A Legion története összefoglalóan, cinematicokkal 1. rész

Előzmények

1. Sargeras és a Lángoló Légió célja

Amióta Sargeras megtudta, hogy létezik egy bolygó az univerzumban, amely a valaha volt legerősebb titán lelket rejti magában, a célja Azeroth felkutatása és meghódítása volt. Az Ősök Háborúja (War of the Ancients) során a Lángoló Légió vereséget szenvedett, 10000 évvel később pedig újból megkísérelte lerohanni Azeroth-ot, először a Horda segítségével, majd a Harmadik Háború során a Légió csapataival Archimonde-dal az élen, azonban ezek a kísérletek mind kudarcot vallottak. Sargeras azonban nem adta fel, újabb terve szerint pedig a Sargeras Sírjánál található átjáró megnyitásával fognak a démoni seregek ismételten Azeroth-ra érkezni… /bővebben/

2. A Hírnökök

2.1. Illidan

Illidan Stormrage először 10000 évvel ezelőtt, az Ősök Háborúja során találta szembe magát a Lángoló Légió démoni seregeivel. Az arrogáns és nagyravágyó Illidan célja Sargeras legyőzése volt, az eszközök viszont, amiket ehhez igénybe vett, meglehetősen kétesek voltak társai szemében. Miután ő maga is félig démonná változott és el kellett, hogy hagyja Azeroth-ot, Outlandre ment, ahol titokban tovább tanulmányozta a Légió felépítését és a hozzá csatlakozó elfekből egy sereget képzett ki: ők lettek a demon hunterek, vagyis a démonvadászok, akik mindenüket feláldozták azért, hogy a démonokat legyőzhessék. (A videón 0.44-től):

Illidan (bővebben a történetéről) rájött arra, hogy a Marduum nevű bolygón egy Sargerite keystone található, amelynek segítségével kisebb átjárókat lehet nyitni a különböző világok között. Miközben demon hunter serege az utasítására a keystone megszerzésére indult, ő egymaga nézett szembe az Azeroth-ról érkező hősök csapatával, akik Maiev Shadowsong biztatására a megölésére készültek. Bár Illidan hatalmas erővel rendelkezett, ekkora túlerővel szemben tehetetlennek bizonyult, és végül holtan esett össze. A visszaérkező demon hunterek is Maievvel és csapatával néztek szembe, a nő pedig mindannyiukat bebörtönözte, majd Illidan holttestével együtt a Vault of the Wardensbe zárta őket Broken Isles-on. (a videón 0.00-tól 1.40-ig)

2.2. Gul’dan

A Lángoló Légiónak szüksége volt valakire, aki kinyithatta a Sargeras Sírjában található portált. Ezt a portált Suramar mágusai zárták be úgy, hogy azt démon ki ne nyithassa, majd később Aegwynn ide rejtette el Sargeras avatarjának megölt holttestét, ő pedig úgy zárta le, hogy azt azerothi lakos ki ne nyithassa. Ezért jöttek kapóra Draenor orkjai, és közülük is Kil’jaeden Gul’dant tartotta a legalkalmasabbnak a feladatra. Csakhogy Gul’dan a Második Háború során inkább saját céljaira fókuszált, és emiatt az életével fizetett a Sírnál. Garrosh és Kairozdormu akciója után egy alternatív Draenor alternatív Gul’danja (bővebben az életéről) került Kil’jaeden látóterébe, akit kitaszítottsága miatt könnyen meg lehetett a fellel fertőzni. (a videón 0.35-től):

Miután Archimonde-ot Hellfire Citadelnél Azeroth hősei megölték, Gul’dant egy portálon át Azeroth-ra küldte a Légió, hogy beteljesítse a nekik tett ígéretét. Bár Sargeras Sírjánál egy pillanatra úgy tűnt, őt is elcsábítja a Sírban található hatalom, végül úgy döntött, engedelmeskedik Kil’jaedennek és az őt üldöző Khadgar minden támadása ellenére megnyitotta a tízezer éve létrehozott és soha meg nem nyitott portált. A Légió újabb inváziója megkezdődhetett. (bővebben a Sír megnyitásáról: 1, 2, 3, 4)

A Burning Legion támadása Azeroth ellen

1. Gul’dan tevékenysége

Miután Gul’dan megnyitotta a portált Sargeras Sírjánál, felkereste a démonok seregével együtt Suramar város vezetőjét, Grand Magistrix Elisande-ot és rávette arra, hogy városával együtt csatlakozzon a Legionhöz. Elisande, mivel nem látott más megoldást, elfogadta Gul’dan ajánlatát. Ezzel döntésével azonban nem mindenki értett egyet alattvalói közül. A Thalyssra által vezetett puccsot azonban elárulták, a First Arcanistot látszólag megölték, a várost védő pajzsot pedig leengedték a démoni seregek számára. (a videón 0.00-tól 2.03-ig) (bővebben az előtörténetükről)

(hosszabb verzióban, amihez nincs magyar felirat):

Gul’dan ezután Cordana Felsong vezetésével sikeresen behatolt a Vault of Wardensbe, ahonnan megszerezte magának Illidan Stormrage holttestét. A holttestet Black Rook Holdba vitte, hogy ott egy rituálé keretében szétválassza a démonvadász testétől a lelkét. Ez a rituálé az erőd halott szellemeit magához vonzotta, amelyet Gul’dan ki is használt, mivel felélesztette ezeket a halott night elfeket, hogy őrizzék titkait a betolakodók elől.

Maiev Shadowsong is jelen volt Khadgarral együtt, amikor Gul’dan megnyitotta a sírt. A night elf nő sejtette, hogy Gul’dan útja a sírhoz vezet majd, ezért igyekezett megelőzni az ork warlockot, azonban mire a Vaulthoz ért, addigra Illidan holttestét már ellopták. Maiev ráeszmélt arra, hogy ebben a helyzetben minden segítségre szükség van, ezért úgy döntött, felébreszti az évekkel korábban ide bebörtönzött demon huntereket, hogy segítsenek a démonok elleni harcban. (a videón 1.45-től 3.05-ig)

2. A Broken Shore-i csata

Sargeras Sírjának megnyitása után Khadgar azonnal Stormwindbe repült, hogy figyelmeztesse a veszélyre Varian Wrynn királyt. (magyar felirattal 1.40-től)

Az Alliance seregei a Horda seregeivel együtt azonnal a Broken Isle-ra utaztak, hogy minél gyorsabban megmérkőzhessenek a démonokkal, és reményeik szerint azonnal vissza is verhessék a démonok támadását. Varian a Broken Shore felé vezető úton egy levelet írt fiának, Anduinnak:

A haditerv az volt, hogy a Horda csapatai feltartóztatják a démonokat, miközben az Alliance seregei igyekeznek eljutni a portálhoz és bezárni azt. Csakhogy a seregek nem számoltak azzal, hogy az Azerothon megölt démonok igazából nem haltak meg, és újraéledve azonnal ismét Azerothon találták magukat. A Horda seregei igyekeztek hősiesen tartani a démonok hadát, azonban a hátuk mögött is démonok támadták meg őket, és így szorították be őket. A sebesült Vol’jin utasítására Sylvanas Windrunner visszavonulót fújt, látszólag sorsára hagyva az Alliance-t. A Horda visszavonulását látva az Alliance serege is rádöbbent arra, hogy ezúttal vesztes csatát vívnak, ahonnan nincs más út, csak a visszavonulás. Hogy biztosítsa emberei számára a biztonságos hazatérést, Varian Wrynn király egyedül szállt szembe a démonokkal, és utolsó leheletéig küzdött, mielőtt Gul’dan megölte volna. (bővebben a történetről) (a videón 3.08-tól 8.15-ig)

Ezalatt a Hordának is saját szörnyű veszteségével kellett szembenéznie. A démonok által megsebesített Vol’jint már nem lehetett meggyógyítani, a troll pedig halála előtt kijelölte utódját: Sylvanas Windrunnert. Így mindenki legnagyobb meglepetésére a Forsakenek Banshee Királynője, a Sötét Úrnő lett a Horda új vezetője. (bővebben a történetről) (a videón 8.20-tól)

3.2. A Teremtés Oszlopai

Miután Khadgar figyelmeztette Azeroth lakosait a Lángoló Légió ismételt eljövetelére, ő maga Karazhanba, egykori mestere lakóhelyéhez repült, hogy az ottani könyvtárban próbáljon meg minél többet megtudni a démonokról és az ellenük való harcról. A könyvtárban azonban Medivh szelleme jelent meg előtte és felajánlotta neki a Guardian pozíciót. Bár Khadgar elgondolkodott a lehetőségen, végül elutasította az ajánlatot. A szellemről kiderült, hogy valójában egy nathrezim, aki végezni akart Khadgarral, a varázslónak azonban sikerült legyőznie a démont. (a videón 1.24-től)

A démonnal való találkozás után Khadgar elővigyázatosságból azt javasolta a Kirin Tornak, hogy ideiglenesen repítsék Karazhan fölé Dalarant, mivel Medivh könyvtára olyan titkokat rejthet magában, ami Azeroth védőinek segítségére lehet. Valamint arra is kérte a Council of Six (Hatok Tanácsa) tagjait, hogy fontolják meg, hogy visszaengedjék a Hordát a Kirin Torba, mivel a Horda mágusaira is szükségük lesz a Legion elleni harcban. Jaina visszautasította ezt a javaslatot, azonban 4-2 arányban leszavazták őt. Ekkor Jaina mérgesen elteleportált, Dalarant és a Kirin Tort Khadgarra hagyva. (a videóhoz nincs magyar felirat)

Miközben a tanács a következő lépést tervezte, Brann Bronzebeard tűnt fel, és bejelentette, hogy bátyja, Magni felébredt a Cataclysm óta tartó kómájából, otthagyta Ironforge-ot és a Három Pöröly Tanácsát (Council of the Three Hammers) és Ulduarba utazott. (a videóhoz nincs magyar felirat)

Ulduarban kiderült, hogy Magni képes magával Azeroth-tal, a világ-lélekkel kommunikálni, aki így fedi fel magát Azeroth lakói előtt. Ezután Magni elmagyarázta, hogy az egyetlen módja a Legion portáljának bezárására az, ha összegyűjtik a Pillars of Creationt, vagyis a Teremtés Oszlopait. Ezekről az értékes erekylékről Karazhanban, Medivh egyik könyvéből bővebb információkat is szereztek Alodi, az első Guardian (Őrző) szelleme segítségével. Alodi mondta el, hogy a Pillars of Creation részei Broken Isles-on van. Ezután Khadgar és a Kirin Tor mágusai a Broken Isles fölé teleportálták Dalarant. (a videóhoz nincs magyar felirat)

A Broken Isles felfedezése és a Pillars of Creation megszerzése

1. Val’sharah – Tears of Elune

Val’sharah-ban, a druidák ősi szent területén őrizték az egyik Pillar of Creationt, a Tears of Elune-t, vagyis Elune könnyét. Az ereklyére azonban az Old Godokkal szövetkező Xavius is szemet vetett, aki a Nightmare, vagyis a Rémálom terjesztésével egyre nagyobb területet tudott megfertőzni. Miközben Malfurion mentorát, Cenariust igyekezett kiszabadítani a Nightmare fogságából, a segítségére igyekvő Yserát Xaviusnak sikerült megfertőznie.

A férje után érkező Tyrande Whisperwind végül az ereklye megszerzésére indult, és Elune ősi templomában az egykori Zöld Sárkányaspektus, Ysera legyőzésével sikerült is megszerezni a Tears of Elune-t. (bővebben a történetről)

A Tears of Elune megszerzése után a Darkheart Thicketben sikerült kiszabadítani Malfuriont Xavius fogságából. Végül egy csapat behatolt az Emerald Nightmare-be, hogy végleg megöljék Xaviust és megállítsák a Nightmare terjedését.

2. Azsuna – Tidestone of Golganneth

Azsunában, miután a hősök megmentették Senegost, a legidősebb élő kék sárkányt, Prince Farondishoz mentek, aki a Tidestone of Golganeth segítségével szállt szembe Azshara Királynővel az Ősök Háborúja során, ezért viszont ő és népe hatalmas árat fizettek: a Királynő szellemekké varázsolta mindannyiukat. Mivel népe nem tudta, hogy miért sújtotta őket Azshara ezzel a szörnyű átokkal, ezért megvetették hercegüket. Farondis segített az ideérkező hősöknek megszerezni a széttört Tidestone-t, miközben versenyt futottak a nagákkal, akik szintén az ereklyét akarták. Közben az itt élő night elfek megtudták, hogy hogyan szállt szembe hercegük a démonokkal szövetkező királynővel, és ezért megbocsátottak neki és támogatásukról biztosították. Az ereklyét végül a Wrath of Azshara legyőzésével szerezték meg a hősök. (magyar felirat nélkül):

3. Stormheim – Aegis of Aggramar

A vrykulok által lakott és a Halls of Valornak is otthont adó Stormheim nemcsak az Aegis of Aggramar miatt volt érdekes Azeroth lakói számára. Az itt élő Valkyra és val’kyrok felkeltették a népe túléléséért folyamatosan aggódó Sylvanas Windrunner figyelmét, míg az Alliance oldalán a bosszúszomjas Genn Greymane árgus szemekkel figyelte a Horda Warchiefjének minden lépését. Először Stormheim felé ütköztek össze, melynek következtében a Forsakenek is és a gilneasiak is hajótörést szenvedtek, Sylvanas Windrunner pedig egyedül indult útnak. (a videón 20.49-től 21.15-ig)

Az azerothi hősök különböző próbatételek után eljutottak a Halls of Valorba, ahol God King Skovaldot legyőzve sikerült megszerezniük egy újabb Pillart, az Aegis of Aggramart. És az is kiderült, hogy Sylvanasnak mi volt a célja: uralma alá hajtani a val’kyrok vezetőjét, hogy a Valkyria segítségével még több élőholtat hozhasson létre. Csakhogy Genn Greymane közbelépett és Sylvanas terve romba dőlt. (a videón magyar felirattal 3.16-tól 5.04-ig)

4. Highmountain

Highmountain névadója, Huln Highmountain volt az, aki megszerezte évezredekkel korábban a Hammer of Khaz’gorothot és azóta is Highmountain népe őrizte a fegyvert. A Légió megérkezésekor azonban a drogbarok vezetője, az Underking úgy döntött, saját maga számára szerzi meg a fegyvert, ráadásul Ulant, a Highmountain törzsfőnököt is megölte. (magyar felirat nélkül)

Ezután Ulan lányának, Maylának volt a feladata, hogy egyesítse a tauren törzseket és visszaszerezze az értékes fegyvert. Az azerothi hősök segítségével sikerült is a Highmountain, Rivermane és Skyhorn taureneket egyesíteni, míg a Bloodtotem taurenek a Légióhoz csatlakoztak, így helyettük a Stonedark drogbarok csatlakoztak hozzájuk. Végül Neltharion egykori barlangjában legyőzték Dargrult, az Underkinget és visszaszerezték a Hammer of Khaz’gorothot. (bővebben a történetről)

5. Suramar – A Nightfallen lázadás

A halottnak hitt First Arcanist Thalyssra valójában Nightfallenként próbált túlélni Suramar határain túl. Segítséget kért és kapott a külvilágtól ismeretlen hősök személyében, és velük együtt lassan kibontakozott egy ellenállás Grand Magistrix Elisande és rendszerével, valamint a démonokkal szemben. Az ellenállás kezdetben meglehetősen kicsi volt, hamarosan azonban mind számban, mind erőben megnövekedtek, ahogy egyre többen és többen csatlakoztak hozzájuk a városon belül és kívül. A lázadók fő célja Elisande uralmának megdöntése és a démoni erők száműzése volt. A lázadók fedett ügynökeik segítségével a rendszert belülről is igyekeztek bomlasztani, miközben igyekezték elnyerni a város lakosságának támogatását is. Földalatti komplexumukban, Shal’Aranban Farodin segítségével pedig egy Arcan’dor fát is neveltek, amely segített megakadályozni, hogy withered-ekké váljanak, és helyettesítette fő táplálékforrásukat, a Nightwellt. (bővebben az Arcan’dorról)

6. Hajsza Illidan után

Miközben a Pillars of Creationt igyekeztek megszerezni a Horda és az Alliance hősei, egy rejtélyes tárgy érkezett az űrből, amelyről a paladinok jelentést tettek Khadgarnak, aki egy hőst küldött megkeresni a tárgyat. Miután megtalálta, visszavitte Khadgarnak, akinek érintésére a hosszúkás tárgy, különös díszítésével felemelkedett, és egy fénylő alak jelent meg a tetején. A tárgyban egy üzenet volt, amelyet Turalyon mondott, és amelyben segítséget kért az Army of Light (Fény serege) számára a Légió elleni harchoz. (a videón magyar felirattal 2.05-től 3.15-ig):

Ezután igyekeztek a tárgyat felnyitni, ezért Exodarba sietett a hős Velenhez, csakhogy a draeneiek otthonát az eredarok vették ostrom alá. Bár a draeneiek győztek, a csata során elvesztették O’rost, az Exodarban élő naarut, valamint az eredarok vezére, Rakeesh, akiről kiderült, hogy valójában Velen Arguson maradt fia, akit Kil’jaeden rontott meg a Légió számára. A Fény Szívét, vagyis a rejtélyes tárgyat azonban O’ros halála miatt ekkor nem tudták felnyitni, arra csak azután került sor, hogy Khadgar kutatásai során utalást talált rá, hogy Elune hozhatta létre az első naarukat, így a Tears of Elune segítségével megtudták, hogy mit rejt valójában a Fény Szíve és ki után is kutat. (bővebben a történetről) 

Ahhoz, hogy megtalálhassák és feléleszthessék Illidant, a hősöknek meg kellett ismerniük a nightelf valódi történetét.

Miután Gul’dan Cordana Felsong segítségével elrabolta Illidan testét a Vault of Wardensből, azt Black Rook Holdba vitte, ahol egy szertartás segítségével igyekezett Illidan testét és szellemét – amely a Twisting Netherben keringett – szétválasztani. Gul’dan ugyanis Illidan testét akarta Sargeras lelkének otthonaként használni. Xe’ra, az Illidarik és a hősök feladata az volt, hogy ezt megakadályozzák.

FavoriteLoadingAdd hozzá kedvenceidhez

Gitta

Gitta vagyok, a WoWLore Fordítások blog írója és gazdája. 2008 óta játszok a WoW-val kisebb-nagyobb megszakításokkal (mostanában inkább nagyobbakkal). 2010 nyara óta fordítok lore témájú írásokat magyar nyelvre. 2011. januárjában indítottam el saját blogomat, a WoWLore Fordításokat, mely mára a legnagyobb magyar nyelvű lore-ral foglalkozó oldal. 2015-ben írásaim egy részéből gyűjteményt hoztam létre Azerothi Históriák néven, mely 2016. decemberében nyomtatott formában is megjelent (jelenleg csak elektronikusan elérhető).

Vélemény, hozzászólás?

You have to agree to the comment policy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .