CikkekWoW: Dragonflight

Ysera visszatérése – WoW:Dragonflight

A REMÉNY MAGJA

A Shadowlands során a Winter Queen és testvére, Elune egy magot hoztak létre az Elune által ejtett könnyekért. Később ezt a magot a Winter Queen odaajándékozta Tyrande Whisperwindnek, és elmondta, hogy a Teldrassilnál elhunyt night elfek lelkei úgy döntöttek, hogy „egy új kezdet részei kívánnak lenni népük számára”.

A night elfek lelkeivel ötvözött magból egy új Világfa képes kikelni, azonban Tyrande és Malfurion aggódott azon, hogy lesznek, akik ártani akarnak neki, ezért körültekintően választották ki a helyet a mag fejlődése számára. Merithra volt az, aki felajánlotta nekik, hogy az Emerald Dream egyik békés sarkába ültessék el, ahol biztos felügyelet alatt lesz.

A PRIMALISTÁK TÁMADÁSA

Azonban a Primalist megtámadta az Ohn’ahran Plainsben található Ancient Bough-t (Ősi Ág), ahol az Emerald Dreambe vezető első portál található. Merithra képtelen az Emerald Dreambe eljutni, ahogy a Bough körül teljes védelmi állást építenek ki a Primalist sárkányok. Az egyetlen megoldás, ha valahogyan Ysera az Emerald Dream felől közelítené meg a portált.

Ardenweald ugyanis kapcsolatban áll az Emerald Dreammel, hiszen azok a természeti lelkek, amelyek képesek megújulni, újjáéledni, az Ardenwealdben töltött alvás után az Emerald Dreambe kerülnek, ahonnan aztán képesek újra fizikai testet ölteni Azeroth-on. Csakhogy Ysera az anima-aszály idején került Ardenwealdbe, és ahhoz, hogy megmenekülhessen a lelke, a Winter Queennek a saját animáját is fel kellett használnia. Ezzel Ysera az Ardenwealdhez lett kötve, nem tud visszatérni az Emerald Dreambe.

A VISSZATÉRÉS ÁRA

Ysera visszatérésének ára van, valakit fel kell áldozni, valakinek a helyébe kell lépni. Ez azonban nem lehet akárki. A zöld sárkány Somnikus például hiába ajánlotta fel magát Yserának, nem lehetett az egykori Aspektus helyettese, mivel a sárkányok alapvetően nem kerülnek Ardenwealdbe. Ardenwealdbe csak a legerősebb természeti lények lelkei kerülnek, amelyek részesei az élet és a halál azon ciklusának, hogy képesek újjászületni. Éppen ezért Ysera helyét is csak egy ilyen nagyerejű, a természettel nagyon szoros kapcsolatban álló lény veheti át.

És ez a személy Malfurion Stormrage, Azeroth legerősebb druidája, aki olyan szoros kapcsolatban áll a természettel, hogy halála után Ardenwealdbe kerülhet. Ezenkívül a Legion eseményei során Xavius mesterkedéseinek köszönhetően életük és haláluk már összekapcsolódott, hiszen Ysera halála szorosan összefügg azzal, hogy megvédte Malfurion életét Xaviustól Val’sharah-ban. (erről ebben a posztban olvashattok bővebben)

Éppen ezért egy megható jelenet során Tyrande végül csüggedten, de a sorsba beletörődve elbúcsúzott Malfuriontól, hogy Ysera visszatérhessen Azeroth-ra.

Egyébként már a videó után a játékban Malfurion tesz olyan megjegyzést, amelyből az következik, hogy a távolléte csak átmeneti jellegű, és egyszer még újra visszatér Azeroth-ra, amikor azt mondja Tyrande-nak, hogy „remélem, egy nap együtt állunk majd az új világfa, az új otthonunk előtt.”

Nem érhető el leírás a fényképhez.

YSERA VISSZATÉRÉSE

Miután Malfurion Stormrage átvette a helyét, Ysera képes visszatérni az Emerald Dreambe. Ugyanakkor hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy Ysera és kapcsolata a Dreammel megváltozott. A küldetéssorozat végére Merithra maga is felismeri, hogy anyja már nem képes az Emerald Dreamet irányítani, ahhoz túlságosan is közeli kapcsolatban áll a Halállal. Ezért Ysera nem is lehet újra a zöld sárkányok Aspektusa, ez a szerep immár végérvényesen Merithráé.

Vajon mi lesz Ysera szerepe Azeroth-on szerintetek? Én a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy az új Világfa megóvása vár rá, hiszen az hozzá hasonlóan szorosan kötődik nemcsak Elune-hoz, hanem Ardenwealdhez is.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .