CikkekIsmerd meg az instákatWoW:Legion

Ismerd meg a Legion instáit – 2. rész

Visszatérés Karazhanba

Attól a pillanattól fogva, hogy rejtélyes körülmények között felépítették, ennek a sötét toronynak a rendeltetése összefonódott a Tirisfali Őrzők (Guardians of Tirisfal) történetével, akik egykor Azeroth leghatalmasabb bástyái voltak a Lángoló Légióval szemben. Ma leginkább Medivh otthonaként ismert, aki tragikus módon elárulta Azerothot és véget vetett az Őrzők folyamatos láncolatának. Ez az örökség teszi Karazhant különösen érdekessé a Légió számára, akik teljes erővel megszállják az épületet, hogy egy új frontot nyissanak az Azeroth lakói ellen folytatott háborúban.

A mi célunk: Megakadályozni, hogy Karazhanban egy újabb portált nyithasson meg a Légió és ezzel egy újabb frontvonalon támadhassa Azerothot.

Bossok

Opera Hall: Az Opera Hallban három újabb előadást lehet meghallgatni. Az első a Wikket, amelynek fő kérdése, hogy vajon a gonoszok eredendően gonoszok, vagy csak mások hatására válnak azzá? Talán ha ezt a kérdést egy hozen szemszögéből vizsgáljuk, kicsit más megvilágításba kerülhetnek a dolgok. A Westfall Story rivális bandák ontják egymás vérét westfalli területeikért, miközben két különböző világból érkező szerelmes harcol a boldogságukért. Azt mondják, hogy a szerelem vak… de vajon egy tolmácsra is szükség van? A Beautiful Beast történetének főszereplője, Brute, egy átok miatt szörnyű bestia alakjában él, és meg kell találnia az igaz szerelmet, mielőtt még a sötét mágia, amely átváltoztatta őt, elvenné az életét. Vajon Brute megtanulja, hogyan kell illedelmesen viselkednie az asztalnál, hogy elnyerje szívét a szépséges Bellának?

Maiden of Virtue: Azért érkezett Karazhanba, hogy megtisztítsa a tornyot a bűntől és a korrupciótól, mivel a titán őrzőt dühítették Medivh hírhedt partijai és dorbézolásai. Ahogy az erkölcs iránti hadjáratában megtérítette az embereket, a Maiden továbbra is elkötelezett maradt aziránt, hogy kiirtsa az erkölcstelenséget, amelyhez minden rendelkezésére álló eszközt felhasznál.

Moroes: Karazhan gondnoka bolondul mestere vacsoravendégeiért a hatalmas Banquet Hallban. Örökre elköteleződött a torony gondozása mellett, ezért kegyetlen pontossággal tünteti el a partira udvariatlanul betörőket.

Attumen the Huntsman: Egykor vadászjátékokat szervezett mestere mulatságaira, de ma már Attumen egy teljesen másfajta vadat vesz célba. Mindig résen van azokkal szemben, akik el akarják lopni híres hátasát, Midnightot, ezért jól begyakorolt harci képességeit veti be a betolakodókkal szemben.

The Curator: A Curator óvja a Menagerie-t a hívatlan vendégektől, elzárja az utat azok elől, akik megpróbálják felderíteni Karazhan titkait. Habár maga Medivh rakta össze, az őrző gépezet elhasználódott az idők során és hajlamos lett az energia túltöltésre és a kiszámíthatatlan viselkedésre.

Shade of Medivh: Oly nagy volt az Utolsó Őrző, Medivh ereje, hogy mágiája még mindig kísért Karazhan termei között. Néhány ilyen mágia-kísértet látomások formáját vette fel, feltárva múltbeli eseményeket a torony vendégei előtt. Mások sokkal rosszindulatúbb formát öltöttek, felidézve azt az időt, amikor az Őrző akarata nem volt a sajátja.

Mana Devourer: Ritkán kezd el nyugtalankodni egy veterán kalandozó egy mana wyrm láttán. Ezek az apró, egyszerű lények lebegnek a levegőben, miközben arcane energiák apró tömegeit rejtik magában. De Karazhanban a szerepek sokszor felcserélődnek, és ami első látásra ártalmatlannak tűnik, arról kiderülhet, hogy egy elég jelentős fenyegetés.

Viz’aduum the Watcher: A mindent látó Viz’aduumnak megparancsolta Kil’jaeden, hogy foglalja el Karazhant és csapolja meg a tornyot átszövő ley energiák leágazásait. Ha sikerült volna a helyhez kötnie azt a számtalan világot, amelyet a Légió birtokában tartott, akkor a Sötét Titán serege pillanatok alatt lerohanhatta volna Azerothot és csak hamufelhőt hagyott volna maga után.

Trial of Valor

Loken árulása óta Odyn a Halls of Valor foglya, miközben Helya az árnyékból azon munkálkodik, hogy megszerezze valarjar bajnokai lelkét. Napjainkban azonban nagyszerű hősök érkeztek Stormheim földjére a Légió támadása után. Abban reménykedve, hogy az ő erejük és elszántságuk a maga javára billenti a mérleget és véget vet Helya uralmának, Odyn egy végső tesztre hívja ezeket a bajnokokat.

Bossok

Odyn: A régmúlt időkben Odyn vezette a Titán-koholtak seregét az Old Godok Black Empire-je (Fekete Birodalom) ellen. De évezredek óta a Halls of Valor rabja keserű ellensége, Helya átka miatt. Odyn halandó bajnokokat keres, hogy elpusztítsák Helheim vezetőjét és biztosítsák szabadulását.

Guarm: Helya harapós háromfejű kutyája áll őrt Helheim kapuinál. Arra nevelték, hogy se simogatás, se alvás ne kelljen neki, így örökké vigyázni tud arra, hogy egyetlen betolakodó se szállhasson szembe az ő kegyetlen úrnőjével.

Helya: Habár egykor Odyn jobbkezeként szolgált, a bosszúszomjas Helyát semmi nem állíthatja meg abban, hogy ősi átkával ne láncolja a Halls of Valorhoz a titán őrzőt. Most már nem elégszik meg azzal, hogy árnyas birodalmát irányítsa, ezért hatalmas kvaldir seregét arra utasítja, hogy az élők földjét is megmérgezzék.

Nighthold

Broken Isles legnagyobb építménye, a Nighthold egész Azerothon is a legnagyobbak közé tartozik, mint a nightborne civilizáció eredményeinek példája. A Nightwellt fogja körül, ezt az arcane energia-forrást, amely évszázadokon át táplálta Suramart, és úgy építették fel, hogy menedékként szolgáljon a világ gondjai elől. De most, hogy a kikötő túloldalán, Elune egykori templma fölött felstorm kavarog, és a palota falai között maga Gul’dan vert tanyát, a gondok itt kezdődnek, és nem itt érnek véget.

A mi célunk: Legyőzni Gul’dant és a Légiónak behódoló Elisande-ot, hogy megszerezhessük a Nightholdból az utolsó Pillar of Creationt, az Eye of Aman’thult.

Bossok

Skorpyron: Nighthold alapjainak mélyén, a tenger alján találhatók azok a rég elfeledett termek, amiken át a Nightwellhez lehet jutni. Ez a hatalmas felfegyverzett skorpió az egyik ilyen teremben lakik. A Nightwell ereje járja át, és nyüzsgő ivadékaival együtt komoly problémát jelent egy egyébként ígéretes hátsó bejárat elérésében a Nightholdhoz.

Chronomatic Anomaly: A Nightwell alapjánál található üreg egy nyers eneriga-örvény, és az erő, amely egy egész civilizációt táplál, a földben is kering. Ebből a kaotikus áramlásból született a Chronomatic Anomaly, amely az Eye of Aman’thul erejének megtestesítője. Ahogy energia-csapásokkal támad, az energia-robbanások magának az időnek a folyását változtatják meg.

Trilliax: Egykor büszke szolgálója volt a Nightborne arisztokráciának, azonban eldobták és hagyták, hogy lassan tönkremenjen a többi feleslegessé vált szerkezet között. De amíg megingathatatlan hite, hogy feladatát teljesítse, megmaradt, addig az idő vasfoga már szétforgácsolta személyének mátrixát. Mára kiszámíthatatlanul vált egyik módból a másikba, egyszer túlzóan gondoskodó, máskor öngyilkos sterilizátor, aki vágyik az elismerésre és a megbecsülésre egy olyan mestertől, aki már nem létezik többé.

Spellblade Aluriel: A Magistrix’s Guard, vagyis a testőrség kapitánya. A nőnek mindig volt érzéke a mágiához, ezért könnyedén lépdelt előre a Nightguard (Éjjeli őrség) ranglétráján, miközben tehetséges volt a kardforgatásban is. De nem számított, hogy milyen erőssé vált, mindig többet akart. Suramar Egyetemén együtt tanult a mágusokkal, nappal harci képességeit fejlesztette, este pedig a fegyvertárban volt. Maga kovácsolta fegyvereit és páncélzatát a Nightwellben úgy, hogy mágikus varázslatokkal ötvözte az értékes fémeket. Ő az első Spellblade, aki képzett volt a Tűz, a Jég és az Arcane iskoláiban is.

Star Augur Etraeus:  A nightborne csillagász, Etraeus hosszú éveken át kutatta Azeroth egeit, hogy válaszokat találjon az univerzum nagy rejtélyeire. Vizsgálatai a mi ismeretköreinken túli világokat is feltártak, és a Nightwell ereje lehetővé tette, hogy ezen világok lényegéből merítkezzen, így bővíthette ki saját eszköztárát.

High Botanist Tel’arn: Fiatalkorától kezdve lenyűgözte a növények élete a nightborne Tel’arnt: a magok ellenálló- és alkalmazkodó képessége, az egyszerű füvek azon képessége, hogy képesek kiaknázni a nap erejét, a mód, ahogy a fák kettéválnak, vagy ahogy két ágból egy lesz. A Nightwell energiái segítségével úgy átformálta magát, hogy alig lehet ráismerni benne egy nightborne elf férfira. Ő maga úgy tekint magára, mint valami sokkal, sokkal magasabbrendű lényre.

Krosus: Az óriási doom lordot, az egyik leghatalmasabb és legerősebb lényt a Légió seregében, a Horda és az Alliance legnagyobb hőseiből álló egyesített sereg legyőzte a Broken Isles-on, miután látszólag megölte Tirion Fordringet. Sérüléseiből felépülve Krosus a Nighthold és a Tomb of Sargeras közötti öbölből emelkedett ki, hogy elpusztítson mindenkit, aki szembeszáll a Légióval.

Tichondrius: A dreadlord Tichondrius egykor a nathrezimek vezetője volt, de megölte az akkor szerzett új erejével Illidan Stormrage. Újraformálódott a Twisting Netherben, és most visszatért, hogy felügyelje a Légió számára Gul’dan tevékenységeit, biztosítva azt, hogy az ork warlock nem fogja ismét cserbenhagyni mestereit.

Elisande: Egyszer kitűnt azzal, hogy ellenállt a Légiónak, amikor ő és highborne követői elszakadtak Azshara Királynőtől és az általa járt sötét úttól, kiaknázva az Eye of Aman’thul erejét ahhoz, hogy létrehozzák a Nightwellt, hogy megvédje Suramart a Sunderingtől. De tízezer évvel később a Légió érkezésekor nincs ilyen kibúvója. Hagyta, hogy népét a démonok lepjék el, remélve, hogy a Nightwell erejével – habár ez alkalommal meglehetősen más értelemben – megmentse népét.

Gul’dan: Az az esemény-sorozat, amely azzal kezdődött, hogy Garrosh Draenorra szökött, minden fordulata és kitérése ellenére is ehhez a pillanathoz vezetett. Bár Draenoron meghiúsították törekvéseit, Gul’dan, a Légió harmadik inváziójának egyik kulcsfigurája most a végső győzelem elérésének kapujában áll. A Nighthold tetején, ahogy fel energiák örvénye kering az égben a feje felett, a száműzött ork warlock végzetének beteljesedésére vár. Az Eye of Amant’hul időt és teret megváltoztató ereje, valamint a Nightwell segítségével vissza akarja hozni mesterét, Sargerast Azeroth-ra Illidan Stormrage megkristályosult testébe idézve.

További instance-okról bővebben:

Ismerd meg a Legion instáit 1. rész

Cathedral of Eternal Night és Tomb of Sargeras

Seat of the Triumvirate

Antorus the Burning Throne

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .