A Battle for Azeroth története

Azeroth szörnyű árat fizetett azért, hogy véget vetett a Légió apokaliptikus hadjáratának – de miközben a világ sebeit igyekszünk begyógyítani, az Alliance és a Horda közötti szétszakadt bizalmat úgy tűnik a legnehezebb helyreállítani. Ahogy ez a többéves konfliktus újra fellángol, csatlakozz a frakciódhoz és harcolj annak céljáért – Azeroth jövőjét a háború tüze fogja megformálni.

Előzmények

Képregények

Jaina – Reunion

Jaina Proudmoore eltűnt a szemek elől, miközben Azerothon az Alliance és a Horda sikeresen legyőzte a Burning Legiont. Most, miután annyit tépelődött magában, Theramore, egykori városa romjainál találta magát. Itt keserűen gondolt vissza arra, hogy reményei és annak érdekében tett cselekedeti, hogy tartós békét alakítson ki a Hordával, csak áruláshoz, szívfájdalomhoz és katasztrófához vezettek. Különösen apja halála kísérti őt, hiszen most már úgy hiszi, hogy csak idő kérdése, mielőtt a Horda ismét felrúgna egy nehezen kiharcolt megállapodást. Jaina elhatározza, hogy hazatér Kul Tiras szigetére, hogy szembenézzen múltjával.

Az eredeti képregény angol nyelven

Magni – The Speaker

Miután gyémánt formában újjáéledt, Magni Bronzebeard Azeroth szónoka lett. A Legion legyőzése után folyamatosan hangokat hall, amelyek furcsa módon emlékeket ébresztenek benne a lányáról és elhunyt feleségéről. Magni végül rájön, mit jelentenek  segélykiáltások: Azeroth haldoklik Sargeras pengéje miatt!

Az eredeti képregény angol nyelven

Windrunners – Three Sisters

Miután visszatért Azeroth-ra, Alleria Windrunner összehívja rég nem látott testvéreit – Sylvanast, a Horda Warchiefjét és Vereesát, a Silver Covenant íjász parancsnokát -, hogy csatlakozzanak hozzá, mikor megpróbálja visszaszerezni ősi otthonukat, Windrunner Spire-t az élőholtaktól. Utazásuk során a három nővér a jelen veszélyei és a múlt szellemei között fognak kanyarogni, hogy felfedezzék, vajon az idő és a tragédiák végérvényesen szétválasztották őket – vagy mindezek ellenére ők hárman továbbra is egy család.

Az eredeti képregény angol nyelven

Regény: Before the Storm

Azeroth haldoklik. A Horda és az Alliance legyőzte a démoni Burning Legiont, de egy szörnyű katasztrófa kezd kibontakozni a világ felszíne alatt. Azeroth szívén halálos sebet ejtett Sargeras, a bukott titán végső kegyetlen tettével.

Stormwind királya, Anduin Wrynn, és a Horda Warchiefje, a Forsakenek királynője számára kevés idő van az újjáépítésre és még kevesebb az elhunytak meggyászolására. Azeroth szörnyű sebe egy Azerite-nek nevezett rejtélyes anyagot tárt fel. A megfelelő kezekben ez a különös aranyszínű anyag lenyűgöző dolgok létrehozására alkalmas; de ha rossz kezekbe kerül, elképzelhetetlen pusztítást hozhat magával. Miközben az Alliance és a Horda erői egymással versengve próbálják feltárni az Azerite titkait és begyógyítani a megsebesült világot, Anduin egy kétségbeesett tervet próbál megvalósítani annak érdekében, hogy tartós békét hozhasson létre a frakciók között. Az Azerite veszélyezteti a hatalmi egyensúlyt, és ezért Anduinnak el kell nyerni Sylvanas bizalmát. De, mint mindig, a Sötét Úrnőnek megvannak a maga húzásai.

Hogy egyáltalán lehetséges legyen a béke, generációkon átívelő vérontásnak és gyűlöletnek kell véget vetniük. De vannak olyan igazságok, amelyeket egyik oldal sem akar elfogadni és olyan ambícióik, amelyeket vonakodnak feladni. Ahogy az Alliance és a Horda egyaránt megkaparintja az Azerite erejét, lassan kibontakozó konfliktusuk egy új háború kezdetével fenyeget – egy háborúval, ami megpecsételheti Azeroth sorsát.

Videós összefoglaló a könyvről

A silithusi seb – átvezető küldetések

Miután Sargeras megsebezte Azerothot, a goblinok azonnal megkezdték a felszínre került értékes ásványkincs kitermelését. Erről az SI:7 is tudomást szerzett, ezért megpróbálták akadályozni a goblinok munkáját a területen. Silithusban Magni Bronzebeard is megjelent, aki megpróbált megoldást találni arra, hogy a sebet legalább részben begyógyítsák, és aki felfedi mindkét frakció előtt, hogy a rejtélyes ásványkincs Azeroth vére. Végül rájött, hogy Sargeras pengéjének erejét kell kiszívni, mert ez fertőzi tovább a sebet. Ennek érdekében arra kérte Azeroth hőseit, hogy megszerzett értékes fegyvereikkel szívják magukba ezt az ártó energiát, így legalább egy kis időt nyernek Azeroth meggyógyításához.

Háborúhozók (Warbringers):

Jaina Proudmoore:

Sylvanas Windrunner:


War of Thorns, a Tüskék Háborúja – a prepatch története

Az Azerite-nek, ennek az új és igen hatalmas erőforrásnak a felfedezése magával hozhatja, hogy megváltozik maga a háborúskodás Azerothon. A Horda Warchiefként Sylvanas Windrunner hajlandó megtenni bármit, amit szükségesnek érez ahhoz, hogy biztosítsa ezt az erőforrást a maga számára és távol tartsa tőle ellenségei kezét – még akkor is, ha ez azzal jár, hogy behatoljanak Darnassusba annak érdekében, hogy kiűzzék az Alliance-t Kalimdorról egyszer és mindenkorra.

Az Azerite és más különös ásványok Azerothon

Burning of Teldrassil – Teldrassil felgyújtása

1. fejezet

2. fejezet

Teldrassil felgyújtásának története – ahogy Nobbel és Perculia látták

Battle for Lordaeron – Csata Lordaeronért

A csatába hívó kürt egész Azerothon felhangzik. Az Alliance számára elérkezett az idő, hogy számonkérjék Sylvanas Windrunneren és Hordáján az ártatlan életeket, amit Teldrassil követelt – és visszavegyék Lordaeron egykor emberek lakta fővárosát. A Horda számára a feladat Undercity, a Forsakenek otthonának megvédése az Alliance-tól, és megerősíteni helyüket az Eastern Kingdomsban.

Old Soilder cinematic:

Battle for Lordaeron:

Jaina megérkezése:

Horda cinematic:

Alliance cinematic:


Új területek

Kul Tiras

A hatalmas Alliance hőseként Kul Tiras tengeri királyságába kell utaznod, amely jaina Proudmoore otthona is. Ki kell bogoznod az árulás és a sötét mágia szőtte hálót, miközben hataloméhes kalózokkal, halálmágiát használó boszorkányokkal, rejtélyes tengeri papokkal és sok más furcsa lénnyel találkozol. Fedezd fel Tiragarde Sound köves ormait, barangolj keresztül Drustvar fennsíkjain és vörös erdőin, és hajózz körbe Stormsong Valley belső kanálisain, miközben megpróbálod meggyőzni ezt a széttöredezett királyságot arról, hogy csatlakozzanak az Alliance-hoz.

Kul Tiras története

A boszorkányság a Warcraftban

Tiragarde Sound

Tiragarde Sound Kul Tiras közepén, egy keskeny öbölben fekszik. A terület leginkább arról nevezetes, hogy ez a Proudmoore-ház székhelye és itt található Kul Tiras fővárosa, Boralus is. Tiragarde Sound lakosai ismert szörnyvadászok, akik megküzdenek a tengeri teremtményekkel, és a mindennapi megélhetésért is folyton harcot vívnak a kalózokkal. Bár a kalózoknak sokáig elég volt az, hogy Freeholdban tartózkodnak, az utóbbi hónapokban olyan merészek lettek, hogy elkezdték Tiragarde Soundot támadni.

Tiragarde Sound előzetes ismertetése

Drustvar

Drustvar egy erdős, hegyvidéki terület, amelyet egykor a Drustoknak nevezett faj foglalt el. Amikor megérkeztek az emberek Kul Tirasba, megölték a Drustokat és elfoglalták a helyüket. A Drustok kőgólemeket építettek a telepesek elleni háborúban. Az emberek csapatai, akiket a Waycrest ház vezetett, tanulmányozták a Drustok mágiáját és létrehozták az Order of Emberst annak ellenpárjaként. Napjainkban Drustvart a hiányzó Lord és Lady Waycrest irányítja, akik rejtélyes módon tűntek el. Távollétükben Drustvar seregei és élelmei elkezdtek felszívódni.

Drustvar előzetes ismertetése

Stormsong Valley

Stormsong Valley buja és zöld vidékét a Stormsong ház irányítja, és a terület lakosai szinte vallási fanatizmussal kötelezték el magukat a tenger iránt. Ebbe beletartozik a Tidesage-eknek nevezett vallási szekta is, akiket a jelenlegi Lord Stormsong nagyapja vezetett be a völgybe. Stormsong Valley biztosítja a legnagyobb számban és a legjobb minőségben a hajókat Kul Tisad számára, és a Tidesage-ek minden hajót módszeresen megáldanak. A környékben élők mind a hajóépítésen munkálkodnak, de a legutóbbi idők gondjai ahhoz vezettek, hogy megállították az építést. 

Stormsong Valley előzetes ismertetése

Zandalar

Készítsd fel a Hordát a háborúra azzal, hogy Zandalar ősi birodalmát is harcba hívod. Ezen a trollok uralta területen egy ősi gonosz vár arra, hogy ráeresszék a világra, miközben őrült vértroll imádók, óriási dinoszauruszok és titán építmények között verekeded át magad. Fedezd fel Zuldazart, Azeroth legrégebbi városát; ismerd meg Nazmir sivár mocsarait; és haladj keresztül Vol’dun halálos sivatagain.

A Zandalari trollok történelme

A Zul Birodalom

A Zandalari trollok és a moguk

Zuldazar

Zuldazar a Zandalari Birodalom nagyméretű arany templomvárosa és minden troll civilizáció ékköve. Zandalar legmagasabb csúcsán épült, és hatalmas zigguratok sorozata, amely a távolból úgy néz ki, mint egy hegy a hegyen. Ez Azeroth legrégebbi, a mai napig is álló városa.

Zuldazar előzetes ismertetője

Nazmir

Nazmir egykor buja erdőség volt, de a Cataclysm során elkezdett a tenger fenekére süllyedni. Most egy bűzös mocsár, tele romos épületekkel és megfertőzve vértrollokkal. Egy legmagasabb biztonsági fokozatú titán épület számos ősi titán titkot rejt azzal kapcsolatban, hogy itt vizsgálták az Old Godokat és egy olyan eszközt, amellyel minden élet kioltható a bolygón. Ezekkel az ősi fenyegetésekkel csak a loák segítségével lehet szembenézni.

Nazmir előzetes ismertetője

Vol’dun

Ez a homokdűnékkel teli hatalmas sivatag egykor vibráló dzsungel volt, de az Aqirok megtizedelték a vidéket. Zandalar ide küldi a halálraítélt bűnözőket és a legtöbbjük valóban elpusztul. A környéket Zandalari troll csavargók, vulperák és sethrakok lakják.

Vol’dun előzetes ismertetése


Társult népek (Allied races)

Alliance

Lightforged draenei

Évezredeken át az Army of Light háborút folytatott a Burning Legionnel szemben a Twisting Netheren át. A hosszú hadjárat iránt legjobban elköteleződött draeneiek egy szertartás során Lightforged-okká válhattak, ahol testüket a Holy Light esszenciájával ötvözték. Miután Arguson végül győzelmet arattak, a Lightforged Draeneiek egy új küldetés felé fordultak: megvédeni Azerothot az újabb veszélyektől, és segíteni az Alliance-nak visszaszorítani a Horda aggresszióját.

Egy ezredévnyi háború – Alleria és Turalyon története

A Triumvirátus Koronája, a 7.3 patch története

Void Elf

Sokan akarták már kiaknázni a Void rontó varázslatát. A legtöbb próbálkozó beleőrült. Alleria Windrunner eltökélte, hogy ezt az erőt Azeroth érdekében fogja használni, így ő az első halandó, aki sikeresen ellenállt az árny suttogásának. Alleria a segítségére sietett fajtársainak, akiket már majdnem elnyelt a sötétség, és ekkor megesküdött, hogy megtanítja ezeknek a Void Elfeknek, hogy hogyan kontrollálják a bennük lévő árnyékot, majd újdonsült erejüket az Alliance szolgálatába állította.

A Nightborne-ok és a Void Elfek csatlakozása

A blood elfek jelenlegi helyzete

Egy ezredévnyi háború – Alleria és Turalyon története

A Triumvirátus Koronája, a 7.3 patch története

Dark Iron dwarf

A Dark Iron törpök heves természetükről és szilárd eltökéltségükről, valamint a többi klánnal való viharos történelmükről nevezetesek. A sikertelen ironforge-i puccs indította el a Három Pöröly Háborúját (War of the Three Hammers), és a Dark Ironok közül többen is Ragnaros, a Tűzúr szolgálatában harcoltak később. Bár egyik frakciójuk felesküdött Moira Thaurissanra, a Kormányzó Királynőre, a többiek elutasították, hogy a többi törp klánnal egy oldalon álljanak. Az Alliance-nak érdekében áll, hogy egy egységes Dark Iron klán próbálja kiaknázni az Azerite erejét, ezzel segítve küzdelmüket a Horda ellen.

A vanilla WoW története 1.

Horda

Highmountain tauren

Az Ősök Háborúja bátor hősének, Hulnnak a leszármazottai, a Highmountain taurenek tisztelik a föld, a folyó és az ég szellemeit. Habár a Légió megtámadta otthonukat és bizalmatlanságot keltett köztük, Highmountain törzsei ismét egységesek. Végre készen állnak arra, hogy szent hegyeiken túl kalandozzanak és kalimdori rokonaik mellett álljanak, biztosítva a Hordának nemes szívüket és erejüket.

A Highmountain taurenek

Nightborne

Tízezer évig éltek elzárva egy védőpajzs mögött, így Suramar elfjei teljes mértékben a Nightwell arcane energiájától függtek. Hogy megvédjék ezt az erőforrást, a Nightborne-ok vezetői alkut kötöttek a Burning Legionnel, amely polgárháborút eredményezett a városban. Miután kiharcolták szabadságukat a démoni mesterektől, a Nightborne-ok a Hordában keresnek szövetségeseket, hogy segítsenek elfoglalni méltó helyüket a világban.

A Shal’doreiek Suramarban

A Nightfallen lázadás 1. rész

A Shal’dorei mint játszható faj?

A Nightborne-ok és a Void Elfek csatlakozása

Tyrande, a Nightborne-ok és a Horda

Mag’har orc

Draenor ork klánjai időtlen idők óta egy végtelen harcot vívtak egymással. De amikor Gul’dan felajánlotta nekik démoni mesterei vérét, a Mag’harok – ami meg nem fertőzöttet jelent ork nyelven – szétszórt törzsei elutasították a sötét alkut és azért álltak össze, hogy elűzzék a Burning Legiont. Grommash Hellscream irányítása alatt egyesülve a Mag’harok megesküdtek, hogy egy nap visszafizetik Azeroth hőseinek azt, hogy segítettek nekik céljaik elérésében. Ahogy az Alliance elleni háború egyre intenzívebbé válik, a Hordának muszáj a Mag’harok erejét is segítségül hívnia, hogy győzelmet arathasson.


Kiemelt szereplők

Alliance

Anduin Wrynn

Anduin Wrynn, a Farkas Fia és a Fény Oroszlánja

Anduin Wrynn király uralkodása

Jaina Proudmoore

Jaina Proudmoore története

Genn Greymane

Gilneas és királya, Genn Greymane

Horda

Sylvanas Windrunner

Sylvanas Windrunner élete és halála

Sylvanas Windrunner haragja

Sylvanas Windrunner élete a Cataclysm után

Sylvanas Windrunner nehézkes uralkodása

Nathanos Blightcaller

Nathanos Blightcaller, a Mételyhívó

Sylvanas és bajnoka, Nathanos

Vol’jin

Vol’jin, a Horda Hadfőnöke 1. és 2. rész

Mások

Azshara Királynő

Az éjelfek felemelkedése és Azshara királynő

Sharas’dal, Azshara története

Azshara királynő haragja