A Legion kiegészítő története

asdfasdfasdf

Az alternatív Draenorért folyó csatát követően az álnok Gul’dan Azerothon találta magát. Gul’dan, akit Kil’jaeden, a Megtévesztő kínzott suttogásaival, megnyitotta Sargeras Sírját (Tomb of Sargeras) és ezzel megnyitotta az utat a Burning Legion (Lángoló Légió) számára ahhoz, hogy megtámadhassák Azerothot. A warlock a Törött-Szigetek (Broken Isles) lakóit az akarata alá hajtotta, köztük Suramar ősi nightborne (éjszülött) városát és annak vezetőjét, Grand Magistrix Elisande-ot. A Szövetség és a Horda megostromolta a Törött Partot (Broken Shore) abban a reményben, hogy még idejekorán megállítják Gul’dant és a Légió csapatait. Törekvéseik végül kudarcot vallottak, és ezért Varian Wrynn király és Vol’jin Hadfőnök (Warchief) az életükkel fizettek. Khadgar főmágus kétségbeesetten próbálja egyesíteni a széttöredezett frakciókat azért, hogy felkutassák a Teremtés Oszlopait (Pillars of Creation), az egyetlen eszközt arra, amellyel újra bezárhatják a Sírt. Miközben a Törött Szigetek lakóit kimenekítjük a Légió karmai közül, a Szövetség és a Horda seregei egyre közelítenek a Nightholdhoz, Gul’dan főhadiszállásához, hogy egyszer és mindenkorra véget vessenek a warlock fenyegetésének…

adfasdfad

adfasdfad

Előzmények

  • Hivatalos novella: Sargeras Sírja: 1, 2, 3, 4

kgfkghk

ertertertert

adfasdfad

adfasdfad

adfasdfad

adfasdfad

adfasdfad

adfasdfad

adfasdfad

adfasdfad

adfasdfad

adfasdfad

gjhkjhgkjhgjkertertert

jhgfkjhgjkhg

hjklkjhlkj

Új területekBroken Isles (Törött Szigetek)

A Broken Isles egy rejtélyes sziget-csoport, amely a mindig örvénylő Maelstromtól északkeletre található, tele ősi csodákkal. Ősi elf romok szegélyezik a szigeteket, amelyek közül a legnagyobb a hatalmas nightborne város, Suramar, illetve a Tomb of Sargeras. Emellett sűrű erdők, hatalmas hegyszorosok is megtalálhatók erre, ahogy veszélyek is leselkednek ránk: kifacsart szatírok, vérszomjas drogbarok és elátkozott Kvaldirok járják a szigeteket a Légió démon-hordái mellett.

adfasdfad

Broken Shore

Volt egykor egy hely Azerothon, ahol a természet tökéletes összhangban volt, egy hely, amely annyira békés volt, hogy akár az Emerald Dream is lehetett volna. A druidák évezredeken át kerestek megvilágosodást Val’sharah vibráló erdői között, de most a gonosz vetette rá tekintetét erre a területre. A rémálom ellenőrzés nélkül terjeszkedik, és annak korrupciója alól senki nem menekülhet.

Val’sharah a Broken Isles észak-nyugati felén helyezkedik el. Ez volt az a hely, ahol Malfurion Stormrage először megismerkedett a druidizmussal Cenarius pártfogása alatt. A druidák ezt a területet az Emerald Dream tükörképeként alakították ki. Jelenleg a területet Xavius és az ő szatírjai próbálják meg elfoglalni azzal, hogy az egész területen igyekeznek elterjeszteni az Emerald Nightmare-t. A terület közepén található a szennyezett világra, Shaladrassil, valamint az Ősök Háborúja során fontos szerepet játszó elf erőd, Black Rook Hold is. Khadgar az egyik Pillars of Creationt, a Tears of Elune-t (Elune könnyei) próbálja felkutatni, miközben Malfurion Stormrage eltűnt mentorát, a félisten Cenariust keresi.

adfasdfad

Azsuna

Azsuna egykor a kaldorei birodalom ékköve volt. Ma a legtöbb része romokban hever és bosszúszomjas elf szellemek, valamint kék sárkányok rejtett csoportjának lakhelyeként szolgál. Ami megmaradt ebből a szellemjárta vidékből, az most Azeroth védelmezői, a kígyószerű nagák és a Burning Legion konfliktusainak hadszíntere lett.

Azsuna a Broken Isles dél-nyugati részén található. A Sundering előtt itt élő night elf civilizáció romjai találhatók itt, és azon ősi éjelfek szellemei bolyonganak ezen a vidéken, akiket Azshara Királynő haragja és átka sújtott. Akkoriban ez a terület volt a mágia kutatóközpontja, mert az itt található Nar’Thalas Akadémia a mágikus tudás központjaként szolgált, mielőtt még Azshara Királynő darabokra törte volna a Tidestone of Golgannethet, amely létrehozta az átkot, amely gyakorlatilag minden itt élő elfet megölt és örök szellem-létre kárhoztatott ahelyett, hogy whispekként visszatérhettek volna a Nagy Fához (Great Tree).

Ez a terület emellett kék sárkányok egy részének menedékeként is szolgál, ugyanakkor a Nightfallenek (Éjbukottak) is jelen vannak ezen a területen. A Burning Legion is a Broken Shore mellett itt található a legnagyobb számban, a terület Suramarhoz közel eső felén létrehozták Felblaze Ingresst is, jelenleg pedig Faronaart, illetve a délen található Isle of the Watcherset is támadják. Az itt található Pillar of Creation, a Tidestone of Golganneth megszerzéséért pedig Azeroth hőseinek Azshara szolgáival kell megküzdenie.

adfasdfad

Highmountain

Kevés hely van Azerothon, ami olyan szép – vagy olyan veszélyes – lenne, mint Highmountain. Meredek hegyoldalai tele vadállatokkal, zúgó vízesésekkel és lélegzetelállító látvánnyal. A hegység szívében hatalmas barlangrendszerek futnak keresztül, amelyek legendás kincseket és titkokat rejtenek Azeroth távoli múltjából.

Highmountain a Broken Isles északi részét uraló terület meredek hegycsúcsaival. A terület Huln Highmountainről kapta a nevét az Ősök Háborúja során tanúsított bátorságáért. Egykor ezen a területen volt a Fekete Sárkánynemzetség otthona is. Highmountain taurenjei békében éltek a területen őshonos drogbarokkal évszázadokon át, azonban amikor a Legion megtámadta a területet, a drogbarok ellopták a taurenek szentként tisztelt ereklyéjét, a Hammer of Khaz’gorothot. Most a Highmountaineket az a veszély fenyegeti, hogy a drogbarok királyuk, Dargrul the Underking vezetésével átveszik az uralmat a terület felett.

A terület a környék éléskamrájaként is szolgál a régióban, mivel innen ered az összes patak és folyó. A taurenek által termelt élelemért, gabonáért, halért, bőrért és faáruért cserébe a drogbarok ritka ásványkincseket, köveket ajánlottak fel. Ezen a területen hárpiák és koboldok is éltek. A hárpiákat a Hammer of Khaz’goroth segítségével tartották felügyelet alatt a taurenek – most, hogy azt a drogbarok ellopták, a hárpák újra támadnak. Mivel a területen sok az egzotikus vadállat, természetesen az egyetlen és utolérhetetlen Hemet Nesingwary is idejött csapatával vadászni.

Bővebben Highmountain előtörténetéről: Huln Highmountain és öröksége

adfasdfad

Stormheim

A vrykulokat – az óriásokat, akiktől az emberek származnak – a titánokat szolgáló őrzők kovácsolták azért, hogy Azeroth legértékesebb titkait őrizzék. Azonban a vrykulok réges-régen felhagytak ezzel a kötelességükkel. Leszármazottaik egy része a Broken Isles-ra utazott abban a reményben, hogy csatlakozhatnak alkotóikhoz és dicsőséges túlvilági lét vár rájuk. Stormheim ennek a reménynek a középpontja… és elárulták.

Stormheim Broken Isles keleti felén helyezkedik el, amelyet nyugatról Highmountain, dél-nyugatról pedig Suramar határolja. Ez a hatalmas vrykulok otthona, akik réges-régen azért hagyták el Northrendet, hogy megkeressék szent földjüket. Két titán watcher harcolt itt egymással évezredeken keresztül, és a rémisztő Kvaldirok is ezen a területen jöttek létre. Itt található a Halls of Valor és Helheim, a két birodalom, ahova a vrykulok haláluk után kerülhetnek.

Miközben Azeroth lakói igyekeznek megküzdeni a vrykul God-Kinggel azért, hogy előtte szerezzék meg az Aegis of Aggramart, az egyik Pillar of Creationt, Sylvanas Windrunner és Genn Greymane is megjelenik a területen, habár mendkettejüknek megvan a saját önös érdeke, amit el akarnak érni ezen a vidéken.

adfasdfad

Suramar

Egykor a Highborne (Nemesenszületett) társadalom sugárzó szimbóluma volt, azonban Suramar soha nem épült fel az Ősök Háborúja okozta traumából. Hogy túléljék a Sundering pusztítását, a város lakói elzárták magukat a külvilágtól. Tízezer éven át éltek elszigetelve, ezért nem voltak szövetségeseik, akiket segítségül hívhattak volna, amikor a Legion újra támadott. Most ősi városuk és minden erejük a démonok kegyeire van bízva.

Suramar a Broken Isles központjában helyezkedik el. Az egykori hatalas night elf város számos ismert night elf otthona volt: Tyrande Whisperwinddé, Jarod és Maiev Shadowsonggé. Ma a Nightborne-ok (Éjszülöttek) lakják. Suramar ley vonalakon fekszik, és arcane csövekkel egy földalatti hálózatot építettek ki Suramar és a környező vidék alatt, amely a bennük lévő energiát szívja ki. Azonban az Eye of Aman’Thul segítségével létrehozott Nightwell (Éjkút) megalkotása óta ezeknek a ley vonalaknak a jelentősége visszaszorult, és az arcane csőhálózatot elhanyagolták. Most a Nightwell táplálja a nightborne elfeket a túléléshez szükséges ellátással. Akiket ettől elvágnak, azok nightfallenekként élnek, testük egyre jobban elsorvad és kétségbeesetten kutatnak bármilyen mágikus energia után, amely életben tarthatná őket. Suramar palotájának tetején, a masszív város falai mélyén jelenleg Gul’dan terveli ki a Legion hadműveletének következő lépését…

A hatalmas város mellett a terület észak-keleti pontján találhatóak a Moonguardok (Holdőrök), az egykori nagyerejű elf mágusok rendjének megmaradt tagjai, akiknek egykor Illidan is a vezetője volt. A közelben található Tel’anor, amely a régi ősök sírhelye. És ebben a zónában található Falanaar is, ez a hatalmas, földalatti elf település, ahol jelenleg a fal’doreiek élnek, akik egykor maguk is száműzött nightborne-ok voltak.

Bővebben Suramar lakóiról: A Shal’doreiek Suramarban 

A Faldoreiek létrejöttéről: Az Arcan’dor, a Fal’doreiek és a Withered-ek 

Történet

A Burning Legion megérkezése Azeroth-ra

Gul’dan tevékenysége:

Miután Gul’dan megnyitotta a portált Sargeras Sírjánál (Tomb of Sargeras), felkereste a démonok seregével együtt Suramar város vezetőjét, Grand Magistrix Elisande-ot és rávette arra, hogy városával együtt csatlakozzon a Legionhöz. Elisande, mivel nem látott más megoldást, elfogadta Gul’dan ajánlatát, ezzel a döntésével azonban nem mindenki értett egyet alattvalói közül. Ezután Cordana Felsong vezetésével sikeresen behatolt a Vault of Wardensbe, ahonnan megszerezte magának Illidan Stormrage holttestét. A holttestet Black Rook Holdba vitte, hogy ott egy rituálé keretében szétválassza a démonvadász testétől a lelkét. Ez a rituálé az erőd halott szellemeit magához vonzotta, amelyet Gul’dan ki is használt, mivel felélesztette ezeket a halott night elfeket, hogy őrizzék titkait a betolakodók elől.

Csata a Broken Shore-ért:

Khadgar figyelmeztetése nyomán mind az Alliance, mind a Horde vezetői összegyűjtötték seregeiket és Azeroth hőseit hívták segítségnek ahhoz, hogy a Broken Isles-ra hajózzanak, és ott minél előbb megpróbálják útját állni a démonok seregének és bezárni a portált. Gul’dan hatalmas és végtelen démoni seregével szemben azonban az azerothi védők súlyos vereséget szenvedtek, melynek eredményeként mind az Alliance, mind a Horda elvesztette vezetőjét. Bővebben:  Amikor a fiúból király lett /Csata a Broken Shore-ért – Alliance/ A Sötét Úrnő vigyázzon rád /Csata a Broken Shore-ért – Horde/ 

Jaina távozása Dalaranból:

Khadgar javaslatára Dalarant ideiglenesen Karazhan fölé repítette a Kirin Tor, mivel a főmágus szerint Medivh könyvtára olyan titkokat rejthet magában, ami Azeroth védőinek segítségére lehet. Valamint arra is kérte a Council of Six (Hatok Tanácsa) tagjait, hogy fontolják meg, hogy visszaengedjék a Hordát a Kirin Torba, mivel a Horda mágusaira is szükségük lesz a Legion elleni harcban. Jaina visszautasította ezt a javaslatot, azonban 4-2 arányban leszavazták őt. Ekkor Jaina mérgesen elteleportált, Dalarant és a Kirin Tort Khadgarra hagyva.

Magni Bronzebeard visszatérése:

Miközben a tanács a következő lépést tervezte, Brann Bronzebeard tűnt fel, és bejelentette, hogy bátyja, Magni felébredt a Cataclysm óta tartó kómájából és Ulduarba utazott. Ulduarban kiderült, hogy Magni képes magával Azeroth-tal, a világ-lélekkel kommunikálni, aki így fedi fel magát Azeroth lakói előtt. Ezután Magni elmagyarázta, hogy az egyetlen módja a Legion portáljának bezárására az, ha összegyűjtik a Pillars of Creationt, vagyis a Teremtés Oszlopait. Ezekről az értékes erekylékről Karazhanban, Medivh egyik könyvéből bővebb információkat is szereztek Alodi, az első Guardian (Őrző) szelleme segítségével. Alodi mondta el, hogy a Pillars of Creation részei Broken Isles-on van. Ezután Khadgar és a Kirin Tor mágusai a Broken Isles fölé teleportálták Dalarant.

A demon hunterek kiszabadítása:

Miután a Black Temple-ben Illidant legyőzték, a Mardum bolygóról visszaérkező demon hunterek jelentős részét a Wardenek elfogták, és a Vault of Wardensbe zárták el őket mesterük testével együtt. A Legion érkezésével azonban Maiev Shadowsong belátta, hogy szükség lesz a demon hunterekre is, ezért kiszabadította őket celláikból. A demon hunterekkel és a hozzá hű Wardenekkel együtt Maiev igyekezett kiűzni a démonokat a Vault of the Wardensből, de már túl késő volt a Burning Legion célját megakadályozni. Gul’dannak és Cordana Felsongnak ugyanis sikerült megtalálniuk és megszerezniük Illidan testét, majd elhagyták a színteret.

dfgdfgdfgd

A Pillars of Creation megszerzése

i

Val’sharah – Tears of Elune

Malfurion Stormrage jelentkezett Khadgarnál, hogy mentora, Cenarius tudja, hogy hol található a Tears of Elune és segíteni is fog annak felkutatásában. Csakhogy mire megérkeztek, kiderült, hogy Cenarius elszunnyadt, elment az Emerald Dreambe és a Dream foglya lett, egy átok pedig teljesen lebénítja őt. Ekkor elhatározták, hogy Yserát fogják segítségül hívni, akinek megidézéséhez az itt élő három fődruidát kellett összehívni. Bővebben a Tears of Elune megszerzéséről

Archdruid of the Vale:

Az első fődruida, az Archdruid of the Vale, Thaon Moonclaw. Miután megtalálták a fődruidát, kideerült, hogy szatírok támadták meg őket, mivel Xavius ismét visszatért. Sajnos a fertőzés végül a fődruidát, Thaon Moonclaw-t is elérte, ezért fájó szívvel, de végezni kellett vele is.

Archdruid of Lore:

Elothirt, az Ancientet és otthonát a hárpiák támadták meg, miután ezt a támadást legyőztük, a fődruida Malfurion segítségére sietett.

Archdruid of the Claw:

Koda Steelclaw a harmadik fődruida, akit fel kellett kutatni Malfurion kérésére. Az ő otthonukat átokról feldühödött furbolgok támadták meg és elzárták a barrow densekhez, vagyis azokhoz az üregekhez vezető utat, ahol a fődruida társaival együtt az Emerald Dreamben szunnyadt. Miután a furbolgokat visszaverték, meg kellett küzdeni az alvók felébresztésével is, mivel az ő álmukat a Nightmare démonjai zavarták meg. Miután ez megtörtént, Koda Steelclaw is Cenarius tisztása felé sietett.

Út a Nightmare-be:

A fődruidák segítségével végre sikerült Malfurion Stormrage-nek megidéznie Yserát, aki elmondta, hogy Xavius és a Nightmare visszatértek, ráadásul megfertőzték a Val’sharah-ban található Világfát, Shaladrassilt (bővebben a világfákról). Ysera azt is elmondta, hogy a keresett Pillar of Creation, a Tears of Elune (Elune könnyei) a Temple of Elune-ban találhatók, ahol a hold istennői őrzik évezredek óta. Ekkor Khadgar követe a templomhoz sietett, azonban elkésett, mert Xavius addigra ellopta a fontos erekdlyét, majd Cenariust is elnyelte a Nightmare, ezért Malfurion Stormrage a nyomába eredt, míg Ysera és Khadgar követe pedig a fődruida után sietett. Mire rátaláltak, addigra Malfuriont Xavius már elfogta, és bár Ysera megpróbálta megmenteni, ezzel a saját sorsát pecsételte meg: Xavius a megrontott Tears of Elune-nal rátámadt, és ezzel teljesen a Nightmare szolgájává változtatta az egykori Zöld Sárkányaspektust.

Rémálom mindenhol:

Megérkezett Val’sharah-ba Tyrande Whisperwind, aki férjét, Malfuriont kereste. A nyomokat követve Khadgar követével együtt eljutottak Elothirhoz, az Archdruid of Lore-hoz, aki utolsó ép gondolataival útba igazította őket, mielőtt őt is teljesen felemésztette volna a Nightmare. Végül Shaladrassil tövében, Shala’nirban találtak rá Xaviusra, aki választás elé állította Tyrande-ot: vagy tovább üldözi őt, hogy megmentse Malfuriont, vagy Ysera nyomába ered, aki a Tears of Elune használatával akarja elpusztítani a Temple of Elune-t. Tyrande végül az esküje és a kötelessége mellett döntött, és Ysera nyomába eredt, hogy megvédje istennőjének szentélyét a gonosz befolyásától. A Temple of Elune-nál aztán a druidák és a papnők együtt küzdöttek Tyrande vezetésével Yserával szemben, majd végül meg is ölték az Emerald Dream úrnőjét. Halálakor megnyílt az ég, és a nemes zöld sárkány szellemét maga Elune vette magához, feltárva ezzel a keresett Tears of Elune-t, amit Khadgar követe azonnal Dalaranba szállított. Tyrande és a druidák pedig tovább folytatták a harcot Malfurion megmentéséért és a Nightmare megállításáért.

Bradensbrook:

Val’sharah-ban létezik egy falu, amelyet Gilneasiak laknak, olyan gilneasiak, akiket nem fertőzött meg a worgen átok. Ők a Scourge elől menekültek el otthonukból, és céljuk Stormwind városának elérése volt, azonban a tengeren dúló hatalmas viharok Val’sharah partjaira sodorták őket, és mivel itt dús növényzetet és megfelelő talajt találtak, úgy döntöttek, hogy itt telepednek le. Most azonban rejtélyes night elf szellemek támadták meg őket, és a polgármester, Major Heathrow meglehetősen bizalmatlan volt minden kívülről jött segítséggel szemben. Miután azonban kalandorok visszaverték a night elf szellemek támadását és ráadásul a polgármester láynát, Penelopét is megmentik, a polgármester mégis bizalmat szavazott nekik, ahogy annak a rejtélyes night elf férfinak is, aki nemrég érkezett, és a nővérét, bizonyos Maiev Shadowsongot keresi.

Black Rook Hold:

Jarod Shadowsong valóban a nővérét, Maievet jött megkeresni, hiszen amióta a Vault of the Wardensből Gul’danék nyomába eredt, senki nem tudott róla semmit. Jarod feltételezte, hogy a nővére esetleg az Ősök Háborúja idején oly fontos szerepet betöltő Black Rook Holdban van, vagy legalábbis további nyomokra bukkanhat. Amikor egy kalandor felajánlotta neki segítségét, közösen Black Rook Holdba mentek, amelynek sarkában hamar felfedezték, hogy Lord Ravencrest sírját feltörték, és a Kaldorei Ellenállás parancsnokának holttestét elvitték. Az erődöt átkutatva aztán rá is bukkantak Maievre az egyik börtöncellában. Bár a nőn látszott, hogy megverték és kínozták, elmondta, hogy megtörni nem tudták, és láthatóan örült annak, hogy testvére a megmentésére sietett azok után, amit Darnassusban tett. Az erőd börtönében demon huntereket is találtak, akik egy veszélyes dreadlordot üldöztek, mikor elfogták őket, és szerintük az erődöt a démonok tartják az uralmuk alatt. Maiev azt is elújságolta, hogy Gul’dan volt az, aki rituáléjával, amikor Illidan testét és lelkét szétválasztotta, felélesztette Lord Ravencrestet és az összes itt nyugodó night elf szellemet, akik ráadásul most Azeroth hőseit és lakóit látják démonoknak, ezért támadják meg őket. Nem volt mit tenni, egy kisebb csapat összeverbuválásával meg kellett ölni az Ősök Háborúja egykori hőseit, hogy ismét békében nyugodhassanak.

erterter

tztuzutzut

sdfsdfsdf

Azsuna – Tidestone of Golganneth

Azsuna egykor idilli paradicsomát megtámadták – a Burning Legion küld rá halált a felhők fölött. A mélyből Azshara Királynő nagái kelnek fel, és a sziget egykori lakóinak elátkozott szellemei megmozdultak. Mindannyiukat egy nagyerejű ereklye vonz, amely az elf romok mélyén fekszik.

A Burning Legion frontvonala mögött:

Khadgar és Azeroth védelmezői az Azsunában található Illidarik táborához repültek, ahol Kaysn Sunfury vezette a demon hunterek csapatát. A Burning Legion megállítása mellett mesterük, Illidan Stormrage holléte után is kutattak, és az egyik csapatuk a démonok fogságába esett. Ezt a csapatot Kor’vas Bloodthorn és Cyana Nightglaive vezették, majd elfogták őket és az áruló Warden, Cordana Felsong megkínozta őket. A demon hunterek közül Cyana Nightglaive nem tudott ellenállni a kínzásnak és átállt a Burning Legion oldalára, ezért a felszabadító sereg végzett is az árulóval.

Azurewing Repose megvédése:

A Burning Legiont nemcsak az Illidarik, de egy kék sárkány is támadta, akit Stellagosának hívnak és őt is kiszabadítottuk a démonok fogságából. A kék sárkány elmondta, hogy nagyapja, a legidősebb élő sárkány, Senegos jelenleg haldoklik, és valószínűleg neki pontos tudomása van arról az ereklyéről – a Tidestone of Golganneth-ről – amely után Khadgar kutatott. Senegosnak manára, arcane energiára volt szüksége az életben maradáshoz, azonban a Nightfallenek megtámadták a kék sárkányfiókákat és még mana szifonokkal ki is szívták Azsuna ley line-jainak (ley vonalainak) energiáit. A Nightfallen witheredek legyőzésében egy másik withered, Runas the Shamed is segítséget nyújtott nekünk azzal, hogy elárulta társai titkát. Miközben a mana szifonokat rombolták le a kék sárkányok és Azeroth hősei, a withered-ek vezetőjükkel, Ael’Yith-tel megtámadták az Azurewing Repose-ban maradt kék sárkányfiókákat és Senegost. Szerencsére időben visszaérkeztek ahhoz, hogy megöljék a withered-eket és helyreállítsák Azsuna ley energiáit, ezzel Segenos újra jól érezte magát. Runas the Shamed viszont nem bírta ki az arcane energia nélküli létet, és végül a teljes megőrülés és a halál várt rá.

Azsuna Azshara ellen:

A feléledt Senegos elárulta Khadgarnak, hogy a Tidestone of Golganneth összetört, és a darabjai hollétéről Farondis herceg és a night elfek rendelkezhetnek tudomással. Ezért Khadgar utasítására az azerothi kalandor útra kelt, hogy felkutassa az itt élő szellem night elfeket. (Azshara és Farondis történetéről bővebben)  Bár Farondis hercegért láthatóan nem rajongtak a night elf szellemek, a herceg igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy a hirtelen jövő naga támadással szemben megvédje népét. Elkísérte a Nar’thalas Akadémiához is Khadgar követét, és elmondta, hogy a Tidestone darabjai az Akadémiában vannak, amely teljesen a nagák ostroma alatt állt. Miután a nagák támadását kicsit visszaverték, az Akadémián a szellem night elfek tanításán kellett a kalandornak rész vennie, ugyanis úgy tűnt, ők nem érzékelik azt, hogy tízezer éve szellemek. Miután minden vizsgán átment a kalandor, feltárult előtte a Tidestone 5 darabja. Ekkor azonban a nagák vezetője, Athissa leütötte és magával vitte fogolynak. Szerencsére Farondis herceg titokban a hős után lopakodott, így látta mi történt, és Athissa nyomába eredt. Közben megjelent előtte Azshara Királynő és ismét felajánlotta, hogy csatlakozzon hozzá, mert akkor megtöri a népét sújtó átkot, Farondis azonban másodjára is visszautasította az ajánlatot. Ezután az eddig tartózkodó night elfek készek voltak hercegüket támogatni, mert ekkor jöttek rá, hogy milyen döntést is hozott vezetőjük – tudniillik, hogy nem csatlakozik a Burning Legionhöz az Ősök Háborúja során, ráadásul Azshara Királynő maga is szövetkezett a démonokkal -, amiért ezt a sorsot kapták. Miután a hőst kiszabadították, megölték Athissát, azonban helyettese, Warlord Parjesh egy portálon át távozott a Tidestone-nal együtt. Azeroth hőseire az a feladat várt, hogy az Eye of Azshara területén próbálják megszerezni a Pillar of Creationt a nagáktól, ami sikerült is nekik.

Óriások ellen:

Azsunában egy Okuna Longtusk nevű tuskarr kérte Azeroth kalandorainak segítségét amiatt, hogy őt és társait elfogták a Skrogok, vagyis a tengeri óriások. Ahhoz, hogy kiszabadíthassák őket, el kellett nyerni az óriások jóindulatát, ez pedig csak úgy volt lehetséges, ha kiváló pit fightereknek, gladiárotoknak adták ki magukat. Titokban felfegyverezték az óriások foglyait, és ezzel hatalmas káoszt okoztak közöttük. Végül a kalandorok az óriások vezetőjét, Prince Oceanust is megölték annak érdekében, hogy a tengeri óriások ne segítsenek Azsharának és a nagáknak, hanem egymással harcoljanak a hatalomért.

A Queen’s Reprisal hajó sorsa:

Az óriások fogylai között volt egy Seska Seafang nevű ork is, aki a Mr. Shackle vezette Blacksail Crew tagja volt (akik amúgy kalózok, de ezt titkolni akarják). Ők kérték meg a kalandort arra, hogy nézzen közül Mak’ranánál, ahol elsüllyedt egy hajó, hátha talál valamilyen használható zsákmányt a számukra. A hajóról kiderült, hogy ez a Queen’s Reprisal, az a hajó, amellyel Sylvanas Windrunner warchief érkezett Broken Shore-ra, és amely szemlátomást hajótörést szenvedett. A hajón lévő feljegyzésekből következtetéseket lehetett levonni arra, hogy merre is járhat jelenleg a Sötét úrnő, ezért az Alliance kalandorai a feljegyzéseket Greymane királynak továbbították, míg a Horda kalandorai Dalaranba vitték, mielőtt még az Alliance kezébe került volna.

fghfgfghf

fghfghfgh

Highmountain – Hammer of Khaz’goroth

Stormheim – Aegis of Aggramar

A vrykulok által lakott és a Halls of Valornak is otthont adó Stormheim nemcsak az Aegis of Aggramar miatt volt érdekes Azeroth lakói számára. Az itt élő Valkyra és val’kyrok felkeltették a népe túléléséért folyamatosan aggódó Sylvanas Windrunner figyelmét, míg az Alliance oldalán a bosszúszomjas Genn Greymane árgus szemekkel figyelte a Horda Warchiefjének minden lépését…

Greymane húzása

Sylvanas Windrunner és Nathanos Marris vezetésével elindult egy csapat Stormheim felé. Két céljuk van: az egyik az Aegis of Aggramar megszerzése, a másik pedig egy rejtélyes kincs, amely Sylvanas szerint a népe jövője szempontjából fontos. Az Alliance is útnak indult Stormheim felé a Skyfire fedélzetén Genn Greymane-nel, Lorna Crowley-val és a 7th Legionnel, hivatalosan szintén az Aegis of Aggramarért, nem hivatalosan pedig az általuk a Broken Shore-on történtek miatt árulónak tartott Sylvanas után mentek. Amikor a Skyfire utolérte a 3 Forsaken hajót, rögtön meg is támadták őket. A Forsaken apothecaryk azonban egy rendkívül lobbanékony elixírt hoztak magukkal, így Nathanos és Genn hiába csatáztak egymással, végül mindkét csapat hajótörést szenvedett. Az Alliance csapat egyik fele partot ért és Greywatch helyőrségét kezdte kiépíteni, a másik fele pedig egy hatalmas vihar-sárkány (stormdrake) fészeknek ütközött. A Forsakenek is partot értek, Sylvanas Windrunner azonban már egymaga csónakba szállt és elhajózott. Így a csapat inkább az Aegis of Aggramar keresésére indult.

Ősi próbák – Az Őrzők áldása

Egy rejtélyes, idős vrykul hívatta a megérkező hősöket, hogy segítsen nekik megszerezni az Aegist. Havi elmondta, hogy Aggramar’s Vaultjába kell bejutni, amelynek bejáratát Yotnar őrzi. Mire a kalandorok odaértek, addigra megjelent egy másik vrykul, Skovald, aki lefejezte Yotnart, majd egy démoni portálon át elmenekült. A hősök megtudták, hogy ahhoz, hogy az Aegist megszerezzék, három próbán kell átesniük. Az egyik a Trial of Valor, vagyis az érdem próbája, melynek során ősi vrykul uralkodók áldását kell megszerezni. A másik a Trial of Will, vagyis az akarat próbája, amit a Thorignir, a legidősebb és legbölcsebb sárkányok bírálnak el. A harmadik pedig a Trial of Might, vagyis a hatalom próbája, amely során Yotnirt kell legyőzni. A hős sikeresen összerakta a szétesett Yotnirt, majd meg is mérkőztek egymással, melynek során a hős győzött, így Yotnir az áldását adta neki és fegyvere számára.

Ahol sárkányok uralkodnak – A Thorignir próbája

A stormdrake-ek Hrydshal település feletti hegyormokon éltek, gyermekeik pedig a Tideskorn vyrkulok egy csoportját, a Drekirjart, a sárkányidomárokat szolgálták. Ahhoz, hogy a sárkányokhoz eljuthassanak a hősök, Hrydshalon kellett átlopózni (az itteni vrykulok nem voltak a Horda és az Alliance barátai). Mire túljutottak a városon, a hegyre vezető hídon Skovald állta el útjukat sárkánya, Vaengir hátán. Így másik úton jutottak fel a hegyoromra, ahol egy stormdrake, Vethir várt rájuk. Elmondta, hogy a démonokkal szövetkező vrykulok, a Felskornok legyengítették őt, így nem tudja áldását adni. Ezenkívül Skovaldék magukkal vitték a sárkánykölyköket, akiket anyjukkal, Thrymjaris-szal együtt ki kell szabadítani. Miután a hősök kiszabadították a sárkányokat, azok Thorim’s Peakről ellentámadást indítottak a Drekirjar ellen és sikerrel jártak. Ezzel a hősök teljesítették a Trial of Willt, cserébe megkapták a viharok és a villámok erejét.

A próbák folytatódnak

Az ősi vrykul királyokat egy ősi szertartással lehetett felébreszteni, ezt a módszert pedig már csak egyvalaki ismerte a régiek közül Havi szerint. Ez a valaki Vydhar volt, aki a misztikus Runewoodban élt, és félig faként ért. Vydhar azonban haldoklott, amikor a hősök odaértek, mégpedig a közeli településen, Haustvaldban élő Bonespeakereknek köszönhetően, akik el akarták némítani a Runewoodot. Miután Vydhar útmutatásával Rúnakövek segítségével sikerült megakadályozni az erdő elpusztulását, neki lehetett látni a szertartáshoz szükséges növények és ételek beszerzéséhez. Ezt követően a hősök fel is ébresztették a régi vrykul királyokat: Heimir of the Black Fistet, Rythar the Oracle-t és Oktel Dragonbloodot. Miután mindhárommal megmérkőztek, alkalmasnak találtattak arra, hogy megkapják az áldást, azonban egyvalaki áldása még hiányzott: Ashildiré, a Valkyrák ősi királynőjéé. Ashildir csontjait azonban a Bonespeakerek ellopták Skovald utasítására, sőt, a lelkét is rúnakövekhez készültek kötni egy szertartás keretében, hogy meggyengítsék. Miután a csontokat visszaszerezte Azeroth egyik hőse, sikerült felébresztenie Ashildirt, aki elmondta, hogy a szertartást is félbe kell szakítani, különben nem tudja áldását adni rá. A szertartást vezető Runeseer Faljar azonban a Sigil of Binding segítségével Helheimbe száműzte Ashildirt és a hőst.

Helheimbe és vissza

Hirtelen az alvilágban, a nem méltók végső helyén találták magukat Ashildir és a hős. Az itt rekedtek a dicsőséget hajszolják, azonban azt soha nem érhetik el. Az egyik itteni lélek, Colborn segítségével a hős kvaldirnak álcázta magát, hogy kicselezhessék Guarmot, az őrkutyát és eljuthassanak Helyához, Helheim úrnőjéhez. Bár Colbornnak nem sikerült Guarmon átjutnia, a hős és Ashildir rábukkantak Helyára, aki előtt éppen Sylvanas Windrunner állt és valamilyen egyezségről beszéltek. Ezt követően Sylvanas távozott, Ashildir pedig igyekezett meggyőzni Helyát, hogy nekik nincs helyük Helheimben, engedje őket szabadon. Helya erre nem volt hajlandó, csak abban az esetben, ha a hős legyőzi bajnokát, az óriás Geirt. Emellett a hős lelkét is meggyengítette, amelyet a kvaldirok hajóin található lámpások segítségével lehet újra visszaerősíteni, mivel ezek a lámpások kötik a lelkeket valakihez vagy valamihez. Néhány Shieldmaiden segítségével a hősnek sikerült legyőznie Geirt, és Helya minden tiltakozása ellenére Ashildirrel együtt elhagyták Helheimet és visszatértek a halandók világába.

A Shieldmaidenek titka

Miután immár Ashildir áldását is megszerezte, a hős visszatért Havihoz, aki elmondta, hogy a Halls of Valor bejáratát eltorlaszolta Skovald a vrykuljaival és démonjaival. ráadásul a stormdrake-ek vezérét, Vethirt is elfogták. Vethir kiszabadítása után az áldásokkal felfegyverkezett és megerősített hős a kapuhoz ment, hogy megtisztítsa azt Skovald seregétől és a feltől. A hős Skovalddal is megmérkőzött, azonban az önjelölt God-King elmenekült végül. Ezután Havi felfedte magát a hős előtt, hogy valójában Odyn, a Titán Őrző volt, aki segített abban, hogy eljuthassanak Azeroth hősei otthonába, a Halls of Valorba, ahol meg kell állítaniuk Skovaldot, hogy megszerezhessék az Aegis of Aggramart. Miután megszerezték az újabb Pillar of Creationt, azt Dalaranba vitték gyűjteményükbe.

Skold-Ashil

Az Aegis of Aggramar megszerzése után ki-ki visszatért saját táborába, hiszen a Greymane vezette worgenek és a Nathanos vezette Forsakenek nem nyugodtak. A Forsakenek Greywatchot támadták folyamatosan, miközben az Alliance igyekezett megtudni Sylvanas Windrunner pontos tartózkodási helyét, ugyanakkor a Gilneas Brigade Dreadwake’s Landingnél őket támadta. Sylvanas Windrunner Skold-Ashilban tartózkodott, amely települést a Dark Rangereknek kellett volna elfoglalniuk, hogy az itteni templomban található Vaultba bejutást biztosítsanak, azonban a Shieldmaidenek túl nagy falatnak bizonyultak. Megkezdődött a versenyfutás, hogy ki ér előbb a Vaultba. A településen található pajzsokból megtudták, hogy az arra méltó Shieldmaidenek a Valkyrát szolgálhatják, és vezetőjük, Eyir választja ki azokat, akikből val’kyr lesz. Azt is megtudták, hogy Ashildir volt az, aki létrehozta a Shieldmaideneket és idehozta őket, Skold-Ashilba. Az Ashildirral való korábbi kapcsolatot kihasználva mind az Alliance, mind a Horda egy-egy hősének sikerült bejutnia a Vaultba. Itt Sylvanas Windrunner egy, a kvaldirok hajóján már látott lámpás segítségével térdre kényszerítette a hatalmas Eyirt annak érdekében, hogy ezentúl az ő számára hozzon létre val’kyreket. Genn Greymane azonban Sylvanasra támadt, és hiába lőtte meg a Warchief egy nyillal, Gilneas király összetörte a lámpást, majd közölte, hogy miután Sylvanas elvette a fia jövőjét, most ő is elveszi az övét. Sylvanas Windrunner dühödten nézte, ahogy Eyir elrepült a helyszínről.

Suramar

Light’s Heart, hajsza Illidanért

Fontosabb szereplők

Dungeonök és raidek

dgfgdfgdfgd

Darkheart Thicket – Val’sharah

Shaladrassil árnyékában a Nightmare áthatolja minden négyzetméretét az egykor dús erdőnek. Ahol egykor a legidősebb és leghatalmasabb druidák vigyázták a rengeteget, és a hatalmas világfa alatt elmélkedtek, ma a korrupció és az őrület uralkodik. Az összegubancolódott bozótos mélyén Xavius, a Nightmare Lord azon munkálkodik, hogy megtörje legértékesebb trófeájának akaratát. Bővebben

A mi célunk: Kiszabadítani Malfurion Stormrage-et Xavius fogságából.

Bossok:

Archdruid Glaidalis:  Glaidalist egykor a legtehetségesebb alakváltók egyikeként tartották számon egész Azerothon, és Moonglade bölcsei rendszeresen küldték el hozzá legtehetségesebb tanítványaikat útmutatásért. De ahogy az sajnos sokszor megtörtént, akik legközelebb álltak a természethez, azok lettek legelőször a Nightmare áldozatai.

Oakheart: Shaladrassil ágából született ancient, aki túlélte a Sunderinget, a Cataclysm-et és számtalan más veszélyt. Ezeket a viharokat mind azzal élte túl, hogy magától az Emerald Dreamből nyerte ereje lényegét. De most ez a forrás lett a végzete.

Dresaron: Az egykor fiatal zöld sárkány, aki Shaladrassil árnyékában gondozta a fiókákat most teljesen elmerült a Nightmare-ben, elveszve a gyűlölet és a félelem ködében. Hatalmas szárnyaival és mérgező leheletével csap le, ráengedve haragját mindazokra, akik belebotlanak.

Shade of Xavius: Az egykori nagyerejű mágus, Azshara Királynő tanácsadója magával Sargeras-szal kötött megállapodást, hogy lehetővé tegye a Burning Legion első invázióját Azerothot. A vereségkor megátkozott és megkínzott Xavius most a Nightmare-ből nyeri igaz erejét, de sötét mágiájának középpontjában az áll, hogy ősi riválisa, Malfurion Stormrage akaratát megtörje.

dfgdfgdfgdfgdfgdf

Black Rook Hold – Val’sharah

Val’sharah hatalmas hegyeiből faragták ki az ősi elf kőművesek Black Rook Holdot, amely bástyaként állt a Burning Legion útjában az Ősök Háborúja (War of the Ancients) idején. A közel bevehetetlen erőd egyúttal Illidan egykori mentorának, Lord Kur’talos Ravencrestnek is ősi otthona. De a Burning Legion legutóbbi támadása óta különös sötét energiák áradnak ki az erődből, és a nyugtalan élőholt járvány beteríti a környező földeket.

A mi célunk: Mivel Gul’dan varázslata révén, amellyel szétválasztotta Illidan testét és lelkét, az itt élő night elf szellemek feléledtek és Azeroth hőseit látják démonoknak, ezért meg kell ölnünk egykori szövetségeseinket azért, hogy békében nyugodhassanak.

Bossok:

Amalgam of Souls: Nagyerejű lélek-energia szabadult fel akkor, amikor Gul’dan végrehajtotta azt a szertartást, amellyel elválasztotta Illidan lelkét a testétől Black Rook Holdban. Ez az energia előcsalogatta a Ravencrest klánt ősi otthonából – és a megmaradó lélek-energiák egy masszív szörnyeteggé változtatták a szellemeket. Ez a teremtmény Lady Velandras Ravencrest, Lord Etheldrin Ravencrest és Staellis Rivermoor lelkeinek egyesüléséből jött létre.

Illysanna Ravencrest: Lord Ravencrest lánya, akit nem sokkal az Ősök Háborúja után börtönöztek be tízezer évre a Vault of the Wardensbe, és akkor szabadult ki, amikor Maiev szabadon engedte a demon huntereket börtöneikből. Miután visszatért ősei otthonába, feláldozott mindent – beleértve a saját lelkét is – azért, hogy megvédje mindazt, amit az Ősök Háborúja során nem tudott.

Smashspite the Hateful: A brutális, óriási Mo’arg Hadnagy, Smashspite the Hateful vezette a Burning Legion invázióját Black Rook Hold ellen, és most ő irányítja az erőd légivédelmét felbatjein keresztül.

Kur’talos Ravencrest: Black Rook Hold ura, aki a Kaldorei Ellenállás vezetője volt az Ősök Háborúja (War of the Ancients) idején egészen addig, amíg Azshara Királynő parancsára Varo’then meg nem ölte. Tízezer évvel később Gul’dan őrült mágiája felébresztette Ravencrest és ősi lelkét örök nyugalmukból. A bosszúvágytól fűtött Burning Legion örömmel kényszerítette lelkét vissza testébe és megbűvölték őt, hogy örök időkre újraélje az Ősök Háborúja horrorját.

dfgdfgdfdgfgdfgdf

Eye of Azshara – Azsuna

Az Azsuna partjainál kiugró zátonyok és sekény vizek között egy ősi erő forrása fekszik a hullámok alatt. Régen Azshara Királynő hatalma egészen idáig terjedt, és a nagák az ő parancsára akarják megszerezni és megtartani a Tidestone of Golgannethet. Ahogy a közelgő vihar energiái felkavarják a felhőket és villáok csapnak le, Azshara követői elkezdik megidézni az ő Haragjának (Wrath) megtestesülését, hogy az igázza le ezt a földet.

A mi célunk: Miután Nar’thalas Akadémiánál a nagák megszerezték tőlünk az egyik Pillar of Creationt, a Tidestone of Golgannethet, most ezt az ősi ereklyét próbáljuk visszaszerezni Azshara Királynő követőitől.

Bossok:

Warlord Parjesh: Ez a tüzes parancsnok irányítja az Azsunát a Tidestone of Golganneth-ért lerohanó nagák katonai haderejét. A Hatecoilok között ő áll a második helyen Athissa mögött, és félelemmel vegyes tisztelettel engedelmeskednek neki a nagák.

Lady Hatecoil: Ez a naga tengeri boszorkány az ősi eredetű Hatecoil nemesi család leszármazottja, akit maga Azshara Királynő is igen kedvel. A hullámok és az egek hallgatnak szavára, miközben az ő energiájuk felhasználásával próbálja meg megtörni mindazokat, akik szembeszállnak a Hatecoilokkal.

King Deepbeard: A tengerészek beszélnek a behemótról, aki az óceán fenekén jár, hogy a mélyből előtörve puszta kézzel törje szét a hajókat. Azt mondják, hogy vállvértnek egy ép hajóorrot visel – trófeaként. A legtöbben ezeket az elbeszéléseket bolond beszédnek tartják, a túl sok grog eredményének. A tengeri óriás azonban nagyon dühös: fiát, Prince Oceanust kalandorok ölték meg.

Serpentrix: Az Eye of Azsharánál táborozó nagák nem véletlenül tartanak tisztességes távolságot a környék északi részétől. Egy ősi pikkelyes fenevad otthona az ottani sekény víz, és alkalmanként előtör számos kígyószerű nyaka egyikével, hogy a közel tartózkodó zsákmányokat elfogyassza.

Wrath of Azshara: Azshara egyik leghűségesebb udvarhölgye, Lysande, önként ajánlkozott, hogy önfeláldozása után a Királynő bosszújának megtestesítője lesz. Befagyasztott lelke egy Azshara Királynő által alkotott amuletben várta, hogy a Hatecoil mágusok megidézzék Parjesh bukása után azért, hogy Azshara Haragjaként (Wrath of Azshara) elmosson mindenkit, aki királynőjével szembe kíván szállni.

dfsdfsdfsdf

Halls of Valor – Stormheim

Stormheimnél, magasan a felhők felett Odyn, a titán őrző arra hívta fel a legnagyobb vrykul harcosokat Azerothon, hogy legyenek az ő Valarjar seregének tagjai. A vadászterületek és az előterekben folyó lakmározások között ezek a feltámasztott vrykulok folyamatosan tesztelik magukat és készülnek az elkövetkező nagy háborúra. A kalandoroknak ezeken a csarnokokon kell keresztüljutniuk és bebizonyítaniuk rátermettségüket, ha azt remélik, hogy megjelenhetnek Odyn előtt és megszerezhetik az Aegis of Aggramart.

A mi célunk: Rátermettségünk bizonyítása Odyn előtt azért, hogy megkaphassuk az egyik Pillar of Creationt, az Aegis of Aggramart.

Bossok:

Hymdall: Az aranyszínű páncélban felvértezett Hymdall impozáns alakja olyan, mintha gránitból faragták volna. Ő az, aki mindig ébren virraszt a Halls of Valor kapuinál. Odyn azzal bízta meg, hogy az arra méltatlanokat tartsa távol attól, hogy a Hallsba lépjenek, ezért halálos viharsárkányok köröznek a közelében, készen arra, hogy lecsapjanak, ha megfújja kürtjét.

Hyrja: Életében Hyrja páratlan harcos volt, aki minden fenyegetéstől megvédte a Valkyrát. Értéke és bátorsága felkeltette, a titán watcher, Eyir figyelmét is. Halála után a Halls of Valorba került, ahol Eyir a legmagasabb kitüntetéssel jutalmazta meg, és Val’kyrrá változtatta őt.

Fenryr: Az Örök Vadászmezőkön a legerősebb vrykul bajnokok továbbra is tökéletesítik képességeiket és azon versengenek, hogy meglássák, ki tudja a legnagyobb fenevadat elejteni. De minden ember és vadállat nagyívben elkerüli Fenryrt, a félelmetes worgot, a Vadászmezők valódi urát, aki lenyűgöző gyorsasággal cserkészi be és fogja el zsákmányát.

God-King Skovald: Gul’dan egy egyszerű ajánlattal kereste fel Skovaldot, a vrykul királyt: vagy csatlakozik a Burning Legionhöz és elképzelhetetlen hatalmat kap érte, vagy végignézheti, hogy hogyan pusztítják el népét. A hódításról és dicsőségről ábrándozó Skovald elfogadta a Legion ajánlatát, és egyetlen, de kiemelt feladatot kellett megoldania. Meg kell szereznie az Aegis of Aggramart Odyntól a Halls of Valorba, majd eljuttatnia Gul’danhoz. Csakis akkor kezdheti meg végtelen hódítását.

Odyn:  Odynt, a titán őrzőt a titán Pantheon ruházta fel hatalommal azért, hogy a Titan-forged (Titán-koholtak) seregét az Old Godok ellen vezesse. Miután Azerothot elrendezték, a Halls of Valort az egekbe emelte, hogy a legnagyobb vrykul bajnokokból hozzon létre egy sereget Azeroth védelmére. De amikor Ulduar és annak lakói Yogg-Saron befolyása alá kerültek, Loken elárulta és Helya elátkozta őt, így most örök időkre ezen csarnokok közé van bezárva.

sdfsdfsdfsdfsdfs

Neltharion’s Lair – Highmountain

A Föld-Védő Neltharion, a későbbi Deathwing egykor ezt a barlangot hívta otthonának. Bukáa óta a drogbarok, akik egykor tisztelték a hatalmas sárkányt, ebben az ősi fészekben építették fel fővárosukat. Most Dargrul, a drogbarok törzsfőnöke egy hatalmas sereget gyűjt össze a mélyben. Ha ez a sereg a Hammer of Khaz’goroth erejétől támogatva ellenőrizetlenül nekiindul a hegyoldalból, letarolná Highmountaint és egész Azeroth biztonságát veszélyeztetné.

A mi célunk: A drogbarok és törzsfőnökük legyőzésével az egyik Pillar of Creation, a Hammer of Khaz’goroth megszerzése.

Bossok:

Rokmora: Ularogg Cragshaper befejezetlen mesterműve, Rokmora egy hatalmas kristály fury, akit azért hoztak létre, hogy megsemmisítse mindazokat, akik az Underkinggel szembeszállnak. Az a vad mágia, amivel ezt a behemótot létrehozták, még meg kell, hogy kössön, hogy összefogja Rokmora darabkáit.

Ularogg Cragshaper: Ősi drogbar, aki arra tette fel az életét, hogy minél több hatalmat és erőt szerezzen magának. Erőszakkal és megtévesztéssel ő lett az Underking megbízható tanácsadója. Gyűlöli Navaroggot, amiért az „betolakodókat” hozott az otthonukra, és alig várja, hogy örömét lelje abban, ahogy a betolakodók erőszakos halált halnak.

Naraxas: A szörnyetegek anyját Neltharion Kora óta imádják a drogbarok. Állandó áldozatokat mutatnak be ennek a teremtménynek, hogy szörnyűségek generációját tudja táplálni, akiket aztán a drogbarok az ellenségeikkel szemben felhasználhatnak. Így vagy úgy, de túl kell jutni ezen a bestián, hogy legyőzhessük az Underkinget még azelőtt, hogy ezt a rettenetet Highmountainre eresztené.

Dargrul: Neltharion kora óta a leghatalmasabb Underking. Mivel biztos volt abban, hogy csakis ő jogosult Khaz’goroth erejét viselni, ezért megölte High Chieftain Ulant és megszerezte az ereklyét a Highmountain taurenektől. Most arra használja a Hammer erejét, hogy letarolja ezt a régiót és mindazokat, akik szembeszállnak vele.

sdfsdfsdfsdfsdf

Vault of the Wardens – Azsuna

Ezt a titkos Warden építményt Azsuna mélyén, a hegyek közé vájták, és mágikus védelemmel zárták le annak érdekében, hogy egyrészt távol tartsák a betolakodókat, másrészt biztosítsák azt, hogy az itt elzárt rémségek soha nem tudnak elszökni. A Wardenek legveszélyesebb ellenségei közül sokat ide, a Vaultba zártak le, de Cordana árulása és a Burning Legion támadása után ezek a teremtmények most szabadon járnak az építmény csarnokaiban.

A mi célunk: Végre pontot tenni az áruló Warden, Cordana Felsong életére és megölni őt.

Bossok:

Tirathon Saltherin: Egykor a Mester, Illidan Stormrage szövetségese volt, de aztán még több hatalomért cserébe alkut kötött a Burning Legionnel. Az évek óta tartó fogságban elkeseredve Tirathon kész arra, hogy fájdalmat és szenvedést okozzon mindazoknak, akik keresztezik útját. Ha ez a valaki az egyik korábbi fogvatartója, akkor az csak még jobb.

Inquisitor Tormentorum: Az összes rémes teremtmény közül, akik a Burning Legiont szolgálják, a csuklyás inquisitorok talán a legrejtélyesebbek és legfenyegetőbbek. Tormentorum a Vault elleni első támadás után érkezett. Ahogy átsuhan a Vault csarnokai között, tekintete folyton az árnyakat pásztázza valamilyen alapvető titkor keresve, és még a többi démon is messze kitér az útjából.

Ash’Golm: Ragnaros egyik hadnagya volt, aki szörnyű sebet égetett Kalimdor erdőiben, mielőtt még a Wardeneknek sikerült volna megfogniuk őt. Mivel képtelen voltak teljesen elpusztítani Ash’Golmot, ezért egy jégbörtönbe zárták. Sajnos a Burning Legion behatolása meggyengítette azokat az óvintézkedéseket, amelyekkel Ash’Golmot jégbe fagyva tartották a hosszú évek során…

Glazer: Mint az ilyen típusú démonok közül többen, úgy Glazer is képes potenciális fegyverként használni a tekintetét ellenségeivel szemben. A Wardenek rájöttek arra, hogy a teremtmény mágikus kisugárzását vissza lehet rá tükrözni és ezzel semlegesíteni lehet annak hatását. Ők ezt a tudást felhasználva csalták tőrbe a démont, majd egy speciális tükör-börtönt építettek neki, hogy visszatartsák erejét. Egészen mostanáig.

Cordana Felsong: Hitszegő. Áruló. Száműzött. Cordana az első csatasorban volt, akik Garrosh-t a Sötét Portálon át követték, majd Khadgar mellett azon munkálkodott, hogy meghiúsítsa a Shadow Council befolyását. De Gul’dan sötét varázslata befészkelte magát szívébe, és ezzel ő lett a warlock végső bábuja. Egykor a kötelesség mintapéldánya volt, azonban most már örök időkig úgy fognak rá emlékezni, mint a Wardenek vesztének okozója.

dsfsdfsdsfdfsdfs

Assault on Violet Hold /Támadás a Violet Hold ellen/ – Dalaran

A northrendi hadjárat és a kék sárkányoknak a dalarani börtön elleni támadása után a Violet Holdot teljesen megjavították, celláit pedig újraformálták, hogy a Lich King legveszélyesebb szolgái közül zárhassanak itt el néhányat. Most, hogy Dalaran a Broken Isles fölött lebeg, mint a Burning Legion elleni háború zászlóshajója, egy újabb fenyegetés akar utat találni ahhoz, hogy belülről csapjon le a Kirin Torra.

A mi célunk: Ismételten megakadályozni, hogy az itt bebörtönzött szörnyek kiszabadulhassank a Violet Holdból és megtámadhassák Dalaran békés polgárait.

Bossok:

Festerface: Putricide professzor számos kísérletét kobozták el, amikor Icecrown Citadel elesett. Úgy tűnik, hogy Festerface két másik félelmetes teremtmény prototípusa lehet: Rotface-é és Festerguté.

Shivermaw: Azt beszélik, hogy ez a félelmetes frost wyrm Sindragosa saját ivadéka, akit Icecrown Citadelben, a Frostwing Hallsban fogtak el, ahol a Lich King csapatai azon dolgoztak, hogy hasonló szárnyas retteneteket hozzanak létre.

Blood-Princess Thal’ena: A nagyerejű vámpír, Blood-Queen Lana’thel lánya. Évekig tartották fogságban a Violet Holdban, ahol örök éhségének egyre mardokló fájdalmától szenvedett. Most, hogy cellájának ajtaja feltárult, az egész világból lakomázni készül.

Mindflayer Kaahrj: Ezt a másvilági lényt Ulduar mélyén fogták el, miután Yogg-Saron legyőzése után katatonikus állapotba került. Amióta Dalaran megérkezett a Broken Isles felé, a szörnyeteg rejtélyes módon feléledt, és csak a Violet Hold nagyerejű varázslatai képesek felügyelet alatt tartani erejét.

Millificent Manastorm: Millhouse Manastorm felesége egy tagadhatatlan bátorsággal megáldott mérnöki zseni, aki tökéletes ellentetje férjének. Okos és találékony, olyan erő, akivel számolni kell.

Anub’esset: Egyike a néhány életben maradt ősi Nerubian crypt lordnak, akit az Icecrown Citadel elleni inváziókor fogott el a Kirin Tor és börtönzött be a Violet Holdba. A Burning Legion inváziója során azonban szabadon engedték, és gondolatai csak egyetlen cél körül forognak: bosszút állni minden élőn.

Sael’orn: Az aranasiknak, ezeknek a pókszerű démonoknak az eredete nem teljesen tisztázott – azok a tudósok, akik a Burning Legiont tanulmányozzák, azt gyanítják, hogy egy elfeledett nép maradékai lehetnek egy olyan világról, amelyet réges-régen meghódított Sargeras serege. Sael’orn egy különösen gonosz példány, akit azzal bíztak meg, hogy legyen a vezetője a Dalaranba beszivárgóknak.

Fel Lord Betrug: Ez a kegyetlen Burning Legion parancsnok készen áll arra, hogy megindítsa Dalaran invázióját annak falai között.

sdfsdfsdfsdf

Maw of Souls – Stormheim

Miközben a legnagyobb vrykul harcosok haláluk után a Halls of Valorba kerülnek, hogy ott örök dicsőség, fényesség és csillogás legyen a részük, az elátkozottak és kárhozottak a Maw of Souls (Lelkek Bendője) partjainál találják magukat. A sűrű ködben ott várakoznak a Naglfarra, erre a félelmetes inakból és csontokból formált hajóra, amely ezeket a szerencsétleg lelkeket Helheimbe szállítja, Helya fennhatósága alá.

A mi célunk: Megakadályozni Helyát abban, hogy még több szerencsétlen vrykul lelkét begyűjtse.

Bossok:

Ymiron, the Fallen King: Ymiron, a vrykulok egykori northrendi királya hatalmas harcos volt, akit csodált a népe. Halls of Valor kapui vártak rá a túlvilágon. De mivel több hatalmat szeretett volna, egy sötét alkut kötött a Lich Kinggel. Amikor a kalandorok megölték őt, a végtelen Halls kapui zárva maradtak számára. Így az átkozott király a purgatóriumban várakozik a Maw of Souls partjainál.

Harbaron: A lelkek rejtélyes csónakosa Naglfar orrában áll, és ő gyűjti össze az elátkozottakat, hogy Helya birodalmába vigye őket. Kapcsolata a val’kyrok bukott királynőjével nem teljesen tiszta, de amikor a szél felkapja Harbaron köpenyét, világító csillagok láthatók nagy kiterjedésben. Különös.

Helya: Egykor a val’kyrok királynője és Odyn jobbkeze volt, akinek az volt a feladata, hogy az elesett vrykul bajnokok lelkeit a Halls of Valorba vigye, hogy ott készülhessenek fel az Azeroth sorsát eldöntő végső csatára. Loken árulását követően azonban a titán őrző megkörnyékezte őt, hogy csatlakozzon hozzá és forduljon mestere ellen. A nő most a világ alatti árnyas birodalomban él, miközben bosszúját szövögeti. Bővebben Odynnal való kapcsolatáról

asdasdasdasda

Arcway – Suramar

Amilyen hatalmas város Suramar, legalább olyan hatalmas az az óriási csatorna-hálózat, amely a város alatt kanyarog. A Nightborne társadalom egyre jobban a Nightwell erejétől függ, és az Arcway az, ami ezt az életerőt keresztülviszi a városon. Évezredekkel építették ezt a labirintus komplexumot, amely a város legnagyobb épületei alapjainál fut, és a legtöbb városlakó úgy éli az életét, hogy fogalmuk sincs róla, mi is bolyong az árnyékban a lábuk alatt…

A mi célunk: Azeroth hőseinek célja, hogy egy bejáratot találjanak a Nightholdhoz, és erre lehetséges, hogy az Arcway a legalkalmasabb.

Bossok:

Ivanyr: Elvágva a Nightwell erejétől és a kiterjedt Arcwaybe száműzve a Nightfallen Ivanyr céltalanul bolyongott lassan elsorvadva, mígnem Suramar hatalmas könyvtárának alapjánál egy kincsleletre bukkant. Most azzal tölti a napjait, hogy lázasan igyekszik megfejteni a benne lévő köteteket, hogy a relikíviákban rejlő erők felhasználásával életben tartsa magát. Bár a mágia táplálja testét, elméje megborult és egyre gyengül.

Corstilax: Ez a masszív szerkezet járőrözik a csatornákban Suramar alatt, hogy anomáliákra bukkanjon és megjavítsa azokat. Talált is egy ilyen anomáliát – egy hasadást az egyik vezetékben, amely a Nightwell erejét szállítja – és azon munkálkodik, hogy azt kijavítsa. De számára a kívülről érkező betolakodók is anomáliák; olyanok, akiket programozása alapján el kell pusztítania.

General Xakal: Amikor Gul’dan azzal fenyegetőzött, hogy elpusztítja Suramart, ha Elisande nem teljesíti a követeléseit, azok nem csupán üres szavak voltak. A Burning Legion egyik inváziós serege Xakal vezetésével behatolt a földalatti csatornákba. További parancsra vár, készen arra, hogy egy pillanat alatt előtörjön, halált és pusztulást hozva Suramar utcáira.

Nal’tira: Ez a hatalmas pók egy hatalmas mana fa üregében alakította ki fészkét. Az évek során a szabadon áramló mágikus energiák és túlfolyások átalakították a teremtményt, és Nal’tirát olyan arcane energiával ruházták fel, amelynek köszönhetően valószínűleg ő lett a legveszedelmesebb ragadozó az Arcwayben.

Advisor Vandros: Vandros volt az, aki elárulta Farondis herceget Azshara Királynőnek, majd Elisande egyik legközelebbi tanácsadója lett, aki Elisande után a legjobban képes kiaknázni a Nightwell arcane mágiáját. Általában nem szokott az Arcwayben egymaga járni, de miután a nightfallen ellenállás és az ő szövetségeseik helyzetét megvizsgálta, úgy érzi, hogy most már saját kezébe kell vennie a dolgok irányítását.

asdasdasdasda

Court of Stars – Suramar

Még akkor is, amikor a Burning Legion csapatai járőröznek az utcákon, és egyfajta szemfedelet vonnak Suramar hatalmas városa köré, a Nightborne nemesség tagjai továbbra is ragaszkodnak megszokott életvitelükhöz és szokásaikhoz. Ezen a csillagos éjszakán, miközben a tivornyázók kiáltása visszhangzik a hűvös levegőben, a Nemesek Negyedének (Noble District) legnagyobb kúriája megnyitja kapuit a nagy bál számára. A pletykák szerint lehet, hogy maga Grand Magistrix Elisande is tiszteletét teszi a rendezvényen, így nyugtatva meg néhány közel álló szövetségest a körülöttük lévő zűrzavarban.

A mi célunk: Miután tudomást szerzett a Nightfallen ellenállás arról, hogy Elisande is jelen lehet a nagy eseményen, hamis meghívóval és álruhában egy csapat indul el a bálra, hogy ha alkalom adódik rá, megöljék a Grand Magistrixet.

Bossok:

Patrol Captain Gerdo: A Duskwatch kapitánya egész életét annak szentelte, hogy fenntartsa a békét Suramar falain belül. Habár egyre növekszik benne az aggodalom a Burning Legion érkezése óta, attól még bízik és hűséges maradt Suramar vezetőségéhez. Elisande generációk óta védi őket és ő tudja, hogy mi a legjobb a városlakók számára. Ma este Gerdo feladata az, hogy biztosítsa, hogy csak megfelelő papírokkal igazolt polgárok léphetnek be erre a különös fontosságú rendezvényre a kúria területén.

Talixae Flamewreath: Thal’kiel egykori tanítványa ez a szadista eredar varázslónő, aki bár érti, hogy mestere terveihez miért fontosak a nightborne-ok, állandóan morgolódik azon a megaláztatáson, hogy egy elfekkel teli épületre kell felügyelnie. Ettől függetlenül hadnagyaival együtt éberen figyelnek arra, hogy amíg élnek, egyetlen betolakodó se zavarhassa meg a rendezvényt.

Advisor Melandrus: A Grand Magistrix Első Pengéjeként (First Blade) Melandrus ritkán hagyja el Elisande oldalát. Ő volt az, aki Thalyssrát hátulról leszúrta, amikor a Grand Magistrix elleni lázadásuk kitudódott és elmenekültek Suramarból, majd a nőt egy szikán át egy folyóba lökte és sorsára hagyta. Tartózkodik a mágia használatától, helyette arra használja a Nightwell erejét, hogy szinte emberfeletti mértékre élesítse reflexeit és mozgását.

sdfsdfsdfsdfsdf

Emerald Nightmare raid – Val’sharah

Az Emerald Dreamet a titánok hozták létre Azeroth tervrajzaként – mint egy kezdő és tökéletes leképezése a természet állapotának, ha az az úgynevezett civilizációktól romlatlan maradt volna. Több éve, hogy a druidák és a természet legközelebbi őrei észrevették, hogy valami nyugtalanító dolog rejlik a Dreamen belül. A Burning Legiontől és a Nightmare Lord Xaviustól ösztökélve ez a lassan kúszó korrupció most előretört, és ha nem lesz gyökerénél fogva kiirtva, akkor egész Azerothot elborítja. Bővebben a Nightmare elleni első háborúról

A mi célunk: Megszüntetni gyökerestől a Nightmare-t, valamint végleg legyőzni annak mesterét, Lord Xaviust.

Bossok:

Nythendra: Egykor a Zöld Sárkánynemzetség tagjaként azzal volt megbízva, hogy a világfát, Shaladrassilt őrizze. Amikor Xavius rontása, a Nightmare felemésztette Shala’drassilt, az azt őrzők is a rontás áldozatai lettek. Nythendra ma már nem más, mint csontváz változata egykori önmagának, dögvészt árasztva készen arra, hogy elfogyasszon mindent és mindenkit, aki elég bolond ahhoz, hogy otthonába lépjen.

Elerethe Renferal: Elerethe egykor nagyerejű mágus és alakváltó volt, aki azt hitte, hogy a hozzá legközelebb állók elárulták őt, és ezzel sötét útra lépett. Most már csak rémálmokban él a tudata, amely arra kárhoztatja őt, hogy állandó gyűlöletben, zavarodottságban és félelemben éljen.

Il’gynoth: A Korrupció Szíve (Heart of Corruption) a most már megrontott világfa üregeibe fészkelte be maágt, és mindazoknak a rémségeknek a megtestesítője, amelyek a Nightmare szívében fekszenek. A romlottság hatalmas elegye – olyan dolog, amelynek léteznie sem kellene. Csápjai mélyen belenyúlnak a földbe, és számtalan ijesztő kinövésként bukkannak elő.

Ursoc: A Wild Godok egyikeként az ősi medve régóta Azeroth védelmezője. A furbolgok patrónusa és közeli kapcsolatban áll a druidák alakváltó erejével. De miközben Ursoc a szentélyében szunnyadt Grizzly Hillsben, a világot körülötte körbevette a korrupció, és állandó kínzásra és rémálomra ébredt, amely teljesen felemésztette és kifordította önmagából.

Dragons of Nightmare: Az Emerald Dream megőrzéséért Ysera felelt, és zöld sárkányai közül a leghatalmasabbak feladata volt az, hogy őrt álljanak annál a négy portálnál, amelyek közvetlenül összekapcsolták az Emerald Dreamet és Azerothot. De még a Cataclysm előtt ez a négy sárkány – Ysondre, Emeriss, Lethon és Taerar – már a romlottság jeleit kezdték mutatni. Most, a Nightmare kiindulópontjához vezető út már az ő otthonukon vezet keresztül.

Cenarius: A félisten Cenarius a druidizmus atyja Azerothon, és Azeroth egyik legidősebb és leghatalmasabb védelmezője. Nyugtalan szunynadása Val’sharah tisztásáab naz első jele volt a Nightmare egyre terjedő fenyegetésének. Most már teljesen átvette felette az uralmat ez a sötét erő, és előfordulhat, hogy már nincs számára visszaút és megváltás. Bővebben életéről

Xavius: Az egykori nagyerejű mágus, Azshara Királynő tanácsadója magával Sargeras-szal kötött megállapodást, hogy lehetővé tegye a Burning Legion első invázióját Azerothot. A vereségkor megátkozott és megkínzott Xavius a Rift of Alnból tervezi bosszúját a világ ellen. Akik belépnek a Nightmare-be, szembenézhetnek ereje valódi méretével és valós alakjával – egy groteszk és felpuffadt szörnyeteggel. Bővebben életéről