CikkekHírekTájak és városokWoW: Battle for Azeroth

Hírek – Nazmir előzetes

Egykor a troll civilizáció fénylő szíve volt Nazmir, ma egy sivár mocsár, tele rejtélyes romokkal, melyek korábbi nagyságára emlékeztetnek. A jelenlegi troll fővárosban, Zuldazarban generációkról generációkra szállnak a történetek, amelyek figyelmeztetik a gyerekeket arra, hogy jól viselkedjenek, különben Nazmir eltorzult vérmágia gyakorlói jönnek és elviszik őket ágyukból. És akik bátran bemerészkednek a mocsárban, azoknak is az a szörnyű szokásuk, hogy eltűnnek és soha nem térnek vissza. Nazmir vér-trolljai azok a szörnyetegek, akik a Zandalari gyermekek rémálmaiban kísértenek – méghozzá jogosan.

Üdvözöl Nazmir.


Nazmir egy ősi mocsárvidék, tele a legkülönbözőbb rovarokkal és veszélyes vadállatokkal. Az egykor hatalmas templomok és épületek nagy része most romokban hever szerteszét a vidéken, mint a törött fogak. A növényvilág betolakodott a kőfalakon át, és lépésről lépésre foglalja el az épületeket. Bizonytalan kimenetelű utazásod Talanji hercegnő oldalán Nazmir egyik törött és vizenyős gyalogútja mentén kezdődik.

Itt a vértrollok aljas szertartásokat mutatnak be véristenük, G’Huun tiszteletére. Míg a Zandalarik királya, Ratakhan és tanácsadói hosszú időn keresztül nem foglalkoztak ezzel a fenyegetéssel, lánya, Talanji hercegnő kész arra, hogy fejjel nekimenjen ennek a veszélynek – és a Nazmirban található négy loával való szövetség lehet az egyetlen válasz.

Az első küldetésed: kutasd fel a denevér loát, Hi’reeket, a halál loáját, Bwonsamdit, Torgát, a teknős loát és Krag’wát, a béka loát, majd kérd segítségüket – ha képesek megadni neked.

A vértrollok komoly fenyegetést jelentenek a Zandalarikra. Véristenük erejével el akarják pusztítani a hatalmas troll nemzetet – és valószínűleg a szigeten túl is terjeszkedni szeretnének. Voodoojukat szentségtörő vérszertartásokkal erősítik fel, élőholt szörnyeket használva arra, hogy elvégezzék a munkájukat. Sokan, akik belépnek a mocsárba, soha nem távoznak, mivel áldozatok lesznek G’huun számára.

Fülledt lápok és mellékfolyók tagolják Nazmir látképét, amiket a Zuldazar magas szikláiról lezuhanó vízesések táplálnak. A Razorjaw folyó és a Shattered folyó egyaránt Nazmiron fut keresztül, amelyek szintén hozzásegítenek a régiót uraló mocsarak és vízi világ létrejöttéhez.

Dolgok, amiket ki kell próbálni: Gyűjts takarmányt szabadon
Járj nyitott szemmel, mert ehető növények és más dolgok biztosíthatnak egy kis többleterőt számodra utazásod során ezen a vidéken. Szükséged lehet minden segítségre, ahogy egyre beljebb haladsz a mocsárban.

Ahogy a loák után kutatsz, minden egyes lépés egyre közelebb fog vinni a vértrollok területének szívéhez – és ezzel lehetőséget kapnak a Zandalarik, hogy bizonyítsák értékességüket a Horda számára, mint szövetségesek.

A Loák hívnak téged

Bwonsamdival, a Halál Loájával szövetkezni számos előnnyel jár. De ahogy minden egyezség a halállal, ez is súlyos árat ér.

A Bwonsamdi templomát körülvevő területen vértrollok erődítményei és falui tocsognak áldozataik vérétől, és romlottságuk bizonyítékai mocskolják be a látképet. Ezek a jelek figyelmeztetésként és annak kinyilatkoztatásaként szolgálnak, hogy a vértrolloktól félni kell – hogy ők a végső erő Nazmirban, és akik nem engedelmeskednek nekik, azokat elpusztítják.

Tudtad?
“Ma’da” azt jelenti Zandali nyelven, hogy „anya”. Habár ezt a szót nemcsak a vértrollok használják kizárólagosan, a törzs férfitagjai ezzel a szóval fejezik ki tiszteletüket a társadalom nőtagjai iránt.

Ugyanakkor nem te leszel az egyetlen, aki szembeszáll a vértrollok dühével. A tortollanok, akik mindig egy jó történetet keresnek, rendszeresen elzarándokolnak ide, hogy meglátogassák Torgát, a teknős loát a mindenütt jelenlévő vértroll fenyegetés ellenére is. De ne hagyd, hogy egy gombolyag fonallal szemben mutatott lelkesedésük átverjen; alkalmas szövetségesek a vértrollok elleni harcban – különösen akkor, ha úgy gondolják, hogy egy elmondásra érdemes történet kerekedik ki a dologból.

A loák áldása legyen rajtad, ahogy végül eljutsz Underrotba (Nazmir 5 fős dungeonjébe) – szükséged lesz rá, ahogy szembenézel a barlang belsejében üszkösödő szörnyetegekkel.


Északon és keleten hatalmas tengerpart veszi körül Nazmirt, délen a Shattered River jelzi a határt Zuldazartól, és mind rengeteg lehetőséget rejtenek magukban a horgászatra, a vadászatra, az úszásra és a kincskeresésre. Nyugaton fogod találni a bugyogó Shoaljai Tar Pits-et, ahol a föld szelelőlyukjaiból émelyítő szagú füst száll fel, porral és hamuval fojtva el a levegőt. A tar pitektől nyugatra a nyugati határ mentén az út Vol’dun száraz sivatagába vezet, ahol még több lehetőséged lesz elnyerni a Zandalarik jóindulatát tetteiddel.

Underrot

Nazmir mocsarainak mélyén egy métely nő a felszín alatt. Ha sürgősen nem tisztítják meg ezt a fertőzést, annak hatása fertőző járványként fog elterjedni a területen, és egy üszkösödő világot hagyna csak maga után.

Bossok

Elder Leaxa: G’huun elkötelezett követője véráldozatokkal járó szertartásokkal akarja tovább terjeszteni a rothadást.

Cragmaw the Infested: A parazitákkal járó járvánnyal fertőzött szörny egyetlen vágya, hogy kiszabadulhasson a barlangokból, hogy G’huun fertőzését az egész világon szétterjeszthesse.

Sporecaller Zancha: G’huun korrupciójától kiforgatva Zancha egyetlen vágya az maradt, hogy a felélesztett csontvázában gennyesedő járvánnyal másokat is megfertőzzön.

Unbound Abomination: G’huun mételyének legtisztább formája az Unbound Abomination, amelynek egyetlen célja, hogy minden élőt megfertőzzön.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .