CikkekIsmerd meg az instákatWarcraft történelemWoW:Legion

Ismerd meg a Legion instáit! – 1. rész

Darkheart Thicket – Val’sharah

Shaladrassil árnyékában a Nightmare áthatolja minden négyzetméretét az egykor dús erdőnek. Ahol egykor a legidősebb és leghatalmasabb druidák vigyázták a rengeteget, és a hatalmas világfa alatt elmélkedtek, ma a korrupció és az őrület uralkodik. Az összegubancolódott bozótos mélyén Xavius, a Nightmare Lord azon munkálkodik, hogy megtörje legértékesebb trófeájának akaratát. Bővebben

A mi célunk: Kiszabadítani Malfurion Stormrage-et Xavius fogságából.

Bossok:

Archdruid Glaidalis:  Glaidalist egykor a legkiválóbb alakváltók egyikeként tartották számon egész Azerothon, és Moonglade bölcsei rendszeresen küldték el hozzá legtehetségesebb tanítványaikat útmutatásért. De ahogy az sajnos sok esetben történt, akik legközelebb álltak a természethez, azok lettek legelőször a Nightmare áldozatai.

Oakheart: Shaladrassil ágából született Ancient, aki túlélte a Sunderinget, a Cataclysm-et és számtalan más veszélyt. Ezeket a viharokat mind azzal élte túl, hogy magától az Emerald Dreamből nyerte ereje lényegét. De most ez a forrás lett a végzete.

Dresaron: Az egykor fiatal zöld sárkány, aki Shaladrassil árnyékában gondozta a fiókákat, most teljesen elmerült a Nightmare-ben, elveszve a gyűlölet és a félelem ködében. Hatalmas szárnyaival és mérgező leheletével csap le, ráengedve haragját mindazokra, akik belebotlanak.

Shade of Xavius: Az egykori nagyerejű mágus, Azshara Királynő tanácsadója magával Sargeras-szal kötött megállapodást, hogy lehetővé tegye a Burning Legion első invázióját Azerothot. A vereségkor megátkozott és megkínzott Xavius most a Nightmare-ből nyeri igaz erejét, de sötét mágiájának középpontjában az áll, hogy ősi riválisa, Malfurion Stormrage akaratát megtörje.

Black Rook Hold – Val’sharah

Val’sharah hatalmas hegyeiből faragták ki az ősi elf kőművesek Black Rook Holdot, amely bástyaként állt a Burning Legion útjában az Ősök Háborúja (War of the Ancients) idején. A közel bevehetetlen erőd egyúttal Illidan egykori mentorának, Lord Kur’talos Ravencrestnek is ősi otthona. De a Burning Legion legutóbbi támadása óta különös sötét energiák áradnak ki az erődből, és a nyugtalan élőholt járvány beteríti a környező földeket.

A mi célunk: Mivel Gul’dan varázslata révén, amellyel szétválasztotta Illidan testét és lelkét, az itt élő night elf szellemek feléledtek és Azeroth hőseit látják démonoknak, ezért meg kell ölnünk egykori szövetségeseinket azért, hogy békében nyugodhassanak.

Bossok:

Amalgam of Souls: Nagyerejű lélek-energia szabadult fel akkor, amikor Gul’dan végrehajtotta azt a szertartást, amellyel elválasztotta Illidan lelkét a testétől Black Rook Holdban. Ez az energia előcsalogatta a Ravencrest klánt ősi otthonából – és a megmaradó lélek-energiák egy masszív szörnyeteggé változtatták a szellemeket. Ez a teremtmény Lady Velandras Ravencrest, Lord Etheldrin Ravencrest és Staellis Rivermoor lelkeinek egyesüléséből jött létre.

Illysanna Ravencrest: Lord Ravencrest lánya, akit nem sokkal az Ősök Háborúja után börtönöztek be tízezer évre a Vault of the Wardensbe, és akkor szabadult ki, amikor Maiev szabadon engedte a demon huntereket börtöneikből. Miután visszatért ősei otthonába, feláldozott mindent – beleértve a saját lelkét is – azért, hogy megvédje mindazt, amit az Ősök Háborúja során nem tudott.

Smashspite the Hateful: A brutális, óriási Mo’arg Hadnagy, Smashspite the Hateful vezette a Burning Legion invázióját Black Rook Hold ellen, és most ő irányítja az erőd légi védelmét felbatjein keresztül.

Kur’talos Ravencrest: Black Rook Hold ura, aki a Kaldorei Ellenállás vezetője volt az Ősök Háborúja (War of the Ancients) idején egészen addig, amíg Azshara Királynő parancsára Varo’then meg nem ölte. Tízezer évvel később Gul’dan őrült mágiája felébresztette Ravencrest ősi lelkét örök nyugalmából. A bosszúvágytól fűtött Burning Legion örömmel kényszerítette lelkét vissza testébe és megbűvölték őt, hogy örök időkre újraélje az Ősök Háborúja horrorját.

Eye of Azshara – Azsuna

Az Azsuna partjainál kiugró zátonyok és sekény vizek között egy ősi erő forrása fekszik a hullámok alatt. Régen Azshara Királynő hatalma egészen idáig terjedt, és a nagák az ő parancsára akarják megszerezni és megtartani a Tidestone of Golgannethet. Ahogy a közelgő vihar energiái felkavarják a felhőket és villámok csapnak le, Azshara követői elkezdik megidézni az ő Haragjának (Wrath) megtestesülését, hogy az igázza le ezt a földet.

A mi célunk: Miután Nar’thalas Akadémiánál a nagák megszerezték tőlünk az egyik Pillar of Creationt, a Tidestone of Golgannethet, most ezt az ősi ereklyét próbáljuk visszaszerezni Azshara Királynő követőitől.

Bossok:

Warlord Parjesh: Ez a tüzes parancsnok irányítja az Azsunát a Tidestone of Golganneth-ért lerohanó nagák katonai haderejét. A Hatecoil naga törzs tagjai között ő áll a második helyen Athissa mögött, és félelemmel vegyes tisztelettel engedelmeskednek neki a nagák.

Lady Hatecoil: Ez a naga tengeri boszorkány az ősi eredetű Hatecoil nemesi család leszármazottja, akit maga Azshara Királynő is igen kedvel. A hullámok és az egek hallgatnak szavára, miközben az ő energiájuk felhasználásával próbálja meg megtörni mindazokat, akik szembeszállnak a Hatecoilokkal.

King Deepbeard: A tengerészek beszélnek a behemótról, aki az óceán fenekén jár, hogy a mélyből előtörve puszta kézzel törje szét a hajókat. Azt mondják, hogy vállvértnek egy ép hajóorrot visel – trófeaként. A legtöbben ezeket az elbeszéléseket bolond beszédnek tartják, a túl sok grog eredményének. A tengeri óriás azonban nagyon dühös: fiát, Prince Oceanust kalandorok ölték meg.

Serpentrix: Az Eye of Azsharánál táborozó nagák nem véletlenül tartanak tisztességes távolságot a környék északi részétől. Egy ősi pikkelyes fenevad otthona az ottani sekély víz, és alkalmanként előtör számos kígyószerű nyaka egyikével, hogy a közel tartózkodó zsákmányokat elfogyassza.

Wrath of Azshara: Azshara egyik leghűségesebb udvarhölgye, Lysande, önként ajánlkozott, hogy önfeláldozása után a Királynő bosszújának megtestesítője lesz. Befagyasztott lelke egy Azshara Királynő által alkotott amuletben várta, hogy a Hatecoil mágusok megidézzék Parjesh bukása után azért, hogy Azshara Haragjaként (Wrath of Azshara) elmosson mindenkit, aki királynőjével szembe kíván szállni.

Halls of Valor – Stormheim

Stormheimnél, magasan a felhők felett Odyn, a titán őrző arra hívta fel a legnagyobb vrykul harcosokat Azerothon, hogy legyenek az ő Valarjar seregének tagjai. A vadászterületek és az előterekben folyó lakmározások között ezek a feltámasztott vrykulok folyamatosan tesztelik magukat és készülnek az elkövetkező nagy háborúra. A kalandoroknak ezeken a csarnokokon kell keresztüljutniuk és bebizonyítaniuk rátermettségüket, ha azt remélik, hogy megjelenhetnek Odyn előtt és megszerezhetik az Aegis of Aggramart.

A mi célunk: Rátermettségünk bizonyítása Odyn előtt azért, hogy megkaphassuk az egyik Pillar of Creationt, az Aegis of Aggramart.

Bossok:

Hymdall: Az aranyszínű páncélban felvértezett Hymdall impozáns alakja olyan, mintha gránitból faragták volna. Ő az, aki mindig ébren virraszt a Halls of Valor kapuinál. Odyn azzal bízta meg, hogy az arra méltatlanokat tartsa távol attól, hogy a Hallsba lépjenek, ezért halálos viharsárkányok köröznek a közelében, készen arra, hogy lecsapjanak, ha megfújja kürtjét.

Hyrja: Életében Hyrja páratlan harcos volt, aki minden fenyegetéstől megvédte a Valkyrát. Értéke és bátorsága felkeltette a titán watcher, Eyir figyelmét is. Halála után a Halls of Valorba került, ahol Eyir a legmagasabb kitüntetéssel jutalmazta meg, és Val’kyrrá változtatta őt.

Fenryr: Az Örök Vadászmezőkön a legerősebb vrykul bajnokok továbbra is tökéletesítik képességeiket és azon versengenek, hogy kiderüljön, ki tudja a legnagyobb fenevadat elejteni. De minden ember és vadállat nagyívben elkerüli Fenryrt, a félelmetes worgot, a Vadászmezők valódi urát, aki lenyűgöző gyorsasággal cserkészi be és fogja el zsákmányát.

God-King Skovald: Gul’dan egy egyszerű ajánlattal kereste fel Skovaldot, a vrykul királyt: vagy csatlakozik a Burning Legionhöz és elképzelhetetlen hatalmat kap érte, vagy végignézheti, hogy hogyan pusztítják el népét. A hódításról és dicsőségről ábrándozó Skovald elfogadta a Legion ajánlatát, és egyetlen, de kiemelt feladatot kellett megoldania. Meg kellett szereznie az Aegis of Aggramart Odyntól a Halls of Valorban, majd eljuttatnia Gul’danhoz. Csakis akkor kezdheti meg végtelen hódítását.

Odyn:  Odynt, a titán őrzőt a titán Pantheon ruházta fel hatalommal azért, hogy a Titan-forged (Titán-koholtak) seregét az Old Godok ellen vezesse. Miután Azerothot elrendezték, a Halls of Valort az egekbe emelte, hogy a legnagyobb vrykul bajnokokból hozzon létre egy sereget Azeroth védelmére. De amikor Ulduar és annak lakói Yogg-Saron befolyása alá kerültek, Loken elárulta és Helya elátkozta őt, így most örök időkre ezen csarnokok közé van bezárva.

Neltharion’s Lair – Highmountain

A Föld-Védő Neltharion, a későbbi Deathwing egykor ezt a barlangot hívta otthonának. Bukása óta a drogbarok, akik egykor tisztelték a hatalmas sárkányt, ebben az ősi fészekben építették fel fővárosukat. Most Dargrul, a drogbarok törzsfőnöke egy hatalmas sereget gyűjt össze a mélyben. Ha ez a sereg a Hammer of Khaz’goroth erejétől támogatva ellenőrizetlenül nekiindul a hegyoldalból, letarolná Highmountaint és egész Azeroth biztonságát veszélyeztetné.

A mi célunk: A drogbarok és törzsfőnökük legyőzésével az egyik Pillar of Creation, a Hammer of Khaz’goroth megszerzése.

Bossok:

Rokmora: Ularogg Cragshaper befejezetlen mesterműve, Rokmora egy hatalmas kristály fury, akit azért hoztak létre, hogy megsemmisítse mindazokat, akik az Underkinggel szembeszállnak. Az a vad mágia, amivel ezt a behemótot létrehozták, még meg kell, hogy kössön, hogy összefogja Rokmora darabkáit.

Ularogg Cragshaper: Ősi drogbar, aki arra tette fel az életét, hogy minél több hatalmat és erőt szerezzen magának. Erőszakkal és megtévesztéssel ő lett az Underking megbízható tanácsadója. Gyűlöli Navaroggot, amiért az „betolakodókat” hozott az otthonukra, és alig várja, hogy örömét lelje abban, ahogy a betolakodók erőszakos halált halnak.

Naraxas: A szörnyetegek anyját Neltharion Kora óta imádják a drogbarok. Állandó áldozatokat mutatnak be ennek a teremtménynek, hogy szörnyűségek generációját tudja táplálni, akiket aztán a drogbarok az ellenségeikkel szemben felhasználhatnak. Így vagy úgy, de túl kell jutni ezen a bestián, hogy legyőzhessük az Underkinget még azelőtt, hogy ezt a rettenetet Highmountainre eresztené.

Dargrul: Neltharion kora óta a leghatalmasabb Underking. Mivel biztos volt abban, hogy csakis ő jogosult Khaz’goroth erejét viselni, ezért megölte High Chieftain Ulant és megszerezte az ereklyét a Highmountain taurenektől. Most arra használja a Hammer erejét, hogy letarolja ezt a régiót és mindazokat, akik szembeszállnak vele.

Vault of the Wardens – Azsuna

Ezt a titkos Warden építményt Azsuna mélyén a hegyek közé vájták, és mágikus védelemmel zárták le annak érdekében, hogy egyrészt távol tartsák a betolakodókat, másrészt biztosítsák azt, hogy az itt elzárt rémségek soha nem tudnak elszökni. A Wardenek legveszélyesebb ellenségei közül sokat ide, a Vaultba zártak le, de Cordana árulása és a Burning Legion támadása után ezek a teremtmények most szabadon járnak az építmény csarnokaiban.

A mi célunk: Végre pontot tenni az áruló Warden, Cordana Felsong életére és megölni őt.

Bossok:

Tirathon Saltherin: Egykor a Mester, Illidan Stormrage szövetségese volt, de aztán még több hatalomért cserébe alkut kötött a Burning Legionnel. Az évek óta tartó fogságban elkeseredve Tirathon kész arra, hogy fájdalmat és szenvedést okozzon mindazoknak, akik keresztezik útját. Ha ez a valaki az egyik korábbi fogvatartója, akkor az csak még jobb.

Inquisitor Tormentorum: Az összes rémes teremtmény közül, akik a Burning Legiont szolgálják, a csuklyás inquisitorok talán a legrejtélyesebbek és legfenyegetőbbek. Tormentorum a Vault elleni első támadás után érkezett. Ahogy átsuhan a Vault csarnokai között, tekintete folyton az árnyakat pásztázza valamilyen alapvető titkot keresve, és még a többi démon is messze kitér az útjából.

Ash’Golm: Ragnaros egyik hadnagya volt, aki szörnyű sebet égetett Kalimdor erdőiben, mielőtt még a Wardeneknek sikerült volna megfogniuk őt. Mivel képtelen voltak teljesen elpusztítani Ash’Golmot, ezért egy jégbörtönbe zárták. Sajnos a Burning Legion behatolása meggyengítette azokat az óvintézkedéseket, amelyekkel Ash’Golmot jégbe fagyva tartották a hosszú évek során…

Glazer: Mint az ilyen típusú démonok közül többen, úgy Glazer is képes potenciális fegyverként használni a tekintetét ellenségeivel szemben. A Wardenek rájöttek arra, hogy a teremtmény mágikus kisugárzását vissza lehet rá tükrözni és ezzel semlegesíteni lehet annak hatását. Ők ezt a tudást felhasználva csalták tőrbe a démont, majd egy speciális tükör-börtönt építettek neki, hogy visszatartsák erejét. Egészen mostanáig.

Cordana Felsong: Hitszegő. Áruló. Száműzött. Cordana a frontvonalban volt, amikor Garrosh-t a Sötét Portálon át követtük, majd Khadgar mellett azon munkálkodott, hogy meghiúsítsa a Shadow Council befolyását. De Gul’dan sötét varázslata befészkelte magát szívébe, és ezzel ő lett a warlock végső bábuja. Egykor a kötelesség mintapéldánya volt, azonban most már örök időkig úgy fognak rá emlékezni, mint a Wardenek vesztének okozója.

Assault on Violet Hold /Támadás a Violet Hold ellen/ – Dalaran

A northrendi hadjárat és a kék sárkányoknak a dalarani börtön elleni támadása után a Violet Holdot teljesen megjavították, celláit pedig újraformálták, hogy a Lich King legveszélyesebb szolgái közül zárhassanak itt el néhányat. Most, hogy Dalaran a Broken Isles fölött lebeg, mint a Burning Legion elleni háború zászlóshajója, egy újabb fenyegetés akar utat találni ahhoz, hogy belülről csapjon le a Kirin Torra.

A mi célunk: Ismételten megakadályozni, hogy az itt bebörtönzött szörnyek kiszabadulhassank a Violet Holdból és megtámadhassák Dalaran békés polgárait.

Bossok:

Festerface: Putricide professzor számos kísérletét kobozták el, amikor Icecrown Citadel elesett. Úgy tűnik, hogy Festerface két másik félelmetes teremtmény prototípusa lehet: Rotface-é és Festerguté.

Shivermaw: Azt beszélik, hogy ez a félelmetes frost wyrm Sindragosa saját ivadéka, akit Icecrown Citadelben, a Frostwing Hallsban fogtak el, ahol a Lich King csapatai azon dolgoztak, hogy hasonló szárnyas retteneteket hozzanak létre.

Blood-Princess Thal’ena: A nagyerejű vámpír, Blood-Queen Lana’thel lánya. Évekig tartották fogságban a Violet Holdban, ahol örök éhségének egyre mardokló fájdalmától szenvedett. Most, hogy cellájának ajtaja feltárult, az egész világból lakomázni készül.

Mindflayer Kaahrj: Ezt a másvilági lényt Ulduar mélyén fogták el, miután Yogg-Saron legyőzése után katatonikus állapotba került. Amióta Dalaran megérkezett a Broken Isles felé, a szörnyeteg rejtélyes módon feléledt, és csak a Violet Hold nagyerejű varázslatai képesek felügyelet alatt tartani erejét.

Millificent Manastorm: Millhouse Manastorm felesége egy tagadhatatlan bátorsággal megáldott mérnöki zseni, aki tökéletes ellentéte férjének. Okos és találékony, olyan erő, akivel számolni kell.

Anub’esset: Egyike a néhány életben maradt ősi Nerubian crypt lordnak, akit az Icecrown Citadel elleni inváziókor fogott el a Kirin Tor és börtönzött be a Violet Holdba. A Burning Legion inváziója során azonban szabadon engedték, és gondolatai csak egyetlen cél körül forognak: bosszút állni minden élőn.

Sael’orn: Az aranasiknak, ezeknek a pókszerű démonoknak az eredete nem teljesen tisztázott – azok a tudósok, akik a Burning Legiont tanulmányozzák, azt gyanítják, hogy egy elfeledett nép maradékai lehetnek egy olyan világról, amelyet réges-régen meghódított Sargeras serege. Sael’orn egy különösen gonosz példány, akit azzal bíztak meg, hogy legyen a vezetője a Dalaranba beszivárgóknak.

Fel Lord Betrug: Ez a kegyetlen Burning Legion parancsnok készen áll arra, hogy megindítsa Dalaran invázióját annak falai között.

Maw of Souls – Stormheim

Miközben a legnagyobb vrykul harcosok haláluk után a Halls of Valorba kerülnek, hogy ott örök dicsőség, fényesség és csillogás legyen a részük, az elátkozottak és kárhozottak a Maw of Souls (Lelkek Bendője) partjainál találják magukat. A sűrű ködben ott várakoznak a Naglfarra, erre a félelmetes inakból és csontokból formált hajóra, amely ezeket a szerencsétlen lelkeket Helheimbe szállítja, Helya fennhatósága alá.

A mi célunk: Megakadályozni Helyát abban, hogy még több szerencsétlen vrykul lelkét begyűjtse.

Bossok:

Ymiron, the Fallen King: Ymiron, a vrykulok egykori northrendi királya hatalmas harcos volt, akit csodált a népe. Halls of Valor kapui vártak rá a túlvilágon. De mivel több hatalmat szeretett volna, egy sötét alkut kötött a Lich Kinggel. Amikor a kalandorok megölték őt, a végtelen Halls kapui zárva maradtak számára. Így az átkozott király a purgatóriumban várakozik a Maw of Souls partjainál.

Harbaron: A lelkek rejtélyes csónakosa Naglfar orrában áll, és ő gyűjti össze az elátkozottakat, hogy Helya birodalmába vigye őket. Kapcsolata a val’kyrok bukott királynőjével nem teljesen tiszta, de amikor a szél felkapja Harbaron köpenyét, világító csillagok láthatók nagy kiterjedésben. Különös.

Helya: Egykor a val’kyrok királynője és Odyn jobbkeze volt, akinek az volt a feladata, hogy az elesett vrykul bajnokok lelkeit a Halls of Valorba vigye, hogy ott készülhessenek fel az Azeroth sorsát eldöntő végső csatára. Loken árulását követően azonban a titán őrző megkörnyékezte őt, hogy csatlakozzon hozzá és forduljon mestere ellen. A nő most a világ alatti árnyas birodalomban él, miközben bosszúját szövögeti. Bővebben Odynnal való kapcsolatáról

Arcway – Suramar

Amilyen hatalmas város Suramar, legalább olyan hatalmas az az óriási csatorna-hálózat, amely a város alatt kanyarog. A Nightborne társadalom egyre jobban a Nightwell erejétől függ, és az Arcway az, ami ezt az életerőt keresztülviszi a városon. Évezredekkel ezelőtt építették ezt a labirintus komplexumot, amely a város legnagyobb épületei alapjainál fut, és a legtöbb városlakó úgy éli az életét, hogy fogalmuk sincs róla, mi is bolyong az árnyékban a lábuk alatt…

A mi célunk: Azeroth hőseinek célja, hogy egy bejáratot találjanak a Nightholdhoz, és erre lehetséges, hogy az Arcway a legalkalmasabb.

Bossok:

Ivanyr: Elvágva a Nightwell erejétől és a kiterjedt Arcwaybe száműzve a Nightfallen Ivanyr céltalanul bolyongott lassan elsorvadva, mígnem Suramar hatalmas könyvtárának alapjánál egy kincsleletre bukkant. Most azzal tölti a napjait, hogy lázasan igyekszik megfejteni a benne lévő köteteket, hogy a relikíviákban rejlő erők felhasználásával életben tartsa magát. Bár a mágia táplálja testét, elméje megborult és egyre gyengül.

Corstilax: Ez a masszív szerkezet járőrözik a csatornákban Suramar alatt, hogy anomáliákra bukkanjon és megjavítsa azokat. Talált is egy ilyen anomáliát – egy hasadást az egyik vezetékben, amely a Nightwell erejét szállítja – és azon munkálkodik, hogy azt kijavítsa. De számára a kívülről érkező betolakodók is anomáliák; olyanok, akiket programozása alapján el kell pusztítania.

General Xakal: Amikor Gul’dan azzal fenyegetőzött, hogy elpusztítja Suramart, ha Elisande nem teljesíti a követeléseit, azok nem csupán üres szavak voltak. A Burning Legion egyik inváziós serege Xakal vezetésével behatolt a földalatti csatornákba. További parancsra vár, készen arra, hogy egy pillanat alatt előtörjön, halált és pusztulást hozva Suramar utcáira.

Nal’tira: Ez a hatalmas pók egy hatalmas mana fa üregében alakította ki fészkét. Az évek során a szabadon áramló mágikus energiák és túlfolyások átalakították a teremtményt, és Nal’tirát olyan arcane energiával ruházták fel, amelynek köszönhetően valószínűleg ő lett a legveszedelmesebb ragadozó az Arcwayben.

Advisor Vandros: Vandros volt az, aki elárulta Farondis herceget Azshara Királynőnek, majd Elisande egyik legközelebbi tanácsadója lett, aki Elisande után a legjobban képes kiaknázni a Nightwell arcane mágiáját. Általában nem szokott az Arcway-ben egymaga járni, de miután a Nightfallen ellenállás és az ő szövetségeseik helyzetét megvizsgálta, úgy érzi, hogy most már saját kezébe kell vennie a dolgok irányítását.

Court of Stars – Suramar

Még akkor is, amikor a Burning Legion csapatai járőröznek az utcákon és egyfajta szemfedelet vonnak Suramar hatalmas városa köré, a Nightborne nemesség tagjai továbbra is ragaszkodnak megszokott életvitelükhöz és szokásaikhoz. Ezen a csillagos éjszakán, miközben a tivornyázók kiáltása visszhangzik a hűvös levegőben, a Nemesek Negyedének (Noble District) legnagyobb kúriája megnyitja kapuit a nagy bál számára. A pletykák szerint lehet, hogy maga Grand Magistrix Elisande is tiszteletét teszi a rendezvényen, így nyugtatva meg néhány közel álló szövetségest a körülöttük lévő zűrzavarban.

A mi célunk: Miután tudomást szerzett a Nightfallen ellenállás arról, hogy Elisande is jelen lehet a nagy eseményen, hamis meghívóval és álruhában egy csapat indul el a bálra, hogy ha alkalom adódik rá, megöljék a Grand Magistrixet.

Bossok:

Patrol Captain Gerdo: A Duskwatch kapitánya egész életét annak szentelte, hogy fenntartsa a békét Suramar falain belül. Habár egyre növekszik benne az aggodalom a Burning Legion érkezése óta, attól még bízik és hűséges maradt Suramar vezetőségéhez. Elisande generációk óta védi őket és ő tudja, hogy mi a legjobb a városlakók számára. Ma este Gerdo feladata az, hogy biztosítsa, hogy csak megfelelő papírokkal igazolt polgárok léphetnek be erre a különös fontosságú rendezvényre a kúria területén.

Talixae Flamewreath: Thal’kiel egykori tanítványa ez a szadista eredar varázslónő, aki bár érti, hogy mestere terveihez miért fontosak a Nightborne-ok, állandóan morgolódik azon a megaláztatáson, hogy egy elfekkel teli épületre kell felügyelnie. Ettől függetlenül hadnagyaival együtt éberen figyelnek arra, hogy amíg élnek, egyetlen betolakodó se zavarhassa meg a rendezvényt.

Advisor Melandrus: A Grand Magistrix Első Pengéjeként (First Blade) Melandrus ritkán hagyja el Elisande oldalát. Ő volt az, aki Thalyssrát hátulról leszúrta, amikor a Grand Magistrix elleni lázadásuk kitudódott és elmenekültek Suramarból, majd a nőt egy szikán át egy folyóba lökte és sorsára hagyta. Tartózkodik a mágia használatától, helyette arra használja a Nightwell erejét, hogy szinte emberfeletti mértékre élesítse reflexeit és mozgását.

Emerald Nightmare raid – Val’sharah

Az Emerald Dreamet a titánok hozták létre Azeroth tervrajzaként – mint egy kezdő és tökéletes leképezése a természet állapotának, ha az az úgynevezett civilizációktól romlatlan maradt volna. Több éve, hogy a druidák és a természet legközelebbi őrei észrevették, hogy valami nyugtalanító dolog rejlik a Dreamen belül. A Burning Legiontől és a Nightmare Lord Xaviustól ösztökélve ez a lassan kúszó korrupció most előretört, és ha nem lesz gyökerénél fogva kiirtva, akkor egész Azerothot elborítja. Bővebben a Nightmare elleni első háborúról

A mi célunk: Megszüntetni gyökerestől a Nightmare-t, valamint végleg legyőzni annak mesterét, Lord Xaviust.

Bossok:

Nythendra: Egykor a Zöld Sárkánynemzetség tagjaként azzal volt megbízva, hogy a világfát, Shaladrassilt őrizze. Amikor Xavius rontása, a Nightmare felemésztette Shala’drassilt, az azt őrzők is a rontás áldozatai lettek. Nythendra ma már nem más, mint csontváz változata egykori önmagának, dögvészt árasztva készen arra, hogy elfogyasszon mindent és mindenkit, aki elég bolond ahhoz, hogy otthonába lépjen.

Elerethe Renferal: Elerethe egykor nagyerejű mágus és alakváltó volt, aki azt hitte, hogy a hozzá legközelebb állók elárulták őt, és ezzel sötét útra lépett. Most már csak rémálmokban él a tudata, amely arra kárhoztatja őt, hogy állandó gyűlöletben, zavarodottságban és félelemben éljen.

Il’gynoth: A Korrupció Szíve (Heart of Corruption) a most már megrontott világfa üregeibe fészkelte be maágt, és mindazoknak a rémségeknek a megtestesítője, amelyek a Nightmare szívében fekszenek. A romlottság hatalmas elegye – olyan dolog, amelynek léteznie sem kellene. Csápjai mélyen belenyúlnak a földbe, és számtalan ijesztő kinövésként bukkannak elő.

Ursoc: A Wild Godok egyikeként az ősi medve régóta Azeroth védelmezője. A furbolgok patrónusa és közeli kapcsolatban áll a druidák alakváltó erejével. De miközben Ursoc a szentélyében szunnyadt Grizzly Hillsben, a világot körülötte körbevette a korrupció, és állandó kínzásra és rémálomra ébredt, amely teljesen felemésztette és kifordította önmagából.

Dragons of Nightmare: Az Emerald Dream megőrzéséért Ysera felelt, és zöld sárkányai közül a leghatalmasabbak feladata volt az, hogy őrt álljanak annál a négy portálnál, amelyek közvetlenül összekapcsolták az Emerald Dreamet és Azerothot. De még a Cataclysm előtt ez a négy sárkány – Ysondre, Emeriss, Lethon és Taerar – már a romlottság jeleit kezdték mutatni. Most a Nightmare kiindulópontjához vezető út már az ő otthonukon vezet keresztül.

Cenarius: A félisten Cenarius a druidizmus atyja Azerothon, és Azeroth egyik legidősebb és leghatalmasabb védelmezője. Nyugtalan szunnyadása Val’sharah tisztásában az első jele volt a Nightmare egyre terjedő fenyegetésének. Most már teljesen átvette felette az uralmat ez a sötét erő, és előfordulhat, hogy már nincs számára visszaút és megváltás. Bővebben életéről

Xavius: Az egykori nagyerejű mágus, Azshara Királynő tanácsadója magával Sargeras-szal kötött megállapodást, hogy lehetővé tegye a Burning Legion első invázióját Azerothot. A vereségkor megátkozott és megkínzott Xavius a Rift of Alnból tervezi bosszúját a világ ellen. Akik belépnek a Nightmare-be, szembenézhetnek ereje valódi méretével és valós alakjával – egy groteszk és felpuffadt szörnyeteggel. Bővebben életéről

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .