy kis többleterőt számodra utazásod során ezen a vidéken. Szükséged lehet minden segítségre, ahogy egyre beljebb haladsz a mocsárban.

Ahogy a loák után kutatsz, minden egyes lépés egyre közelebb fog vinni a vértrollok területének szívéhez – és ezzel lehetőséget kapnak a Zandalarik, hogy bizonyítsák értékességüket a Horda számára, mint szövetségesek.

A Loák hívnak téged

Bwonsamdival, a Halál Loájával szövetkezni számos előnnyel jár. De ahogy minden egyezség a halállal, ez is súlyos árat ér.

A Bwonsamdi templomát körülvevő területen vértrollok erődítményei és falui tocsognak áldozataik vérétől, és romlottságuk bizonyítékai mocskolják be a látképet. Ezek a jelek figyelmeztetésként és annak kinyilatkoztatásaként szolgálnak, hogy a vértrolloktól félni kell – hogy ők a végső erő Nazmirban, és akik nem engedelmeskednek nekik, azokat elpusztítják.

Tudtad?
“Ma’da” azt jelenti Zandali nyelven, hogy “anya”. Habár ezt a szót nemcsak a vértrollok használják kizárólagosan, a törzs férfitagjai ezzel a szóval fejezik ki tiszteletüket a társadalom nőtagjai iránt.

Ugyanakkor nem te leszel az egyetlen, aki szembeszáll a vértrollok dühével. A tortollanok, akik mindig egy jó történetet keresnek, rendszeresen elzarándokolnak ide, hogy meglátogassák Torgát, a teknős loát a mindenütt jelenlévő vértroll fenyegetés ellenére is. De ne hagyd, hogy egy gombolyag fonallal szemben mutatott lelkesedésük átverjen; alkalmas szövetségesek a vértrollok elleni harcban – különösen akkor, ha úgy gondolják, hogy egy elmondásra érdemes történet kerekedik ki a dologból.

A loák áldása legyen rajtad, ahogy végül eljutsz Underrotba (Nazmir 5 fős dungeonjébe) – szükséged lesz rá, ahogy szembenézel a barlang belsejében üszkösödő szörnyetegekkel.


Északon és keleten hatalmas tengerpart veszi körül Nazmirt, délen a Shattered River jelzi a határt Zuldazartól, és mind rengeteg lehetőséget rejtenek magukban a horgászatra, a vadászatra, az úszásra és a kincskeresésre. Nyugaton fogod találni a bugyogó Shoaljai Tar Pits-et, ahol a föld szelelőlyukjaiból émelyítő szagú füst száll fel, porral és hamuval fojtva el a levegőt. A tar pitektől nyugatra a nyugati határ mentén az út Vol’dun száraz sivatagába vezet, ahol még több lehetőséged lesz elnyerni a Zandalarik jóindulatát tetteiddel.

Underrot

Nazmir mocsarainak mélyén egy métely nő a felszín alatt. Ha sürgősen nem tisztítják meg ezt a fertőzést, annak hatása fertőző járványként fog elterjedni a területen, és egy üszkösödő világot hagyna csak maga után.

Bossok

Elder Leaxa: G’huun elkötelezett követője véráldozatokkal járó szertartásokkal akarja tovább terjeszteni a rothadást.

Cragmaw the Infested: A parazitákkal járó járvánnyal fertőzött szörny egyetlen vágya, hogy kiszabadulhasson a barlangokból, hogy G’huun fertőzését az egész világon szétterjeszthesse.

Sporecaller Zancha: G’huun korrupciójától kiforgatva Zancha egyetlen vágya az maradt, hogy a felélesztett csontvázában gennyesedő járvánnyal másokat is megfertőzzön.

Unbound Abomination: G’huun mételyének legtisztább formája az Unbound Abomination, amelynek egyetlen célja, hogy minden élőt megfertőzzön.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .